Om dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser har du den enkleste løsningen når det kommer til å finne kundene som søker på Google etter akkurat det du har å tilby. Dynamiske søkeannonser er ideelle for annonsører som har godt utformede nettsteder eller store beholdninger. Annonsene målrettes på bakgrunn av innholdet på nettstedet ditt, og med slike annonser kan det være enklere å dekke områdene du ikke når ut til med søkeordsbaserte kampanjer. Overskrifter og landingssider i dynamiske søkeannonser genereres også ved hjelp av innhold fra nettstedet ditt. Dette bidrar til at annonsene dine til enhver tid er relevante, og er i tillegg tidsbesparende. Du trenger bare legge til en kreativ beskrivelse. Uten dynamiske søkeannonser kan selv annonsører som har godt administrerte Google Ads-kontoer med mange søkeord, gå glipp av relevante søk, komme på etterskudd med å lage annonser for nye produkter, eller være i utakt med det som faktisk er tilgjengelig på nettstedene deres.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan dynamiske søkeannonser fungerer, og hvordan bedriften din kan ha nytte av dem. Du finner en veiledning i artikkelen Opprett dynamiske søkeannonser.

Sånn vises de

Når noen søker på Google med termer som er nært beslektet med titler og setninger som brukes flere steder på nettstedet ditt, bruker Google Ads disse titlene og setningene til å velge en landingsside fra nettstedet ditt og generere en tydelig og relevant overskrift for annonsen din.

Eksempel: Tenk deg at du eier en internasjonal hotellkjede. Noen som søker på Google etter «luksushotell New York», ser annonsen din med overskriften «Luksushotell i NYC», klikker på annonsen din og lander deretter på siden på nettstedet ditt som omhandler luksuriøse overnattingssteder i New York.

Om du bruker dynamiske søkeannonser, kan du dermed raskt henvise kundene til det de er ute etter på nettstedet ditt.

Du er ansvarlig for den endelige teksten som vises i annonsen din, så du må ha det i bakhodet når du velger hvilke landingssider du vil målrette mot. Det viktigste signalet av de mange som brukes til å generere annonseoverskriften, er HTML-tittelen på siden din.

Slik fungerer målrettingen

Dynamiske søkeannonser bruker innhold fra landingssidene på nettstedet ditt for å målrette annonsene dine mot søk. Du kan velge mellom en rekke målrettingsalternativer for å angi hvilke landingssider de dynamiske søkeannonsene skal bruke. Du kan målrette mot grupper av nettadresser ved hjelp av målrettingstyper som URL_Contains eller «Kategorier», eller målrette mot spesifikke nettadresser ved hjelp av URL_Equals eller sidefeeder. Du finner nærmere detaljer nedenfor:

URL_Equals: Målretter mot enkeltstående nettadresser på nettstedet ditt. Hvis du er ny bruker av dynamiske søkeannonser og vil prøve funksjonen, kan du opprette et URL_Equals-mål for startsiden på nettstedet.

URL_Contains: Målretter mot sider med nettadresser som inneholder bestemte strenger.

Kategorier: Google Ads-genererte sett med landingssider fra nettstedet ditt, sortert etter tema. Du bestemmer selv hvilke sett av sider du vil målrette annonser mot, hvordan lignende sider skal grupperes, og hvilket detaljnivå som skal brukes. «Landingssider fra standardannonsegrupper»-kategorien målrettes mot alle nettsider som du for øyeblikket kjører søkeannonser mot i kontoen din. Med dette målrettingsalternativet er det enkelt å øke trafikken på nettsidene du allerede bruker som landingssider i eksisterende annonsegrupper og kampanjer. Kategorier som «Landingssider fra standardannonsegruppene dine» er bare tilgjengelige for domener som Google Ads kan generere kategorier for.

Sidefeed: Last opp et regneark med nettadresser for å få mest mulig fokusert og kontrollert målretting. På denne måten kan du målrette annonsene mot feeden din i sin helhet eller bare deler av den. Du kan for eksempel merke sider som omhandler «produkter med 4-stjerners anmeldelser» eller «hoteller med mange ledige rom», og så målrette annonsene utelukkende mot nettadresser med disse etikettene.

Finn ut mer om målretting av dynamiske søkeannonser.

Uegnede bruksområder

• Vi fraråder deg å bruke dynamiske søkeannonser hvis nettstedet ditt stadig endres – for eksempel hvis du presenterer nye tilbud hver dag.
  • Dynamiske søkeannonser fungerer ikke for nettsteder fra enkelte bransjer – for eksempel nettsteder som dreier seg om legemidler, gambling og innhold for voksne.
    Finn ut mer om begrenset innhold
  • Dynamiske søkeannonser fungerer best med godt optimaliserte sider der de dynamiske søkeannonsene kan identifisere temaer og søketermer på nettsiden. Dynamiske søkeannonser fungerer ikke særlig bra på nettsteder som har et format som gjør at Google Ads ikke kan identifisere temaer og søketermer (f.eks. nettsteder som for det meste består av Flash-innhold eller bilder, eller nettsteder der det kreves at brukerne logger på for å få tilgang til brorparten av innholdet).
  • Nettsteddomenet ditt må kunne begynne med «http://». Hvis det bare fungerer med «https://», fungerer det ikke med dynamiske søkeannonser, og markedsføringsinnholdet godkjennes ikke. Du ser feilmeldingen «Destinasjonssiden fungerer ikke».

Før du tar i bruk dynamiske søkeannonser, må du gjennomgå Google Ads-retningslinjene for å sørge for at annonsene dine samsvarer med disse (og den gjeldende lovgivningen).

Oppsummering av fordelene

Her er noen eksempler på fordelene du får med dynamiske søkeannonser:

• Spar tid. Med dynamiske søkeannonser behøver du ikke lenger å tilordne søkeord, bud og annonsetekst til hvert enkelt produkt på nettstedet ditt. Dessuten kan du nå raskere ut med annonsering i nye markeder sammenlignet med andre annonseformater.
  • Vis relevante, dynamisk genererte overskrifter i annonsene dine. Når søket til en kunde er relevant for produktet ditt eller tjenesten din, genererer Google Ads dynamisk en annonse med en tydelig overskrift for den mest relevante siden på nettstedet ditt.
  • Kontrollér annonsene dine. Du kan vise annonser med utgangspunkt i hele nettstedet, spesifikke kategorier eller spesifikke sider. Du kan også forhindre at det utløses annonser for produkter som er midlertidig utsolgt.
  • Fang opp ekstra trafikk. Med dynamiske søkeannonser kan du generere mer trafikk og økt salg ved å identifisere nye muligheter for annonselevering som du ikke allerede målretter mot ved hjelp av søkeord.
  • Visningsadressene er basert på domenet i den endelige nettadressen. Du behøver ikke lenger å angi visningsadressen din når du oppretter en ny annonse. I stedet bruker Google Ads domenet fra den endelige nettadressen din og viser det som visningsadressen til annonsen din. Hvis den endelige nettadressen for annonsen er www.example.com/friluftsliv/tursko, vises nettadressen i annonsen din som www.example.com.