Om dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser har du den enkleste løsningen når det kommer til å finne kundene som søker på Google etter akkurat det du har å tilby. Dynamiske søkeannonser er ideelle for annonsører som har godt utformede nettsteder eller store beholdninger. Annonsene målrettes på bakgrunn av nettstedet ditt, og med slike annonser kan det være enklere å dekke områdene du ikke når ut til med søkeordsbaserte kampanjer. Uten dynamiske søkeannonser kan selv annonsører som har godt administrerte Google Ads-kontoer med mange søkeord, gå glipp av relevante søk, komme på etterskudd med å lage annonser for nye produkter, eller være i utakt med det som faktisk er tilgjengelig på nettstedene deres.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan dynamiske søkeannonser fungerer, og hvordan bedriften din kan ha nytte av dem. Du finner en veiledning i artikkelen Opprett dynamiske søkeannonser.

Slik vises de

Når folk søker på Google etter termer som er nært relatert til overskrifter og uttrykk som ofte brukes på nettstedet ditt, kan valget av landingsside og utformingen av en klar og relevant annonseoverskrift baseres på disse overskriftene og uttrykkene.

Eksempel: Tenk deg at du eier en internasjonal hotellkjede. Noen søker på Google etter «luksushotell New York». Vedkommende blir så vist en annonse fra deg med overskriften «Luksushotell i New York». Når denne personen klikker på annonsen din, blir vedkommende så tatt til det stedet på nettstedet ditt der du markedsfører det beste hotellet du har i nettopp New York.

Om du bruker dynamiske søkeannonser, kan du dermed raskt henvise kundene til det de er ute etter på nettstedet ditt.

Du er ansvarlig for den endelige teksten som vises i annonsen din, så du må ha det i bakhodet når du velger landingssidene dine.

Slik fungerer målrettingen

Med dynamiske søkeannonser blir annonsene dine målrettet mot søk på bakgrunn av innhold på nettstedet ditt. Du kan velge mellom en rekke målrettingsalternativer, inkludert:

Landingssider fra standardannonsegruppene dine: Alle nettsider som du for øyeblikket kjører søkeannonser mot, i alle kontoene dine. Med dette målrettingsalternativet er det enkelt å øke trafikken på nettsidene du allerede bruker som landingssider i eksisterende annonsegrupper og kampanjer.

Kategorier: Sett av landingssider organisert etter tema. Du bestemmer selv hvilke sett av sider du vil målrette annonser mot, hvordan lignende sider skal grupperes, og hvilket detaljnivå som skal brukes.

Sidefeed: Mest fokusert målretting får du ved å bruke et regneark med nettadresser. På denne måten kan du målrette annonsene mot feeden din i sin helhet eller bare deler av den. Du kan for eksempel merke sider som omhandler «produkter med 4-stjerners anmeldelser» eller «hoteller med mange ledige rom», og så målrette annonsene utelukkende mot nettadresser med disse etikettene.

Finn ut mer om målretting av dynamiske søkeannonser.

Tilfeller der formatet ikke bør brukes

Med unntak av feedbasert målretting du selv kontrollerer, fraråder vi deg å bruke dynamiske søkeannonser hvis nettstedet ditt stadig endres – for eksempel at du presenterer nye tilbud hver dag.

Før du tar i bruk dynamiske søkeannonser, må du gjennomgå Google Ads-retningslinjene for å sørge for at annonsene dine samsvarer med disse (og den gjeldende lovgivningen).

Oppsummering av fordelene

Her er noen eksempler på fordelene du får med dynamiske søkeannonser:

• Spar tid. Med dynamiske søkeannonser behøver du ikke lenger å tilordne søkeord, bud og annonsetekst til hvert enkelt produkt på nettstedet ditt. Dessuten kan du nå raskere ut med annonsering i nye markeder sammenlignet med andre annonseformater.
  • Annonsene dine oppdateres fortløpende – helt automatisk. Når du gjør endringer på de indekserte sidene, gjennomsøker vi nettstedet ditt på nytt for å sikre at annonsene dine er så oppdaterte som mulig.
  • Vis relevante, dynamisk genererte overskrifter i annonsene dine. Når søket til en bruker er relevant for produktet eller tjenesten du tilbyr, genereres en dynamisk annonse med en klar overskrift for den mest relevante siden på nettstedet ditt.
  • Få full kontroll over kampanjen din. Du kan vise annonser med utgangspunkt i hele nettstedet, spesifikke kategorier eller spesifikke sider. Du kan også forhindre at det utløses annonser for produkter som er midlertidig utsolgt.
  • Fang opp ekstra trafikk. Dynamiske søkeannonser kan bidra til mer trafikk og høyere omsetning ettersom bedriften din markedsføres til flere kunder sammenlignet med søkeordmålrettede kampanjer.
  • Få full kontroll over budskapet ditt. Beskrivelsen består av én enkelt lang linje, slik at du får bedre kontroll over budskapet i annonsen din.
  • Visningsadressene er basert på domenet i den endelige nettadressen. Du behøver ikke lenger å angi visningsadressen din når du oppretter en ny annonse. I stedet hentes domenet fra den endelige nettadressen din, og dette domenet er oppført som annonsens visningsadresse. Hvis den endelige nettadressen for eksempel er www.example.com/utendørs/fotturer/sko, er annonsens visningsadresse www.example.com.