Over dynamische zoekadvertenties

Dynamische zoekadvertenties zijn de eenvoudigste manier om klanten te vinden die via Google op zoek zijn naar precies die producten die u aanbiedt. Dynamische zoekadvertenties zijn ideaal voor adverteerders met een goed ontwikkelde website of een grote voorraad, omdat de advertenties gebruikmaken van de content van uw website om uw advertenties te targeten en zodoende de gaten opvullen in uw op zoekwoorden gebaseerde campagnes. De koppen en bestemmingspagina's van dynamische zoekadvertenties worden ook gegenereerd met behulp van content van uw website, waardoor uw advertenties relevant blijven en u tijd bespaart. U hoeft alleen maar een beschrijving van het advertentiemateriaal toe te voegen. Zonder dynamische zoekadvertenties kunt u zelfs wanneer u over zorgvuldig beheerde Google Ads-accounts met een groot aantal zoekwoorden beschikt, relevante zoekopdrachten mislopen, vertraging oplopen bij het schrijven van advertenties voor nieuwe producten en achterlopen op wat er feitelijk op de website van adverteerders beschikbaar is.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe dynamische zoekadvertenties werken en welke voordelen ze u bieden. Voor instructies gaat u naar Dynamische zoekadvertenties maken.

Hoe dynamische zoekadvertenties worden weergegeven

Wanneer iemand op Google termen zoekt die nauw gerelateerd zijn aan de titels en veelgebruikte zinnen op uw website, gebruikt Google Ads deze titels en zinnen om een bestemmingspagina van uw website te selecteren en een duidelijke, relevante kop voor uw advertentie te genereren.

Voorbeeld: U bent eigenaar van een internationale hotelketen. Iemand die op Google op 'luxe hotel New York' zoekt, ziet uw advertentie met de kop 'Luxe hotel - NYC', klikt op uw advertentie en wordt doorgestuurd naar de pagina van uw site die is gewijd aan uw luxe locaties in New York.

Zodoende worden potentiële klanten via dynamische zoekadvertenties snel omgeleid naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen.

U bent verantwoordelijk voor de uiteindelijke tekst die in uw advertentie wordt weergegeven, dus houd hier rekening mee wanneer u de bestemmingspagina's kiest die u wilt targeten. De HTML-titel van uw pagina is het belangrijkste signaal van de vele signalen die worden gebruikt om de advertentiekop te selecteren.

Hoe targeting werkt

Dynamische zoekadvertenties gebruiken content van de bestemmingspagina's op uw website om uw advertenties op zoekopdrachten te targeten. U kunt uit verschillende targetingopties kiezen om op te geven welke bestemmingspagina's de dynamische zoekadvertenties moeten gebruiken. U kunt groepen URL's targeten met targetingtypen zoals URL_Contains of 'Categorieën', of u kunt specifieke URL's targeten met URL_Equals of 'Paginafeeds'. Meer informatie leest u hieronder:

URL_Equals: Hiermee kunt u afzonderlijke URL's van uw website targeten. Als u bijvoorbeeld nog geen ervaring heeft met dynamische zoekadvertenties en deze wilt testen, kunt u een target 'URL_Equals' maken voor de homepage van uw website.

URL_Contains: Hiermee kunt u pagina's targeten met URL's die bepaalde tekenreeksen bevatten.

Categorieën: Door Google Ads gegenereerde sets met bestemmingspagina's van uw website, geordend op thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn. Als u snel dynamische zoekadvertenties wilt gaan gebruiken, target de categorie 'Bestemmingspagina's van uw standaard advertentiegroepen' alle webpagina's waarop u momenteel zoekadvertenties weergeeft in uw account. Hiermee kunt u eenvoudig het verkeer vergroten op webpagina's die u al als bestemmingspagina's in bestaande advertentiegroepen en campagnes gebruikt. Categorieën zoals 'Bestemmingspagina's van uw standaard advertentiegroepen' zijn alleen beschikbaar voor domeinen waarvoor Google Ads categorieën kan genereren.

Paginafeed: Upload een spreadsheet met URL's voor de meest gerichte en gecontroleerde targeting. U kunt dan uw volledige feed of delen van de feed targeten. U kunt bijvoorbeeld pagina's labelen over 'producten met een beoordeling van 4 sterren' of 'hotels met veel beschikbare kamers' en alleen URL's met deze labels targeten.

Meer informatie over de targeting van dynamische zoekadvertenties.

Wanneer niet te gebruiken

• Dynamische zoekadvertenties worden niet aanbevolen als uw website regelmatig wordt gewijzigd, bijvoorbeeld met dagelijkse aanbiedingen.
  • Dynamische zoekadvertenties zijn niet geschikt voor sites van bepaalde industrieën, zoals geneesmiddelen, kansspelen en volwassenen.
    Meer informatie over beperkte content
  • Dynamische zoekadvertenties werken het best met goed geoptimaliseerde pagina's waarop dynamische zoekadvertenties thema's en termen op de webpagina kunnen herkennen. Dynamische zoekadvertenties werken niet goed met websites die een indeling hebben waarvoor Google Ads dit niet kan doen (bijvoorbeeld sites die voornamelijk Flash-content of afbeeldingen bevatten, of sites waarvoor gebruikers zich moeten aanmelden om toegang te krijgen tot de meeste de content van de site).
  • Uw websitedomein van uw website moet werken wanneer deze begint met http://. Als deze alleen werkt met https://, is uw websitedomein niet geschikt in combinatie met dynamische zoekadvertenties en worden advertenties afgekeurd met als reden 'Bestemming werkt niet'.

Lees het Google Ads-beleid voordat u dynamische zoekadvertenties gaat gebruiken, zodat uw advertenties hieraan (en aan eventuele toepasselijke wetgeving) voldoen.

Overzicht van de voordelen

Hier volgen enkele voordelen van dynamische zoekadvertenties:

• U bespaart tijd. Geen toewijzing meer van zoekwoorden, biedingen en advertentietekst aan elk product op uw website. Bovendien kunt u met dynamische zoekadvertenties sneller advertenties voor nieuwe markten weergeven dan met andere alternatieven.
  • U kunt relevante, dynamisch gegenereerde koppen bij uw advertenties weergeven. Wanneer de zoekopdracht van een potentiële klant relevant is voor uw product of service, genereert Google Ads op dynamische wijze een advertentie met een duidelijke kop voor de meest relevante pagina op uw site.
  • U beheert uw advertenties. U kunt advertenties weergeven op basis van uw hele website, maar ook op basis van specifieke categorieën of pagina's. U kunt bovendien voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven voor producten die tijdelijk niet op voorraad zijn.
  • U genereert meer verkeer. Dynamische zoekadvertenties kunnen u helpen meer verkeer en verkopen te genereren en nieuwe mogelijkheden voor weergave te identificeren die u nog niet met zoekwoorden target.
  • Zichtbare URL's zijn gebaseerd op het domein van de uiteindelijke URL. U hoeft geen zichtbare URL meer op te geven wanneer u een nieuwe advertentie maakt. In plaats daarvan gebruikt Google Ads het domein van uw uiteindelijke URL en geeft dit weer als zichtbare URL van uw advertentie. Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/wandelen/schoenen is, wordt de URL van uw advertentie weergegeven als www.example.com.