Over dynamische zoekadvertenties

Dynamische zoekadvertenties zijn de makkelijkste manier om klanten te vinden die via Google op zoek zijn naar precies die producten die u aanbiedt. Dynamische zoekadvertenties zijn ideaal voor adverteerders met een goed ontwikkelde website of een grote voorraad, omdat de advertenties gebruikmaken van de content van uw website om uw advertenties te targeten en zodoende de gaten opvullen in uw op zoekwoorden gebaseerde campagnes. De koppen en bestemmingspagina's van dynamische zoekadvertenties worden ook gegenereerd met behulp van content van uw website, waardoor uw advertenties relevant blijven en u tijd bespaart. U hoeft alleen maar een beschrijving van het advertentiemateriaal toe te voegen. Zonder dynamische zoekadvertenties kunt u zelfs als u over zorgvuldig beheerde Google Ads-accounts met een groot aantal zoekwoorden beschikt, relevante zoekopdrachten mislopen, vertraging oplopen bij het schrijven van advertenties voor nieuwe producten en achterlopen op wat er feitelijk op de website van adverteerders beschikbaar is.

In dit artikel leggen we uit hoe dynamische zoekadvertenties werken en welke voordelen ze u bieden. Voor instructies leest u Een dynamische zoekadvertentie maken.

Opmerking: Dynamische zoekadvertenties worden soms afgekort als DSA.

Voordelen van dynamische zoekadvertenties

• Tijdbesparing. Geen toewijzing meer van zoekwoorden, biedingen en advertentietekst aan elk product op uw website. Bovendien kunt u met dynamische zoekadvertenties sneller advertenties aan nieuwe markten tonen dan met andere alternatieven.
  • U kunt relevante, dynamisch gegenereerde koppen bij uw advertenties laten zien. Wanneer de zoekopdracht van een potentiële klant relevant is voor uw product of service, genereert Google Ads op dynamische wijze een advertentie met een duidelijke kop voor de meest relevante pagina op uw site.
  • U kunt uw advertenties sturen. Met AI van Google kunt u advertenties tonen op basis van uw hele website, of op basis van specifieke categorieën of pagina's. U kunt bovendien voorkomen dat u advertenties laat zien voor producten die tijdelijk niet op voorraad zijn.
  • U genereert meer verkeer. Met dynamische zoekadvertenties kunt u meer verkeer en verkopen genereren en nieuwe mogelijkheden voor weergave vaststellen die u nog niet met zoekwoorden target.
  • Zichtbare URL's zijn gebaseerd op het domein van de uiteindelijke URL. U hoeft geen zichtbare URL meer op te geven als u een nieuwe advertentie maakt. In plaats daarvan gebruikt Google Ads het domein van uw uiteindelijke URL en geeft dit weer als de zichtbare URL van uw advertentie. Als de uiteindelijke URL van uw advertentie bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/hiking/shoes is, verschijnt de URL van uw advertentie als www.example.com.

Hoe ze worden weergegeven

Als iemand op Google termen zoekt die nauw gerelateerd zijn aan de titels en veelgebruikte zinnen op uw website, gebruikt Google Ads deze titels en zinnen om een bestemmingspagina van uw website te selecteren en een duidelijke, relevante kop voor uw advertentie te maken.

Voorbeeld: U bent eigenaar van een internationale hotelketen. Iemand die op Google op 'luxe hotel New York' zoekt, ziet uw advertentie met de kop 'Luxe hotel - NYC', klikt op uw advertentie en wordt doorgestuurd naar de pagina op uw site over uw luxe locaties in New York.

Zodoende leiden dynamische zoekadvertenties potentiële klanten snel om naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen.

U bent zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke tekst van uw advertentie, dus houd hier rekening mee wanneer u de landingspagina's kiest die u wilt targeten. De HTML-titel van uw pagina is het belangrijkste signaal van de vele signalen die Google Ads gebruikt om de advertentiekop te selecteren.

Hoe targeting werkt

Dynamische zoekadvertenties gebruiken content van de landingspagina's op uw website om uw advertenties op zoekopdrachten te targeten. U kunt uit verschillende targetingopties kiezen om op te geven welke bestemmingspagina's de dynamische zoekadvertenties moeten gebruiken. U kunt groepen URL's targeten met targetingtypen zoals URL_Contains of Categorieën, of u kunt specifieke URL's targeten met URL_Equals of Paginafeeds. Meer informatie leest u hieronder:

URL_Equals: Hiermee kunt u afzonderlijke URL's van uw website targeten. Als u bijvoorbeeld nog geen ervaring heeft met dynamische zoekadvertenties en deze wilt testen, kunt u een target 'URL_Equals' maken voor de homepage van uw website.

URL_Contains: Hiermee kunt u pagina's targeten met URL's die bepaalde tekenreeksen bevatten.

Categorieën: Door Google Ads gegenereerde sets met bestemmingspagina's van uw website, geordend op thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn. Als u snel dynamische zoekadvertenties wilt gaan gebruiken, target de categorie 'Bestemmingspagina's van uw standaard advertentiegroepen' alle webpagina's waarop u momenteel zoekadvertenties weergeeft in uw account. Hiermee kunt u eenvoudig het verkeer vergroten op webpagina's die u al als bestemmingspagina's in bestaande advertentiegroepen en campagnes gebruikt. Categorieën zoals 'Landingspagina's van uw standaard advertentiegroepen' zijn alleen beschikbaar voor domeinen waarvoor Google Ads categorieën kan definiëren.

Paginafeed: Upload een spreadsheet met URL's voor de meest gerichte en gecontroleerde targeting. U kunt dan uw volledige feed of delen van de feed targeten. U kunt bijvoorbeeld pagina's labelen over 'producten met een beoordeling van 4 sterren' of 'hotels met veel beschikbare kamers' en alleen URL's met deze labels targeten.

Bekijk meer informatie over targeting van dynamische zoekadvertenties.

Opmerking: Er geldt een limiet van 100 paginafeeds per account.

Hoe koppen werken

De koppen van dynamische zoekadvertenties worden dynamisch gemaakt en targeten relevante zoekopdrachten op basis van waarnaar de gebruiker zoekt en de tekst die het meest relevant is voor uw landingspagina of domein. Wanneer u uw pagina, domein, website of productfeed indient, zoekt de webcrawltechnologie van Google naar tekst om te gebruiken voor koppen die relevant zijn voor de paginacontent. Hierdoor kunnen er meer zoekopdrachten op uw pagina uitkomen.

Opmerking: De tekst van uw website wordt mogelijk lichtelijk gewijzigd om schending van het redactionele beleid van Google te voorkomen (zo kunnen we het hoofdlettergebruik wijzigen of niet-ondersteunde tekens verwijderen). We kunnen ook niet van tevoren garanderen welke kop er wordt getoond als we wijzigingen aanbrengen om koppen beter af te stemmen op de zoekopdracht, de paginacontent en ons advertentie-integriteitsbeleid.

Als u de effectiviteit van de koppen voor dynamische zoekadvertenties wilt vergroten, raden we u aan de koppen en titels op uw websites op deze manier aan te passen:

• Volg het redactionele beleid van Google voor standaard advertentiemateriaal voor de paginatitel en de koppen.
  • Gebruik unieke call-to-actions.
  • Zorg ervoor dat de titels en koppen op uw website niet langer zijn dan 60 of 90 tekens.

Best practices

• Dynamische zoekadvertenties worden niet aanbevolen als u uw website regelmatig aanpast, bijvoorbeeld met dagelijkse aanbiedingen.
  • Dynamische zoekadvertenties werken het best met goed geschreven HTML-paginatitels en duidelijke content. Op basis van paginacontent maakt Google Ads koppen voor uw advertentiemateriaal bepaalt Google Ads welke zoekopdrachten goede matches voor de pagina zijn. Adverteerders moeten zorgen dat ze de juiste certificeringen en de juiste doelgroep instellen, met name in gevoelige branches.
  • Dynamische zoekadvertenties werken het best met goed geoptimaliseerde pagina's waarop dynamische zoekadvertenties thema's en termen op de webpagina kunnen herkennen. Dynamische zoekadvertenties werken niet op websites met bepaalde indelingen (bijvoorbeeld sites die voornamelijk Flash-content of afbeeldingen bevatten, of sites waarvoor gebruikers moeten inloggen om toegang te krijgen tot de meeste content van de site).
  • Dynamische zoekadvertenties werken het best als u regelmatig rapporten met zoektermen checkt. U kunt ze ook geoptimaliseerd houden door uitsluitingszoekwoorden te gebruiken. Met deze stappen kunt u uw advertenties relevant houden en voorkomen dat ongewenste pagina's worden geïndexeerd. Lees hoe u uitsluitingen voor dynamische zoekadvertenties maakt.

Lees het Google Ads-beleid voordat u dynamische zoekadvertenties gaat gebruiken, zodat uw advertenties hieraan (en aan eventuele toepasselijke wetgeving) voldoen.