Tietoja Dynaamisista hakumainoksista

Dynaamiset hakumainokset ovat helpoin tapa tavoittaa asiakkaita, jotka etsivät Googlesta juuri sellaisia tuotteita, jollaisia yrityksesi tarjoaa. Dynaamiset hakumainokset sopivat mainostajille, joilla on kehittynyt verkkosivusto tai suuri tuotevalikoima. Ne käyttävät verkkosisältöäsi mainosten kohdistamisessa ja voivat auttaa täydentämään avainsanoihin perustuvia kampanjoita. Myös Dynaamisten hakumainosten otsikot ja laskeutumissivut luodaan verkkosivustosi sisällön perusteella, joten mainokset ovat aina osuvia, ja sinä säästät aikaa. Sinun tarvitsee lisätä vain mainosaineiston kuvaus. Elleivät Dynaamiset hakumainokset ole käytössä, edes hyvin hoidetut ja paljon avainsanoja sisältävät Google Ads ‑tilit eivät välttämättä pysty hyödyntämään osuvia hakuja. Lisäksi mainosten luominen uusille tuotteille saattaa viivästyä eivätkä mainokset välttämättä vastaa mainostajan sivuston tuotevalikoimaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Dynaamiset hakumainokset toimivat ja mitä hyötyä niistä on sinulle. Löydät ohjeet artikkelista Dynaamisten hakumainosten luominen.

Näin ne näkyvät

Oletetaan, että joku käyttää Googlessa hakutermejä, jotka liittyvät läheisesti verkkosivustollasi esiintyviin otsikoihin ja usein käytettyihin lausekkeisiin. Tällöin Google Ads hyödyntää näitä otsikoita ja lausekkeita, kun se valitsee verkkosivustoltasi laskeutumissivun ja luo mainoksellesi selkeän, osuvan otsikon.

Esimerkki: Omistat kansainvälisen hotelliketjun. Käyttäjä tekee Googlessa haun "luksushotelli New Yorkissa" ja näkee mainoksesi, jonka otsikko on "Luksushotelli – NYC". Käyttäjä klikkaa mainostasi ja laskeutuu sitten sivustosi sivulle, jolla esitellään hotellisi tarjoamaa luksusmajoitusta New Yorkissa.

Näin Dynaamiset hakumainokset voivat ohjata potentiaalisia asiakkaita nopeasti sinne, mikä heitä sivustollasi kiinnostaa.

Olet vastuussa mainoksessasi näkyvästä lopullisesta tekstistä. Pidä tämä mielessäsi, kun valitset laskeutumissivut, joille mainokset kohdistetaan. Kaikkein suurin merkitys mainoksen otsikon luomisessa on sivun HTML-otsikolla.

Näin kohdistus toimii

Dynaamisissa hakumainoksissa käytetään verkkosivustosi laskeutumissivujen sisältöä mainosten kohdistamiseen hakuihin. Voit valita useista kohdistusvaihtoehdoista ja määrittää, mitä laskeutumissivuja Dynaamisten hakumainosten tulisi käyttää. Voit kohdistaa mainoksia URL-osoiteryhmiin esimerkiksi kohdistustyypeillä URL_Contains tai Luokat tai tiettyihin URL-osoitteisiin kohdistustyypeillä URL_Equals tai Sivusyötteet. Lisätietoja:

URL_Equals: Tämä kohdistaa mainokset verkkosivustosi yksittäisiin URL-osoitteisiin. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt Dynaamisia hakumainoksia ja haluat kokeilla niitä, voit luoda URL_Equals-kohteen verkkosivustosi etusivulle.

URL_Contains: Tämä kohdistaa mainokset sivuille, joiden URL-osoitteet sisältävät tiettyjä merkkijonoja.

Luokat: Nämä ovat teemoittain järjestettyjä laskeutumissivujen joukkoja, jotka Google Ads on luonut. Voit päättää itse tietojen tarkkuuden sekä sen, mitä sivujoukkoja käytetään kohteena ja miten samankaltaisia sivuja ryhmitellään. Jos haluat aloittaa Dynaamisten hakumainosten käyttämisen nopeasti, Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä ‑luokka kohdistaa mainokset kaikille verkkosivuille, joille tällä hetkellä kohdistat hakumainoksia tililläsi. Tämän kohdistusvaihtoehdon avulla on helppo lisätä liikennettä verkkosivuilla, joita jo käytät laskeutumissivuina olemassa olevissa mainosryhmissä ja kampanjoissa. Luokat, esimerkiksi Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä, ovat käytettävissä vain verkkotunnuksille, joille Google Ads voi luoda luokkia.

Sivusyöte: Kaikkein tarkimman kohdistuksen saat lataamalla URL-osoitteet sisältävän laskentataulukon. Siten voit lisätä kohdistukseen koko syötteen tai osia siitä. Voit esimerkiksi antaa sivuille tunnisteita, kuten "tuotteet, jotka ovat saaneet neljän tähden arvosteluja" tai "hotellit, joissa on runsaasti vapaita huoneita", ja ottaa mukaan kohdistukseen vain näillä tunnisteilla merkityt URL-osoitteet.

Lue lisää Dynaamisten hakumainosten kohdistuksesta.

Milloin Dynaamisia hakumainoksia ei kannata käyttää

• Dynaamisia hakumainoksia ei suositella, jos sivustollasi on tiheästi vaihtuvaa sisältöä, kuten päivittäisiä tarjouksia.
  • Dynaamiset hakumainokset eivät sovi joidenkin alojen, kuten lääketeollisuuden, uhkapelien ja aikuisviihteen, sivustoille.
    Lisätietoja rajoitetusta sisällöstä
  • Dynaamiset hakumainokset toimivat parhaiten hyvin optimoiduille sivuille, joilta Dynaamiset hakumainokset voivat tunnistaa teemoja ja termejä. Dynaamiset hakumainokset eivät toimi hyvin verkkosivustoille, jotka ovat sellaista muotoa, että Google Ads ei pysty niitä tutkimaan (esimerkiksi sivustot, joilla on enimmäkseen Flash-sisältöä tai kuvia, tai sivustot, joille käyttäjien on kirjauduttava voidakseen käyttää suurinta osaa sivuston sisällöstä).
  • Verkkosivuston verkkotunnuksen alussa on oltava http://. Jos siinä hyväksytään ainoastaan https://, se ei sovellu Dynaamisille hakumainoksille, ja mainosaineisto hylätään, koska "Kohde ei toimi".

Ennen kuin aloitat Dynaamisten hakumainosten käytön, tutustu Google Adsin käytäntöihin ja varmista, että mainoksesi noudattavat niitä (ja kaikkia sovellettavia lakeja).

Yhteenveto hyödyistä

Tässä on joitakin Dynaamisten hakumainosten käytön etuja:

• Säästät aikaa. Sinun ei enää tarvitse määrittää avainsanoja, hintatarjouksia ja mainostekstejä verkkosivustosi jokaiselle tuotteelle. Lisäksi Dynaamiset hakumainokset voivat auttaa sinua mainostamaan uusilla markkinoilla nopeammin kuin muut vaihtoehdot.
  • Mainoksissasi näytetään osuvia, dynaamisesti luotuja otsikoita. Kun asiakkaan tekemä haku liittyy yrityksesi tarjoamaan tuotteeseen tai palveluun, Google Ads luo dynaamisesti selkeän otsikon sisältävän mainoksen, joka koskee sivustosi osuvinta sivua.
  • Hallinnoit mainoksia. Voit näyttää mainoksia, jotka perustuvat koko verkkosivustoosi tai tiettyihin luokkiin tai sivuihin. Vaihtoehtoisesti voit estää mainostesi näkymisen sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka ovat loppuneet varastosta väliaikaisesti.
  • Houkuttelet lisäliikennettä. Dynaamiset hakumainokset voivat auttaa sinua hankkimaan lisäliikennettä ja lisämyyntiä, sillä niiden avulla voidaan tunnistaa uusia mahdollisuuksia avainsanoihin kohdistamisen lisäksi.
  • Näkyvät URL-osoitteet perustuvat lopullisen URL-osoitteesi verkkotunnukseen. Kun luot uutta mainosta, sinun ei enää tarvitse antaa näkyvää URL-osoitetta. Sen sijaan Google Ads käyttää lopullisen URL-osoitteen verkkotunnusta ja näyttää sen mainoksesi näkyvänä URL-osoitteena.Jos mainoksesi lopullinen URL-osoite on esimerkiksi www.example.com/outdoor/hiking/shoes, mainoksesi URL-osoitteena näkyy www.example.com.