Om dynamiske søgeannoncer

Dynamiske søgeannoncer er den nemmeste måde at finde frem til kunder, der søger efter lige netop det, som du tilbyder, på Google. Dynamiske søgeannoncer er ideelle til annoncører med et veludviklet website eller en stor beholdning. Dynamiske søgeannoncer bruger dit website til at målrette dine annoncer, og de kan hjælpe med at udfylde hullerne i dine søgeordsbaserede kampagner. Overskrifter i dynamiske søgeannoncer og på landingssider genereres også ved hjælp af indhold fra dit website, så du sikrer, at dine annoncer hele tiden er relevante, og så du sparer tid. Det eneste, som du skal gøre, er at føje en beskrivelse til annoncematerialet. Uden dynamiske søgeannoncer kan selv veladministrerede Google Ads-konti med mange søgeord risikere at gå glip af relevante søgninger, opleve forsinkelser, når der skal skrives annoncer til nye produkter, eller komme ud af trit med, hvad der faktisk er tilgængeligt på annoncørernes websites.

Denne artikel beskriver, hvordan dynamiske søgeannoncer fungerer, og hvilke fordele de kan tilbyde. Du kan få en vejledning under Opret dynamiske søgeannoncer.

Sådan vises de

Når nogen søger på Google med termer, der er tæt relateret til titlerne og ofte anvendte termer på dit website, bruger Google Ads disse titler og termer til at vælge en landingsside fra dit website og generere en tydelig og relevant overskrift til din annonce.

Eksempel: Du ejer en international hotelkæde. En person, der søger på Google efter "luksushotel New York", ser din annonce med overskriften "Luksushotel – NYC", klikker på din annonce og lander derefter på den side på dit website, der er dedikeret til dine luksussteder i New York.

Dynamiske søgeannoncer kan på den måde hurtigt videresende potentielle kunder til det, som de leder efter på dit website.

Du er ansvarlig for den endelige tekst, der vises i din annonce, så vær opmærksom på dette, når du vælger dine landingssider. Det vigtigste signal blandt de mange, der bruges til at generere din annonces overskrift, er HTML-titlen på din side.

Sådan fungerer målretningen

Dynamiske søgeannoncer bruger indhold fra landingssiderne på dit website til at målrette dine annoncer mod søgninger. Du kan vælge mellem en række forskellige målretningsmuligheder for at angive, hvilke landingssider dynamiske søgeannoncer skal bruge. Du kan målrette grupper af webadresser med målretningstyper som URL_Contains eller "Kategorier" eller målrette specifikke webadresser med URL_Equals eller Sidefeeds. Få flere oplysninger herunder:

URL_Equals: Målretter mod individuelle webadresser fra dit website. Hvis du for eksempel ikke har brugt dynamiske søgeannoncer før, og du ønsker at teste det nu, kan du oprette målet URL_Equals mål for dit websites startside.

URL_Contains: Målretter mod sider med webadresser, der indeholder bestemte strenge.

Kategorier: Google Ads-genererede grupper af landingssider fra dit website organiseret efter tema. Du bestemmer, hvilke grupper af sider du vil målrette mod, hvordan lignende sider skal grupperes og detaljeringsgraden. Det er nemt at komme i gang med at bruge dynamiske søgeannoncer. Kategorien "Landingssider fra dine standardannoncegrupper" målretter mod alle de websider, som du i øjeblikket kører søgeannoncer mod, på tværs af din konto. Det gør det nemt at øge trafikken på de websider, som du allerede bruger som landingssider i eksisterende annoncegrupper og -kampagner. Kategorier som f. eks. "Landingssider fra dine standardannoncegrupper" er kun tilgængelige for domæner, som Google Ads kan generere kategorier for.

Sidefeed: Upload et regneark med webadresser for at opnå den mest fokuserede målretning. Du kan herefter målrette hele dit feed eller blot dele af det. Du kan f.eks. markere sider om "produkter med 4-stjernede anmeldelser" eller "hoteller med mange ledige værelser" og kun målrette webadresser med disse etiketter.

Få flere oplysninger om målretning af dynamiske søgeannoncer.

Hvornår skal de ikke bruges?

• Dynamiske søgeannoncer anbefales ikke til websites, der ændres hurtigt, f.eks. med nye tilbud hver dag.
  • Dynamiske søgeannoncer fungerer ikke til websites fra visse brancher, såsom lægemidler, hasardspil og voksenindhold.
    Få flere oplysninger om begrænset indhold
  • Dynamiske søgeannoncer fungerer bedst med veloptimerede sider, hvor dynamiske søgeannoncer kan identificere temaer og vilkår på websiden. Dynamiske søgeannoncer fungerer ikke godt med websites i et format, hvor Google Ads ikke kan identificere ovennævnte (f.eks. websites, der mest består af Flash-indhold eller billeder eller websites, der kræver, at brugerne logger ind for at få adgang til størstedelen af websitets indhold).
  • Dit websitedomæne skal starte med http://. Hvis det kun fungerer med https://, er det ikke kvalificeret til dynamiske søgeannoncer, og annoncematerialet vil blive afvist med begrundelsen "Destinationen fungerer ikke".

Før du bruger dynamiske søgeannoncer, skal du gennemgå Google Ads-politikkerne og sikre dig, at dine annoncer overholder politikkerne (og eventuelle gældende love).

Oversigt over fordelene

Her er nogle af fordelene ved at bruge dynamiske søgeannoncer:

• Spar tid. Slip for at knytte søgeord, bud og annoncetekst til de enkelte produkter på dit website. Desuden kan dynamiske søgeannoncer muligvis hjælpe dig med at annoncere på nye markeder hurtigere end andre annonceformer.
  • Vis relevante og dynamisk generede overskrifter i dine annoncer. Hvis en kundes søgning er relevant for dit produkt eller din tjeneste, genererer Google Ads dynamisk en annonce med en tydelig overskrift til den mest relevante side på dit website.
  • Få fuld kontrol over annoncevisningen. Du kan vise annoncer, som er baseret på hele dit website eller bestemte kategorier eller sider. Du kan også forhindre, at din annonce viser produkter, der er midlertidigt udsolgt.
  • Opnå øget trafik. Dynamiske søgeannoncer kan hjælpe dig med at opnå øget trafik og salg, så du kan identificere nye muligheder for visning af annoncer, som du ikke allerede målretter mod med søgeord.
  • Annoncerede webadresser er baseret på din endelige webadresses domæne. Du behøver ikke længere at angive din annoncerede webadresse, når du opretter en ny annonce. I stedet bruger Google Ads domænet fra din endelige webadresse og viser det som annoncens annoncerede webadresse. Hvis eksempelvis din annonces endelige webadresse er www.eksempel.dk/udesko/vandring/sko, bliver annoncens annoncerede webadresse vist som www.eksempel.dk.