Redigera dina bud

Du kan redigera dina bud för en hel annonsgrupp eller för enskilda sökord. När du ändrar dina bud baserat på resultatet av dina kampanjer kan det påverka trafiken till dina annonser och avkastningen på din investering (ROI).

Här beskriver vi hur du redigerar dina CPC-bud (kostnad per klick) och dina CPM-bud för synlighet (kostnad per tusen synliga exponeringar).

På den här sidan

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Redigera standardbudet för en enstaka annonsgrupp
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto .
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Annonsgrupper.
  3. Välj annonsgruppen på listan.
  4. Klicka på pennikonen Redigera i kolumnen Standardvärde för högsta CPC-bud.
  5. Ange ett nytt belopp.
  6. Klicka på Spara.

Animationen visar hur du redigerar dina högsta CPC-bud för en enstaka annonsgrupp i ditt Google Ads-konto.

Redigera budet för flera annonsgrupper samtidigt
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto .
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Annonsgrupper.
  3. Välj annonsgrupperna som du vill redigera genom att markera kryssrutan till vänster.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera. Du kan ändra budstrategi, spårningsmallar eller anpassade parametrar.

Animationen visar hur du redigerar dina högsta CPC-bud för flera annonsgrupper i ditt Google Ads-konto.

Redigera budet för enstaka sökord eller andra inriktningsmetoder

Om du använder manuell budgivning i dina kampanjer kan du ange ett eget högsta CPC-bud. Budet används i stället för standardbudet för annonsgruppen när ett sökord, en placering eller annan inriktningsmetod utlöser din annons.

Tänk på att du för att kunna ange ett högsta CPC-bud för en viss inriktningsmetod måste ha angett ett anpassat bud för samma inriktningsmetod. Om du till exempel vill ange ett specifikt bud för webbplatsen example.com måste du ange anpassade bud för placeringar. Läs om hur du aktiverar annonsgruppsbud, anpassade bud och budjusteringar för dina annonsgrupper.

Tips! Om du använder en annan automatisk budstrategi än Förbättrad CPC kan du inte redigera standardbudet för annonsgruppen.

Redigera enskilda sökordsbud
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto .
  2. Klicka på Målgrupper, sökord och innehåll och sedan på Sökord för söknätverket.
  3. Välj sökordstyp, till exempel sökord för söknätverket eller negativa sökord.
  4. Välj ett eller flera sökord vars bud du vill ändra.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera och välj Ändra högsta CPC-bud.
  6. På sidan som öppnas kan du ange ett nytt bud, höja eller sänka budet, höja CPC för första sidan eller CPC högst upp på sidan. Om du vill använda standardbudet för annonsgruppen ska du lämna beloppsfältet tomt.
  7. Klicka på Använd.
Animationen visar hur du redigerar dina högsta CPC-bud för enskilda sökord i ditt Google Ads-konto.

Tips! För att ändra budet för enskilda sökord, placeringar eller andra inriktningsmetoder till standardbudet för annonsgruppen klickar du på budet för den enskilda inriktningsmetoden och raderar texten så att fältet blir tomt.

Redigera bud för inriktningsmetoder

1. Välj Sökkampanjer eller Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp i ditt Google Ads-konto.
Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon och sedan på rullgardinsmenyn Kampanjer.
  2. Klicka på Inställningar och sedan på rullgardinsmenyn Fler inställningar.
  3. Välj Anpassat bud och URL-metod.
  4. Välj en inriktningsmetod i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på Spara.
  6. Välj Budgivning.
  7. Ange det nya budet och klicka på Spara.

Tips! Här följer fler budgivningsalternativ som du kanske inte kände till:

• Du kan ange budjusteringar så att du får bättre kontroll över när och var din annons visas. Med budjusteringar kan du lägga mer konkurrenskraftiga bud på mobila enheter och på olika platser, dagar och tidpunkter. Läs mer om budjusteringar.
  • I Google Ads kan du även välja automatiska budstrategier och ange CPC-bud automatiskt. Läs mer om automatisk budgivning.