Endre budene dine

Du kan endre budet på en hel annonsegruppe eller enkeltsøkeord. Hvis du endrer budene ut fra kampanjeresultatene, kan det påvirke trafikken til annonsene dine og avkastningen du oppnår.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan endrer bud basert på kostnaden per klikk (CPC-bud) samt bud på kostnaden per tusen synlige visninger (synlig CPM-bud).

På denne siden

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Endre standardbudet for én enkelt annonsegruppe
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen og deretter på Annonsegrupper.
  3. Velg ønsket annonsegruppe fra listen.
  4. Klikk på blyantikonet Endre i «Standard maks. CPC»-budkolonnen.
  5. Skriv inn et nytt beløp.
  6. Klikk på Lagre.

I denne animasjonen ser du hvordan du kan endre maks. CPC-budene for enkeltannonsegrupper i Google Ads-kontoen.

Endre bud for flere annonsegrupper
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen og deretter på Annonsegrupper.
  3. Velg annonsegruppene du vil redigere, ved å merke av i avmerkingsboksen til venstre.
  4. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen. Du kan velge å endre budstrategi, sporingsmaler eller egendefinerte parametere.

I denne animasjonen ser du hvordan du kan endre maks. CPC-budene for flere annonsegrupper i Google Ads-kontoen.

Slik endrer du bud på enkeltsøkeord eller andre målrettingsmetoder

Hvis du har valgt manuell budgivning i kampanjene dine, kan du selv fastsette beløpet for maks. CPC-bud. Dette budet blir brukt i stedet for standardbudet for annonsegruppen når annonsen blir utløst av bestemte søkeord eller plasseringer eller andre målrettingsmetoder.

Merk deg at du kan angi maks. CPC for en bestemt målrettingsmetode bare hvis du har lagt inn et egendefinert bud på den samme målrettingsmetoden. Hvis du for eksempel vil legge inn et bestemt bud på nettstedet example.com, må du legge inn egendefinerte bud på plasseringer. Finn ut hvordan du aktiverer annonsegruppebud, egendefinerte bud og budjusteringer for annonsegrupper.

Tips: Hvis du bruker en annen automatisk budstrategi enn utvidet CPC, kan du ikke endre standardbudet for annonsegrupper.

Endre søkeordbud på enkeltsøkeord
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold og deretter på Søkeord for søkeannonsering.
  3. Velg søkeordtypen, for eksempel søk eller negative søkeord.
  4. Velg ett eller flere søkeord som du vil endre budet på.
  5. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen, og velg Endre maks. CPC-bud.
  6. Nå åpnes en side der du kan legge inn et nytt bud, øke eller redusere det nåværende budet eller øke budene på den første siden eller CPC-en for øverst på siden. La beløpsfeltet stå tomt hvis du vil bruke standardbudet for annonsegruppen.
  7. Klikk på Bruk.
I denne animasjonen ser du hvordan du kan endre maks. CPC-budene for enkeltsøkeord i Google Ads-kontoen.

Tips: Du kan endre budet på ett søkeord, én plassering eller en annen målrettingsmetode tilbake til standardbudet for annonsegruppen ved å klikke på budet på den aktuelle målrettingsmetoden og slette teksten, slik at feltet er tomt.

Endre bud på målrettingsmetoder

1. Velg «Søkekampanjer» eller Bannerkampanjer på «Rapporteringsvisninger»-raden øverst i Google Ads-kontoen din.
Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon og deretter på Kampanjer-rullegardinmenyen.
  2. Klikk på Innstillinger og deretter på Flere innstillinger-rullegardinmenyen.
  3. Velg Metode med egendefinerte bud og nettadresser.
  4. Velg ønsket målrettingsmetode fra rullegardinmenyen.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Velg Budgivning.
  7. Legg inn det nye budet, og klikk på Lagre.

Tips: Her er noen andre budgivningsalternativer du kanskje ikke kjenner til:

• Du kan angi budjusteringer for å få bedre kontroll over når og hvor annonsene blir vist. Med budjusteringer kan du legge inn mer konkurransedyktige bud på mobilenheter, steder, dager og tidspunkter. Finn ut mer om budjusteringer.
  • Google Ads tilbyr dessuten automatiske budstrategier som kan fastsette CPC-bud på dine vegne. Finn ut mer om automatisk budgivning.