Grunnleggende informasjon om budgivning

I Google Ads har du flere ulike alternativer for budgivning for annonsene dine, slik at du kan prioritere det som er viktigst for deg og bedriften din. De fleste annonsører fokuserer på klikk, visninger, konverteringer eller avspillinger (for videoannonser).

Nå som du annonserer på Google Ads, har du sannsynligvis et klart mål for annonsene dine. Hvis du selger kaffe, vil du sikkert at flere skal besøke butikken din. Hvis du driver en friluftsforening, er kanskje målet at flere personer skal registrere seg for nyhetsbrevet ditt – og så videre.

Hvis du vet hva du ønsker å oppnå med annonsene dine, kan du lettere bestemme deg for hvordan du vil by.

Tips

Google Ads holder en auksjon hver gang en annonseplass er tilgjengelig – i et søkeresultat, i en blogg, på et nyhetsnettsted eller på en annen side. Hver auksjon bestemmer hvilke annonser som skal vises på det aktuelle tidspunktet på den aktuelle plasseringen. Med budene dine deltar du i auksjonen.

Du kan fokusere på forskjellige ting når du byr, avhengig av kampanjetypen: klikk, visninger, konverteringer, avspillinger eller interaksjoner. Hva velger du? I det følgende ser vi nærmere på alternativene.

Fokus på klikk (for søke- og bannerannonser)

Hvis hovedmålet ditt er at folk skal besøke nettstedet ditt, er det lurt å begynne med klikk. Når du bruker CPC-budgivning, betaler du bare når noen faktisk klikker på annonsen din og besøker nettstedet ditt.

Eksempel

Hvis du driver en friluftsforening i Romsdal, byr du kanskje mye på direkte søkeord som «fjellvandring i Romsdal», og et annet beløp for bredere søkeord som «turkart».

Fokus på visninger

Hvis kampanjen din bare er målrettet mot Søkenettverket, og hovedmålet ditt er å øke synligheten til merkevaren din, bør du vurdere å bruke Mål for visningsandel-strategien. Med denne budstrategien angir Google Ads budene dine automatisk for å hjelpe deg med å oppnå målet ditt for visningsandel. Hvis du for eksempel angir et mål for visningsandel på 65 % for visning helt øverst på siden, kommer Google Ads automatisk til å angi bud som gjør at annonsene dine kan vises helt øverst på siden 65 % av den totale mulige tiden de kan vises.

Hvis kampanjen din bare er målrettet mot Displaynettverket, kan du betale basert på antallet ganger annonsen din er synlig for brukerne, i stedet for å betale basert på klikk. Denne typen budgivning kalles kostnad per tusende synlige visning (vCPM), ettersom du betaler for hver 1000. gang annonsen din vises og er synlig. Hvis du først og fremst er interessert i at så mange som mulig skal se navnet på bedriften din eller logoen din, er dette et godt alternativ. Finn ut hvordan vi måler annonsesynlighet.

Med synlig CPM-budgivning kan du angi bud på annonsegruppenivå eller for enkeltplasseringer, akkurat som med manuell CPC-budgivning.

Fokus på konverteringer (for søke- og bannerannonser)

Med denne avanserte budgivningsmetoden oppgir du beløpet du er villig til å betale for en konvertering, også kalt kostnad per handling (CPA), i Google Ads. En konvertering (noen ganger kalt brukeranskaffelse) er en bestemt handling du ønsker å oppnå på nettstedet ditt. Dette er ofte et salg, men det kan også være en e-postregistrering eller en annen handling. Du betaler for hver avspilling med deltakelse og klikk på bannerannonser, men Google Ads angir automatisk budene dine for at du skal oppnå så mange konverteringer som mulig til den angitte kostnaden per handling.

Hvis du ønsker å bruke CPA-budgivning, må du blant annet slå på konverteringssporing. CPA-budgivning egner seg altså best for viderekomne og avanserte Google Ads-brukere.

Fokus på avspillinger (bare for videoannonser)

Hvis hovedmålet ditt er å finne ut hvor mye brukerne engasjerer seg i videoinnholdet ditt, bør du bruke budgivning for kostnad per visning (CPV). Med CPV-budgivning betaler du for videoavspillinger og andre interaksjoner med videoene, for eksempel klikk på handlingsfremmende overlegg, kort og tilleggsbannere.

Du angir et CPV-bud ved å angi den høyeste prisen du ønsker å betale for en visning, når du konfigurerer TrueView-videokampanjen din. Budet kalles «høyeste CPV-bud» eller bare «maks. CPV». Budet gjelder på kampanjenivå, men du kan også angi et CPV-bud for hvert annonseformat.

Linker til beslektet innhold