Grunnleggende informasjon om budgivning

I Google Ads har du flere ulike alternativer for budgivning for annonsene dine, slik at du kan prioritere det som er viktigst for deg og bedriften din. De fleste annonsører fokuserer på klikk, konverteringer eller visninger (for videoannonser).

Nå som du annonserer på Google Ads, har du sannsynligvis et klart mål for annonsene dine. Hvis du selger kaffe, vil du at flere skal besøke butikken din. Hvis du driver en friluftsforening, er kanskje målet at flere personer skal registrere seg for nyhetsbrevet ditt – og så videre.

Hvis du vet hva du ønsker å oppnå med annonsene dine, kan du lettere bestemme deg for hvordan du vil by.

Tips

Google Ads holder en auksjon hver gang en annonseplass er tilgjengelig – i et søkeresultat, i en blogg, på et nyhetsnettsted eller på en annen side. Hver auksjon bestemmer hvilke annonser som skal vises på dette tidspunktet på denne plasseringen. Med budene dine deltar du i auksjonen.

Du kan fokusere på forskjellige ting når du byr, avhengig av kampanjetypen: klikk, visninger, konverteringer, avspillinger eller engasjementer. Hva velger du? I det følgende ser vi nærmere på alternativene.

Fokusér på klikk (for søke- og bannerannonser)

Hvis hovedmålet ditt er at folk skal besøke nettstedet ditt, er det en god idé å begynne med klikk. Når du bruker CPC-budgivning, betaler du bare når noen faktisk klikker på annonsen din og besøker nettstedet ditt.

Eksempel

Hvis du driver en friluftsforening i Romsdal, byr du kanskje mye på direkte søkeord som «fjellvandring i Romsdal», og et annet beløp for bredere søkeord som «turkart».

Fokusér på visninger

Hvis kampanjen din bare er målrettet mot Søkenettverket, og hovedmålet ditt er å øke synligheten til merkevaren din, bør du vurdere å bruke Mål for visningsandel-strategien. Med denne budstrategien angir Google Ads budene dine automatisk for å hjelpe deg med å oppnå målet ditt for visningsandel. Hvis du for eksempel angir et mål for visningsandel på 65 % for visning helt øverst på siden, angir Google Ads automatisk budene dine for å vise annonsene dine helt øverst på siden 65 % av den totale mulige tiden de kan vises.

Hvis kampanjen din bare er målrettet mot Displaynettverket, kan du betale basert på antall ganger annonsen din er vist, i stedet for å betale basert på antall klikk.  Denne typen budgivning kalles kostnad per tusende synlige visning (vCPM), ettersom du betaler for hver 1000. gang annonsen din vises og er synlig. Hvis du først og fremst er interessert i at så mange som mulig skal se navnet ditt eller logoen din, er dette et godt alternativ. Finn ut hvordan vi måler annonsesynlighet.

Med Synlig CPM-budgivning kan du angi bud på annonsegruppenivå eller for enkeltplasseringer, akkurat som med manuell CPC-budgivning.

Fokusér på konverteringer (for søke- og bannerannonser)

Med denne avanserte budgivningsmetoden oppgir du beløpet du er villig til å betale for en konvertering, også kalt kostnaden per kjøp (CPA), i Google Ads. En konvertering er en bestemt handling du ønsker å se på nettstedet ditt. Dette er ofte et salg, men det kan også være en e-postregistrering eller en annen handling. Du betaler for hvert klikk, men Google Ads angir automatisk budene for deg. Målet er at du skal få så mange konverteringer som mulig til den aktuelle kostnaden per kjøp du har angitt.

Hvis du ønsker å bruke CPA-budgivning, må du blant annet slå på konverteringssporing. CPA-budgivning egner seg altså best for viderekomne og avanserte Google Ads-brukere.

Fokusér på avspillinger (bare for videoannonser)

Hvis hovedmålet ditt er å finne ut hvor mye brukerne engasjerer seg i videoinnholdet ditt, bruker du budgivning for kostnad per visning (CPV). Med CPV-budgivning betaler du for videoavspillinger og andre videoavspillinger, for eksempel klikk på handlingsfremmende overlegg, kort og tilleggsbannere.

Du angir et CPV-bud ved å angi den høyeste prisen du ønsker å betale for en visning, når du konfigurerer TrueView-videokampanjen din. Budet kalles «høyeste CPV-bud» eller bare «maks. CPV». Dette budet gjelder på kampanjenivå, men du kan også angi et CPV-bud for hvert annonseformat.