Hintatarjousten perusteet

Google Adsissa voit asettaa mainoksillesi hintatarjouksia monella eri tavalla riippuen siitä, mikä on tärkeintä sinulle ja yrityksellesi. Useimmat mainostajat keskittyvät klikkauksiin, impressioihin, konversioihin tai katselukertoihin (vain Videomainokset).

Kun aloitat mainostamisen Google Adsissa, sinulla on todennäköisesti mielessä selkeä tavoite. Jos myyt kahvia, haluat ehkä saada lisää asiakkaita kauppaasi. Jos pidät vaelluskerhoa, tavoitteena voi olla saada lisää uutiskirjeen tilaajia. Ja niin edelleen.

Kun tiedät, mitä haluat mainoksiltasi, hintatarjousten asettaminen on helpompaa.

Vinkki

Google Ads pitää huutokaupan aina, kun mainospaikka on saatavilla esimerkiksi hakutuloksissa, blogissa, uutissivustolla tai muulla sivulla. Huutokauppa ratkaisee, mitkä mainokset näkyvät kyseisellä hetkellä kyseisessä paikassa. Pääset mukaan huutokauppaan tekemällä hintatarjouksen.

Voit panostaa hintatarjouksen määrityksessä klikkauksiin, impressioihin, konversioihin, katselukertoihin tai aktivointiin kampanjasi tyypin mukaan. Mikä näistä sinun kannattaisi valita? Alla on lisätietoa eri vaihtoehdoista.

Painopisteenä klikkaukset (Haku- ja Display-mainokset)

Jos ensisijainen tavoitteesi on saada kävijöitä verkkosivustollesi, kannattaa aloittaa klikkauksista. Käyttämällä klikkauskohtaisia hintatarjouksia maksat vain, kun joku klikkaa mainostasi ja tulee sivustollesi.

Esimerkki

Jos pidät vaelluskerhoa Kajaanissa, sinun kannattaa asettaa korkea hintatarjous suorille avainsanoille, kuten "Kajaani vaellus", ja toinen hintatarjous laajoille avainsanoille, kuten "vaelluskartat".

Painopisteenä impressiot

Jos kohdistat kampanjasi vain hakuverkostoon ja päätavoitteenasi on lisätä brändisi näkyvyyttä, harkitse impressioprosenttitavoitteen käyttöä. Tässä hintatarjousstrategiassa Google Ads asettaa hintatarjoukset automaattisesti siten, että voit saavuttaa tavoittelemasi impressioprosentin. Jos esimerkiksi valitset tavoitteeksi 65 % sivun korkeimman sijainnin impressioista, Google Ads asettaa hintatarjoukset automaattisesti siten, että mainoksesi näkyvät kyseisessä sijainnissa 65 % kaikista niistä kerroista, jolloin ne voisivat näkyä siinä.

Jos kohdistat kampanjasi vain Display-verkostoon, voit maksaa klikkausten sijaan mainoksen näkyvistä impressioista. Tätä kutsutaan tuhannen näkyvän impression hintatarjoukseksi (vCPM), koska maksat siitä, että mainoksesi näkyy tuhat kertaa niin, että impressio on ollut näkyvä. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos sinulle on tärkeintä saada nimesi tai logosi näkymään suurelle joukolle ihmisiä. Lue lisätietoja mainosten näkyvyyden mittaamisesta.

Tuhannen näkyvän impression hintatarjouksia käytettäessä hintatarjoukset voidaan asettaa mainosryhmätasolla tai yksittäisille sijoitteluille samaan tapaan kuin manuaalisia klikkauskohtaisia hintatarjouksia käytettäessä.

Painopisteenä konversiot (Haku- ja Display-mainokset)

Tässä kätevässä hintatarjousvaihtoehdossa kerrot Google Adsille toimintakohtaisen hinnan (CPA) eli summan, jonka olet valmis maksamaan konversiosta. Konversio (jota joskus kutsutaan hankinnaksi) viittaa tiettyyn toimintaan, jonka haluat tapahtuvan sivustollasi. Usein konversio on myyntitapahtuma, mutta se voi olla myös sähköpostilistalle liittyminen tai jokin muu käyttäjän tekemä valinta. Maksat jokaisesta Display-mainoksen jatkuneesta katselusta ja klikkauksesta, mutta Google Ads asettaa hintatarjoukset automaattisesti siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita valitsemallasi toimintakohtaisella hinnalla.

CPA-hintatarjousten käyttäminen edellyttää muun muassa sitä, että olet laittanut konversioseurannan päälle. Siksi CPA-hintatarjoukset sopivat parhaiten suhteellisen kokeneille Google Ads ‑käyttäjille.

Painopisteenä katselukerrat (vain videomainokset)

Käytä katselukertakohtaisia (CPV) hintatarjouksia, jos pyrit ensisijaisesti arvioimaan, kuinka hyvin sisältösi aktivoi katsojia, missä he katsovat videoitasi ja missä vaiheessa he lopettavat sisältösi katselun. Katselukertakohtaisia hintatarjouksia käytettäessä maksat videoiden katselukerroista ja muista videointeraktioista, kuten toimintakehotuspeittokuvien, korttien tai täydentävien bannerien klikkauksista.

TrueView-videokampanjaa luodessasi voit asettaa katselukertakohtaisen hintatarjouksen määrittämällä korkeimman hinnan, jonka haluat maksaa katselukerrasta. Hintatarjousta kutsutaan korkeimmaksi katselukertakohtaiseksi hintatarjoukseksi. Sitä käytetään kampanjatasolla, mutta katselukertakohtaisen hintatarjouksen voi määrittää myös mainosmuodon mukaan.