Het tabblad 'Display Netwerk'

Dit artikel is alleen van toepassing op de vorige versie van AdWords. Bepaal welke AdWords-versie u gebruikt

Het tabblad 'Display Netwerk' is alleen beschikbaar voor campagnes die advertenties weergeven in het Google Display Netwerk. Op het tabblad 'Display Netwerk' kunt u aangeven waar uw advertenties moeten worden weergegeven in het Google Display Netwerk. Hier kunt u targetingmethoden en uitsluitingen opgeven, ofwel de criteria die worden gebruikt om te bepalen waar uw advertenties wel of niet in het Display Netwerk worden weergegeven. Ook kunt u hier rapporten bekijken over de prestaties van uw targetingmethoden.

Wanneer u het tabblad 'Display Netwerk' opent, ziet u uw 'Display-overzicht', oftewel een overzicht van uw targetingprestaties in het Display Netwerk. Bekijk informatie over hoe u het tabblad 'Display-overzicht' kunt gebruiken.

Opmerking

Het tabblad 'Display Netwerk' is niet beschikbaar voor campagnes van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk', omdat met campagnes in het zoeknetwerk geen advertenties in het Display Netwerk worden weergegeven.

Typen targetingmethoden en uitsluitingen

Op het tabblad 'Display Netwerk' ziet u verschillende onderliggende tabbladen die overeenkomen met de targeting voor uw advertentiegroep. U kunt targetingmethoden toevoegen om de plaatsen te verfijnen waar uw advertenties kunnen worden weergegeven, en specifieke doelgroepen kiezen waaraan u uw advertenties wilt laten zien.

Contexttargeting: relevante content van sites targeten

• Zoekwoorden: u kunt zoekwoordengroepen op een pagina targeten of uitsluiten, bijvoorbeeld Pakketreizen met rafting.
  • Onderwerpen: u kunt het centrale thema van een pagina of site targeten of uitsluiten, bijvoorbeeld Wandelen en kamperen.

Doelgroepen: specifieke groepen mensen bereiken

• Interessecategorieën: u kunt interesses of affiniteiten targeten of uitsluiten, bijvoorbeeld Buitensportfanaten.
  • Remarketing: u kunt mensen die uw site eerder hebben bezocht, targeten of uitsluiten.
  • Demografie: u kunt een bepaalde leeftijdsgroep of een bepaald geslacht targeten of uitsluiten, bijvoorbeeld Man, 18-24.

Plaatsingstargeting: specifieke websites en apps selecteren of uitsluiten

• Plaatsingen: u kunt mobiele apps, video's of sites, zoals example.com, targeten met zelfgekozen plaatsingen en u kunt automatische plaatsingen uitsluiten.
  • Opties voor sitecategorieën: u kunt categorieën in het Display Netwerk toestaan of uitsluiten, bijvoorbeeld live streaming-video's of sites over criminaliteit, politie en noodgevallen.

Meer informatie over targetinginstellingen in het Display Netwerk en over waar uw advertenties kunnen worden weergegeven.

Wat u kunt doen op het tabblad 'Display Netwerk'

Targeting toevoegen

Ga als volgt te werk om targeting toe te voegen aan uw Display Netwerk-advertentiegroepen:

1. Klik op het tabblad Display Netwerk. Klik vervolgens boven de grafiek op +Targeting.
  2. Selecteer een advertentiegroep.
  3. Klik op het dropdown-menu 'Targeting toevoegen' en kies een targetingmethode.
Uitsluitingen toevoegen

U kunt ook uitsluitingen toevoegen aan uw Display Netwerk-advertentiegroepen en -campagnes.

1. Klik op het tabblad Display Netwerk. Klik vervolgens boven de grafiek op +Targeting.
    • Ga als volgt te werk om een uitsluiting op advertentiegroepniveau toe te voegen: selecteer een advertentiegroep. Klik vervolgens op het dropdown-menu 'Advertentiegroepuitsluitingen toevoegen' en selecteer een methode.
    • Ga als volgt te werk om een uitsluiting op campagneniveau toe te voegen: selecteer een campagne. Klik vervolgens op het dropdown-menu 'Campagne-uitsluitingen toevoegen' en selecteer een methode.
Prestatierapporten voor targeting bekijken

Ga als volgt te werk om prestatierapporten te bekijken over uw targetingmethoden op advertentiegroepniveau en campagneniveau:

1. Klik op het tabblad Display Netwerk.
  2. Selecteer een advertentiegroep of campagne.
  3. Klik op een van de onderliggende tabbladen:
    • Displayzoekwoorden
    • Onderwerpen
    • Plaatsingen
    • Interesses en remarketing
    • Leeftijd
    • Geslacht
  4. Selecteer in de bovenhoek van uw scherm het datumbereik voor uw targetingrapport.
Nu proberen