Filtrera visningen av resultatinformation

Du kan filtrera kontostatistiken om du vill söka efter den information som du är mest intresserad av, t.ex. sökordstext, genomsnittlig kostnad per klick (CPC) eller visningar.

I den här artikeln visar vi hur du skapar ett anpassat filter och sparar det så att du enkelt kommer åt det vid ett senare tillfälle.

Anvisningar

Skapa och spara ett filter

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och klicka sedan på Kampanjer eller Annonsgrupper.
  3. Klicka på filterknappen Filter ovanför statistiktabellen.
  4. Börja skriva eller välj villkor för filtret i rullgardinsmenyn som visas.
  5. Klicka på Använd. En beskrivning av filtret visas ovanför tabellen och tabellens data uppdateras enligt filtret.
  6. (valfritt) För att få precis den information du letar efter kan du lägga till och ta bort villkor:

1. Om du vill lägga till fler filtervillkor klickar du bredvid ett befintligt villkor.
    2. Om du vill ta bort ett villkor klickar du på ett villkor, och sedan på X-knappen som visas.
  7. Du kan återgå till en ofiltrerad visning av tabellen genom att klicka på X ovanför statistiktabellen.
  8. (valfritt) Vill du spara filtret för framtida bruk klickar du på knappen Spara , anger filternamnet och klickar på Spara.

Så här kan du optimera ditt konto med hjälp av filter

Använd filter för att identifiera problem med sökord, annonser eller kampanjinställningar som kanske behöver åtgärdas eller förbättras.

Här följer några förslag på filter som du kan använda för att identifiera specifika problem:

• Sökord som kan behöva justeras
    • Sökord som ger dåliga resultat: CTR < X %
    • Sökord som i genomsnitt inte visas på den första sidan: genomsnittlig placering > 8
    • Sökord som det eventuellt är problem med: Status = Visar inte annonser: kritiska problem
  • Annonser som inte visas
    • Ej godkända annonser: Godkännandestatus = Inte godkänd.
  • Områden som inte är kostnadseffektiva
    • Sökord som kostar mer men ger sämre resultat: kostnad > $X, konverteringsfrekvens < X %