De weergave van uw prestatiegegevens filteren

Filter uw accountstatistieken om de gegevens te zoeken die u het meest interesseren, zoals zoekwoordtekst, gemiddelde kosten per klik (CPC) of vertoningen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een aangepast filter kunt maken en opslaan, zodat u er in de toekomst makkelijk toegang toe heeft.

Instructies

Een filter maken en opslaan

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op een van de items, zoals Campagnes of Advertentiegroepen, om de tabel met statistieken van die pagina te bekijken.
  3. Klik boven de tabel met statistieken op de knop Filter Filter.
  4. Begin met typen of kies in het dropdown-menu de voorwaarde van uw filter.
  5. Klik op Toepassen. Boven de tabel wordt een beschrijving van uw filter weergegeven. De tabelgegevens worden geüpdatet op basis van het filter.
  6. (Optioneel) Als u alleen de gegevens wilt zien die u zoekt, voegt u voorwaarden toe of verwijdert u ze:

1. Klik naast een bestaande voorwaarde om meer filtervoorwaarden toe te voegen.
    2. Klik op een voorwaarde en vervolgens op de X-knop om de voorwaarde te verwijderen.
  7. Klik boven de tabel met statistieken op de X om terug te keren naar een ongefilterde weergave van uw tabel.
  8. (Optioneel) Als u het gemaakte filter wilt opslaan voor later gebruik, klikt u op de knop Opslaan , geeft u een naam voor het filter op en klikt u op Opslaan.

Hoe filters u kunnen helpen uw account te optimaliseren

Met filters kunt u problemen met zoekwoorden, advertenties of campagne-instellingen opsporen en zo mogelijk verhelpen. Waar nodig kunt u verbeteringen aanbrengen.

Hier volgen enkele suggesties voor filters die u kunt gebruiken om specifieke problemen op te sporen:

• Zoekwoorden die uw aandacht nodig hebben
    • Slecht presterende zoekwoorden: CTR < X%
    • Zoekwoorden die over het algemeen niet op de eerste pagina worden weergegeven: gem. pos. > 8
    • Zoekwoorden met potentiële problemen: status = Genereert geen advertenties: kritieke problemen
  • Advertenties die niet worden weergegeven
    • Afgekeurde advertentie: goedkeuringsstatus = Afgekeurd.
  • Onrendabele onderdelen
    • Zoekwoorden met hoge kosten en slechte prestaties: kosten > € X; conversieratio < X%