De weergave van uw prestatiegegevens filteren

Filter uw accountstatistieken om de gegevens te zoeken die u het meest interesseren, zoals zoekwoordtekst, gemiddelde kosten per klik (CPC) of vertoningen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een aangepast filter kunt maken en opslaan, zodat u er in de toekomst makkelijk toegang toe heeft.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Een filter maken en opslaan

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Als u de gegevens voor een bepaalde periode wilt bekijken, klikt u op het periodemenu rechtsboven op de pagina en selecteert u de periode die u wilt analyseren.
  4. Klik op de knop Filter boven de tabel met statistieken op een van de tabbladen die midden op de pagina worden weergegeven (zoals het tabblad Advertentiegroepen, Advertenties of Zoekwoorden).
  5. Klik op Filter maken.
  6. Selecteer de voorwaarden voor uw filter in het venster dat wordt weergegeven. Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van de tabel met statistieken die u heeft geopend. Enkele opmerkingen:
    • U kunt meerdere beperkingen voor een filter opgeven. Klik op Nog een toevoegen om een beperking toe te voegen. Als u een beperking wilt verwijderen, klikt u op de X naast de desbetreffende beperking.
    • Vink het selectievakje 'Filter opslaan' aan als u het gemaakte filter wilt opslaan voor later gebruik. Het filter is nu beschikbaar als dropdown-menu onder de knop Filter.
  7. Klik op Toepassen nadat u het filter heeft gemaakt. De tabel wordt automatisch geüpdatet en toont de gegevens op basis van uw filter. Klik op Wissen in het filtervenster om terug te keren naar de ongefilterde weergave van uw tabel.
  8. Zodra de tabel met statistieken eruitziet zoals u dat wilt, kunt u de gegevens downloaden naar een rapport. Klik hiervoor op de downloadknop Downloaden. Create filter

Hoe filters u kunnen helpen uw account te optimaliseren

Met filters kunt u problemen met zoekwoorden, advertenties of campagne-instellingen opsporen en zo mogelijk verhelpen. Waar nodig kunt u verbeteringen aanbrengen.

Hier volgen enkele suggesties voor filters die u kunt gebruiken om specifieke problemen op te sporen:

• Zoekwoorden die uw aandacht nodig hebben
    • Slecht presterende zoekwoorden: CTR < X%
    • Zoekwoorden die over het algemeen niet op de eerste pagina worden weergegeven: gem. pos. > 8
    • Zoekwoorden met potentiële problemen: status = Genereert geen advertenties: kritieke problemen
  • Advertenties die niet worden weergegeven
    • Afgekeurde advertentie: goedkeuringsstatus = Afgekeurd.
  • Onrendabele onderdelen
    • Zoekwoorden met hoge kosten en slechte prestaties: kosten > € X; conversieratio < X%