De weergave van uw prestatiegegevens filteren

Filter uw accountstatistieken om de gegevens te zoeken die u het meest interesseren, zoals zoekwoordtekst, gemiddelde kosten per klik (CPC) of vertoningen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een aangepast filter kunt maken en opslaan, zodat u er in de toekomst makkelijk toegang toe heeft.

Instructies

Een filter maken en opslaan

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en dan op Campagnes of Advertentiegroepen.
  3. Klik boven de tabel met statistieken op de filterknop Filter.
  4. Begin met typen of kies in het dropdown-menu de voorwaarde van uw filter.
  5. Klik op Toepassen. Boven de tabel wordt een beschrijving van uw filter weergegeven. De tabelgegevens worden geüpdatet op basis van het filter.
  6. (Optioneel) Als u alleen de gegevens wilt zien die u zoekt, voegt u voorwaarden toe of verwijdert u ze:

1. Klik naast een bestaande voorwaarde om meer filtervoorwaarden toe te voegen.
    2. Klik op een voorwaarde en dan op de X-knop om de voorwaarde te verwijderen.
  7. Klik boven de tabel met statistieken op de X om terug te keren naar een ongefilterde weergave van de tabel.
  8. (Optioneel) Als u het gemaakte filter wilt opslaan voor later gebruik, klikt u op de knop Opslaan . Geef de naam van het filter op en klik op Opslaan.

Hoe filters u kunnen helpen uw account te optimaliseren

Met filters kunt u problemen met zoekwoorden, advertenties of campagne-instellingen opsporen en zo mogelijk verhelpen. Waar nodig kunt u verbeteringen aanbrengen.

Hier volgen enkele suggesties voor filters die u kunt gebruiken om specifieke problemen op te sporen:

• Zoekwoorden die uw aandacht nodig hebben
    • Slecht presterende zoekwoorden: CTR < X%
    • Zoekwoorden die over het algemeen niet op de eerste pagina worden weergegeven: gem. pos. > 8
    • Zoekwoorden met potentiële problemen: status = Genereert geen advertenties: kritieke problemen
  • Advertenties die niet worden weergegeven
    • Afgekeurde advertentie: goedkeuringsstatus = Afgekeurd.
  • Onrendabele onderdelen
    • Zoekwoorden met hoge kosten en slechte prestaties: kosten > € X; conversieratio < X%