Taulukoiden ja kaavioiden muokkaaminen

Paras tapa tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia on tarkistaa tulosdata säännöllisesti. Dynaamisilla taulukoilla ja kaavioilla voit tutkia koko tilillä ilmenneitä trendejä tai etsiä vastauksia joihinkin tiettyihin asiakkaiden ja mainosten vuorovaikutukseen liittyviin asioihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muokata taulukoita ja kaavioita niin, että näet niistä liiketoimintasi kannalta tärkeimmän datan.

Taulukoiden ja kaavioiden muokkaaminen Google Adsissa

Ohjeet

Ajanjakson muuttaminen

Klikkaa ajanjaksoa sivun oikeassa yläkulmassa. Uusi asetus päivittyy sekä taulukolle että kaaviolle. Voit myös verrata kahta ajanjaksoa vierekkäin kaaviossa.

Taulukon sarakkeiden muokkaaminen

Näin voit lisätä tai poistaa taulukon sarakkeita, muuttaa sarakkeiden järjestystä tai tallentaa sarakejoukon:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa sarakekategoriaa nähdäksesi siihen kuuluvat käytettävissä olevat sarakkeet tai kirjoita haluamasi sarakkeen nimi hakukenttään.
  6. Muokkaa taulukon sarakkeita jollakin seuraavista tavoista:
    • Jos haluat lisätä sarakkeen, merkitse sen ruutu valituksi. Sarake näkyy nyt oikealla olevassa luettelossa.
    • Poista sarake klikkaamalla sen vieressä oikealla olevassa luettelossa olevaa X-painiketta.
    • Jos haluat muuttaa sarakkeiden järjestystä, klikkaa saraketta ja vedä se sitten haluamaasi kohtaan luettelossa.
    • Jos haluat tallentaa sarakejoukon, valitse Tallenna sarakejoukko ja kirjoita sarakejoukon nimi.
  7. Valitse Käytä.

Jos haluat muuttaa sarakkeen kokoa, klikkaa sarakkeen otsikon reunaa ja vedä sitä vasemmalle tai oikealle.

Taulukon rivien lajitteleminen ja ryhmitteleminen

Voit lajitella taulukon klikkaamalla sen sarakkeen otsikkoa, jonka mukaan haluat lajitella tiedot. Järjestyksen voi muuttaa käänteiseksi klikkaamalla samaa otsikkoa uudelleen.

Jos haluat segmentoida taulukon datan, klikkaa Segmentoi-kuvaketta Segmentti ja valitse ulottuvuudet, joiden mukaan rivit jaetaan.

Taulukkosuodattimen luominen

Voit valita taulukossa näytettävän datan käyttämällä taulukossa suodatinta.

1. Klikkaa Suodatin-kuvaketta Suodata ja valitse suodatintyyppi.
  2. Valitse tai lisää suodattimelle ehto.
  3. Klikkaa Käytä. Suodattimen kuvaus tulee näkyviin taulukon yläpuolelle, ja taulukon data päivittyy suodattimen mukaisesti.
  4. Näin voit lisätä tai poistaa suodattimia:

• Lisää suodattimia klikkaamalla jonkin suodattimen vierestä Lisää suodatin.
    • Poista suodatin klikkaamalla sen vieressä olevaa X-painiketta.

Kaavion piilottaminen ja näyttäminen

• Klikkaa kaavion oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta 3 dot icon ja valitse Piilota kaavio.
  • Jos haluat tuoda kaavion takaisin näkyviin, klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta 3 dot icon ja valitse Näytä kaavio.

Kaavion laajentaminen ja tiivistäminen

• Jos haluat laajentaa kaavion, klikkaa kaavion oikeasta yläkulmasta Laajenna Laajenna taulukko ‑kuvake.
  • Jos haluat tiivistää kaavion, klikkaa Tiivistä .

Kaavion mittareiden muuttaminen

Klikkaa kaavion oikeassa yläkulmassa olevia avattavia mittarivalikoita ja valitse haluamasi mittari. Yhdessä kaaviossa voi käyttää samanaikaisesti enintään kahta mittaria.

Kaavion aikavälin muuttaminen

Klikkaa kaaviossa olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse haluamasi aikaväli (esim. päivä tai viikko).