Mäta resultat för annonstillgångar

Om du har lagt till tillgångar i dina annonser, till exempel ett telefonnummer eller en länk till din webbplats, kan du se resultatet av dessa tillgångar. Öppna ditt Google Ads-konto för att se hur många klick och exponeringar din annonstillgång har fått samt relaterade kostnader och annan statistik. Med denna information kan du lättare avgöra vilken typ av annonstillgång som fungerar bäst för din annons och när det är dags att lägga till eller ta bort en befintlig annonstillgång.

Hitta statistik för dina annonstillgångar

Använd sidan Tillgångar för att visa statistik för alla annonstillgångari ditt konto, dina kampanjer och dina annonsgrupper. På den här sidan kan du även hantera dina tillgångar.

Hitta sidan Tillgångar och visa din statistik:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn och klicka sedan på Tillgångar i den underordnade sidmenyn.
  3. På sidan Tillgångar visas översiktsvyn, där tillgångstyper grupperas som en lista med kort. Du kan växla till tabellvy genom att klicka på tabellikonen Image of table icon högst upp.
  4. Så här visar du statistik om varje tillgångstyp:
    • I översiktsvyn väljer du kortet för tillgångstypen.
    • I tabellvyn klickar du på rullgardinsmenyn Tillgångstyp bredvid filterikonen Filter och väljer tillgångstypen. I tabellvyn kan du välja att visa detaljerad eller sammanställd statistik:
      • Om du vill se tillgångsstatistik för varje koppling för respektive tillgång, tillsammans med motsvarande annonsgrupp, kampanj eller konto, väljer du Kopplingsvy i rullgardinsmenyn till höger.
      • Om du vill se samlad data för varje tillgång väljer du Tillgångsvy. Varje tillgång visas på en egen rad, inklusive tillgångar som det ännu inte finns någon statistik för.

Raden med totalsumman i rapporten kanske inte matchar summan av enskilda rader, eftersom raden med totalsumman visar data utan eventuella dubbletter. En annonstillgång kan visas tillsammans med andra annonstillgångar, så om flera tillgångar visas tillsammans rapporterar varje annonstillgång samma annonsexponering eller klick på de enskilda raderna i tabellvyn. Raden med totalsumman längst ned i tabellvyn visar däremot informationen inklusive dubbletter. Om till exempel fyra webbplatslänktillgångar visades tillsammans visar raden med totalsumman en enda exponering, men var och en av de fyra webbplatslänkarna som presenteras i tabellformatet visar också en exponering på respektive rad.

Statistiken för annonstillgångar är tillgänglig för annonser som visas i Google Sök, Googles sökpartner för mobilen och, i vissa fall, Googles Display-nätverk.

Detta är vad som visas i kolumnerna på sidan Tillgångar när du växlar till tabellvyn:

• Status: Visar om dina annonstillgångar är märkta som Godkänd eller Inte godkänd. Kvalificerade annonstillgångar visas endast med dina annonser när de är relevanta och annonsen ifråga är kvalificerad för visning. Läs mer om hur du åtgärdar en avvisad annons
  • Klick: Antalet klick på annonsen när den visades tillsammans med en viss typ av tillgång. Den här siffran innefattar både klick på annonsrubriken och på annonstillgången i tillämpliga fall. Om du enbart vill se klick på annonstillgången kan du klicka på segmentikonen Segmentera och välja Klicktyp.
  • Exponeringar: Antalet gånger som annonsen visades med annonstillgången.
  • Klickfrekvens (CTR): Antalet klick på annonsen dividerat med antalet gånger som annonsen visades med annonstillgången.
  • Kostnad: Den totala kostnaden för klick på din annons när den visades med annonstillgången. Läs mer om dina faktiska klickkostnader
  • Gen. position: Annonsens genomsnittliga position på sökresultatsidor när den visades med annonstillgången.
  • Gen. kostnad per klick (CPC): Det genomsnittliga belopp du betalar per klick när annonsen visas med annonstillgången. Genomsnittlig CPC fastställs genom att kostnaden för alla klick summeras och divideras med antalet klick.

Tips

• Aktivera kolumnen Policyinformation för att se varför dina tillgångar är begränsade eller avvisades utifrån våra annonseringspolicyer.
  • Statistiktabellen i vyn Alla kampanjer visar alla dina befintliga tillgångar, även de utan exponeringar eller klick. (Resultatstatistiken kan visas som 0 i statistiktabellen.) Om du däremot tittar på statistiktabellen för en specifik kampanj visas resultatinformation endast i tabellen för de annonstillgångar som har fått exponeringar eller klick.

Rapporten om automatiserade tillgångar på kontonivå

Använd sidan Automatiserade tillgångar på kontonivå för att visa mer specifik data för annonser med automatiserade tillgångar på kontonivå.

Bevaka resultatet av automatiserade tillgångar på kontonivå

I kolumnen Klick i rapporten om automatiserade tillgångar på kontonivå räknas klick på annonsrubriken när automatiserade tillgångar på kontonivå visas tillsammans med den.
Du kan komma åt dina automatiserade tillgångar på kontonivå i avsnittet Annonser och tillgångar i Google Ads:
  1. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn och klicka sedan på Tillgångar i den underordnade sidmenyn.
  2. Välj Automatiserade tillgångar på kontonivå längst ned på sidan. Observera att du måste vara i översiktsvyn för att komma åt Automatiserade tillgångar på kontonivå.
  3. På sidan visas en statistiktabell med information om dina annonsresultat när den automatiserade tillgången på kontonivå visas.