Mainoslaajennuksen kehityksen mittaaminen

Jos olet lisännyt mainoksiisi laajennuksia, kuten puhelinnumeron tai linkin verkkosivustollesi, voit selvittää, kuinka hyvin laajennukset toimivat. Google Ads ‑tililtäsi näet mainoslaajennuksen saamien klikkausten ja näyttökertojen määrän, laajennukseen liittyvät kulut ja muita tilastotietoja. Tämän datan avulla voit selvittää, millaiset mainoslaajennukset toimivat parhaiten mainoksesi kanssa ja milloin mainoslaajennus kannattaa lisätä tai poistaa.

Mainoslaajennuksen tilastojen katsominen

Laajennukset-sivulta voit katsoa tilisi, kampanjoidesi ja mainosryhmiesi kaikkien mainoslaajennusten tilastoja. Tällä sivulla voit myös hallita käyttämiäsi laajennuksia.

Siirry Laajennukset-sivulle ja tutki tilastotietojasi:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennuksetja valitse sitten Laajennukset.
  3. Klikkaa Laajennukset-sivun yläreunasta taulukkokuvaketta Image of table icon.
  4. Klikkaa avattavaa Laajennustyyppi-valikkoa vasemmalta suodatinkuvakkeen Suodata yläpuolelta ja valitse laajennustyyppi, jonka tilastoja haluat katsoa.
  5. Voit tarkastella jokaisen laajennuksen yhdistämiskohtaisia tilastoja sekä vastaavan mainosryhmän, kampanjan tai tilin tietoja valitsemalla oikealla olevasta avattavasta valikosta yhdistämistietojen näkymän. Voit tutkia kunkin laajennuksen koontidataa valitsemalla Laajennus-näkymän. Kukin laajennus näkyy omalla rivillään, mukaan lukien laajennukset, jotka eivät ole vielä keränneet mitään tilastotietoja.

Mainoslaajennusten tilastotietoja on saatavilla mainoksille, jotka näkyvät Google Haussa, Googlen hakukumppaneiden mobiilisivustoilla ja joissakin tapauksissa Google Display ‑verkostossa.

Laajennukset-sivun sarakkeissa näkyy seuraavat tiedot:
  • Tila: Tämä sarake näyttää, onko mainoslaajennukset merkitty hyväksytyiksi vai hylätyiksi. Kelvolliset mainoslaajennukset näkyvät mainoksissa vain, kun mainoslaajennukset ovat osuvia ja niihin liittyvä mainos voidaan myös näyttää. Katso hylätyn mainoksen korjaamisohjeet.
  • Klikkaukset: Tämä sarake näyttää, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näytettiin tietyn laajennustyypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon klikkaukset ja mainoslaajennuksen klikkaukset. Jos haluat nähdä vain mainoslaajennuksen klikkaukset, klikkaa segmentointikuvaketta Segmentti ja valitse Klikkaustyyppi.
  • Impressiot: Niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näytettiin yhdessä mainoslaajennuksen kanssa.
  • Klikkausprosentti: Mainoksen keräämien klikkausten määrä jaettuna sellaisten mainoksen näyttökertojen määrällä, joiden yhteydessä on näytetty myös mainoslaajennus.
  • Hinta: Mainosten klikkausten kokonaishinta, kun mainos näytettiin yhdessä mainoslaajennuksen kanssa. Lue lisää todellisista klikkausten todellisista hinnoista.
  • Keskimääräinen sijainti: Mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun mainos näytetään mainoslaajennuksen kanssa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hintatavoite: Keskimääräinen summa, jonka maksat mainoksen klikkauksesta silloin, kun mainos näytetään mainoslaajennuksen kanssa. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla tämä summa saatujen klikkausten määrällä.

Vinkki

• Ota käyttöön Käytännön tiedot ‑sarake, jotta voit katsoa tietoja siitä, miksi laajennuksesi on hylätty tai miksi niiden näyttämistä on rajoitettu mainostuskäytäntöjemme perusteella.
  • Kaikki kampanjat ‑näkymän tilastotaulukossa näkyvät kaikki nykyiset laajennuksesi, vaikka ne eivät olisi keränneet impressioita tai klikkauksia. (Kehitystiedot saattavat näkyä tilastotaulukossa muodossa "0".) Jos kuitenkin katsot tietyn kampanjan tilastotaulukkoa, tehokkuustiedot näkyvät taulukossa vain niillä mainoslaajennuksilla, jotka ovat saaneet näyttökertoja tai klikkauksia.

Automaattisten laajennusten raportti

Automaattiset laajennukset ‑sivulta näet tarkempia tietoja mainoksista, joissa käytetään automaattisia laajennuksia.

Automaattisten laajennusten kehityksen seuranta

Automaattisten laajennusten raportin Klikkaukset-sarakkeeseen lasketaan sellaisten mainosten otsikkoklikkaukset, joiden yhteydessä näytetään automaattisia laajennuksia.
Voit katsoa kehitysdataasi seuraavasti:
  1. Valitse navigointivalikosta Kaikki kampanjat.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  3. Klikkaa avattavaa Laajennustyyppi-valikkoa vasemmalta suodatinkuvakkeen Suodata yläpuolelta ja valitse Automaattiset laajennukset.
  4. Näkyviin tulevasta tilastotaulukosta voit tarkistaa automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten kehitystiedot.