Mainoslaajennuksen tehokkuuden mittaaminen

Jos olet lisännyt mainoksiisi laajennuksia, kuten puhelinnumeron tai linkin verkkosivustollesi, voit selvittää, miten tehokkaita laajennukset ovat. Google Ads ‑tililtäsi näet mainoslaajennuksen saamien klikkausten ja näyttökertojen määrän, laajennukseen liittyvät kulut ja muita tilastotietoja. Tämän datan avulla voit selvittää, millaiset mainoslaajennukset toimivat parhaiten mainoksesi kanssa ja milloin mainoslaajennus kannattaa lisätä tai poistaa.

Mainoslaajennuksen tilastojen katsominen

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Laajennukset-sivulla voit tarkastella tilisi, kampanjoidesi ja mainosryhmiesi kaikkien mainoslaajennusten tilastotietoja. Tällä sivulla voit myös hallita laajennuksiasi.

Siirry Laajennukset-sivulle ja tutki tilastotietojasi:
  1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Klikkaa vasemmalla suodatinkuvakkeen Suodatin vieressä olevaa avattavaa Laajennustyyppi-valikkoa ja valitse laajennustyyppi, jonka tilastotietoja haluat tutkia.
  4. Voit tarkastella jokaisen laajennuksen yhdistämiskohtaisia tilastoja sekä vastaavan mainosryhmän, kampanjan tai tilin tietoja valitsemalla oikealla olevasta avattavasta valikosta yhdistämistietojen näkymän. Voit tutkia kunkin laajennuksen koontidataa valitsemalla laajennusnäkymän. Kukin laajennus näkyy omalla rivillään, mukaan lukien laajennukset, jotka eivät ole vielä keränneet mitään tilastotietoja.

Mainoslaajennuksen tilastotietoja on saatavilla mainoksille, jotka näkyvät Google‑haussa, Googlen hakukumppaneiden mobiilisivustoilla ja joissakin tapauksissa Google Display ‑verkostossa.

Laajennukset-sivun sarakkeissa näkyy seuraavat tiedot:
  • Tila: Tämä sarake näyttää, onko mainoslaajennukset merkitty kelvollisiksi vai hylätyiksi. Kelvolliset mainoslaajennukset näkyvät mainoksissa vain, kun mainoslaajennukset ovat osuvia ja niihin liittyvä mainos voidaan myös näyttää. Katso hylätyn mainoksen korjaamisohjeet.
  • Klikkaukset: Tämä sarake näyttää, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näytettiin tietyn laajennustyypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon klikkaukset ja mainoslaajennuksen klikkaukset. Jos haluat nähdä mainoslaajennuksen klikkaukset, klikkaa ryhmittelykuvaketta Segment ja valitse Klikkaustyyppi.
  • Impressiot: Niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näytettiin yhdessä mainoslaajennuksen kanssa.
  • Klikkausprosentti: Mainoksen keräämien klikkausten määrä jaettuna sellaisten mainoksen näyttökertojen määrällä, joiden yhteydessä on näytetty myös mainoslaajennus.
  • Kustannus: Mainosten klikkausten kokonaiskustannus, kun mainos näytettiin yhdessä mainoslaajennuksen kanssa. Lue lisätietoja todellisista klikkauskustannuksista.
  • Keskimääräinen sijainti: Mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun se näytetään mainoslaajennuksen kanssa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hintatavoite: Keskimääräinen summa, jonka maksat mainoksen klikkauksesta silloin, kun mainos näytetään mainoslaajennuksen kanssa. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla tämä summa saatujen klikkausten määrällä.

Vinkki

• Ota käyttöön Käytännön tiedot ‑sarake, jotta voit katsoa tietoja siitä, miksi laajennuksesi on hylätty tai miksi niiden näyttämistä on rajoitettu mainostuskäytäntöjemme perusteella.
  • Kaikki kampanjat ‑näkymän tilastotaulukossa näkyvät kaikki nykyiset laajennuksesi, vaikka ne eivät olisi keränneet impressioita tai klikkauksia. (Kehitystiedot saattavat näkyä tilastotaulukossa muodossa "0".) Jos kuitenkin katsot tietyn kampanjan tilastotaulukkoa, tehokkuustiedot näkyvät taulukossa vain niillä mainoslaajennuksilla, jotka ovat saaneet näyttökertoja tai klikkauksia.

Automaattisten laajennusten raportti

Automaattiset laajennukset ‑sivun avulla voit tutkia tarkempaa dataa mainoksista, joissa on automaattisia laajennuksia.

Automaattisten laajennusten kehityksen valvonta

Automaattisten laajennusten raportin Klikkaukset-sarakkeeseen lasketaan sellaisten mainosten otsikkoklikkaukset, joiden yhteydessä näytetään automaattisia laajennuksia.
Voit katsoa kehitysdataasi seuraavasti:
Valitse automaattisia laajennuksia sisältävä kampanja.
Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sitten sivun yläosasta Automaattiset laajennukset.
Valitse avattavasta Lisää-valikosta Laajennuksen kehitys. Näkyviin tulevasta tilastotaulukosta voit tarkistaa automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten kehitystiedot.