Over zoekwoorden invoegen voor uw advertentietekst

Met de functie Zoekwoord invoegen kunt u uw advertenties automatisch updaten met de zoekwoorden in uw advertentiegroepen die de weergave van uw advertenties hebben geactiveerd. Zo kunt u uw advertenties relevanter maken voor gebruikers die zoeken naar wat u aanbiedt.

In dit artikel wordt beschreven hoe het invoegen van zoekwoorden werkt in Google Ads.

Hoe het werkt

Stel dat u adverteert voor een chocolaterie. U kunt de code voor het invoegen van zoekwoorden gebruiken in de kop van uw advertentie:

Kop: Koop {KeyWord:Chocolade}

Google Ads probeert deze code te vervangen door een van de zoekwoorden in uw advertentiegroep ('pure chocolade', 'suikervrije chocolade', 'luxe chocoladetruffels'). Wanneer dit niet mogelijk is, wordt het woord 'Chocolade' gebruikt.

Houd er rekening mee dat de zoekterm van een gebruiker niet altijd hetzelfde is als het zoekwoord.

Opmerking: Zoekwoord invoegen werkt hetzelfde voor alle zoektypen. Wel geldt het volgende:

• Het zoekwoord wordt getoond in het advertentiemateriaal en niet in de zoekterm, zodat de adverteerder kan anticiperen wat er uiteindelijk wordt getoond.
  • U moet blijven voldoen aan de beleidsbeperkingen (u mag bijvoorbeeld geen beschermde handelsmerken van concurrenten laten zien).
Gebruiker zoekt naar: Uw advertentie kan er als volgt uitzien:
pure chocoladereep Koop pure chocolade
www.example.com
Ambachtelijke chocolade uit Zaandam
Gratis verzending vanaf € 50
suikervrije chocolade Koop suikervrije chocolade
www.example.com
Ambachtelijke chocolade uit Zaandam
Gratis verzending vanaf € 50
luxe chocoladetruffels Koop chocolade
www.example.com
Ambachtelijke chocolade uit Zaandam
Gratis verzending vanaf € 50

In het laatste voorbeeld wordt 'chocolade' in de kop geplaatst omdat het zoekwoord 'luxe chocoladetruffels' te lang is om te worden ingevoegd.