Kontrollera kvalitetsresultatet

När du letar efter information om hur relevant din målsida och annons är för de sökord som du har valt kan du titta på ditt kvalitetsresultat.

Ditt aktuella kvalitetsresultat och värdena som ingår i det ser du i följande fyra kolumner: Kvalitetsresultat, Upplevelse av målsidan, Annonsrelevans och Förväntad klickfrekvens (CTR).

Du ser även en överblick över din kvalitetsresultathistorik och dess komponenter i följande kolumner: Kval.resultat (hist.), Målsidesupplevelse (hist.), Annonsens relevans (hist.) och Förv. CTR (hist.).

I den här artikeln beskriver vi hur du hittar kvalitetsresultatet och alla komponenter som ingår i det, både aktuella och tidigare.

Innan du börjar

Om du inte känner till kvalitetsresultatets delar kan du läsa Om kvalitetsresultatet innan du sätter igång.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Du kan kontrollera kvalitetsresultatet på fliken Sökord. Det finns några olika sätt att göra detta.

Aktivera kolumner för kvalitetsresultat

1. Klicka på fliken Kampanjer högst upp.
  2. Klicka på fliken Sökord.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Kolumner i verktygsfältet ovanför statistiktabellen.
  4. Välj Ändra kolumner.
  5. Välj Kvalitetsresultat.
  6. Lägg till något av följande i statistiktabellen om du vill se aktuellt kvalitetsresultat och komponenternas status:
    1. Kval. resultat
    2. Uppl. av målsida
    3. Annonsens relevans
    4. Förv. CTR
  7. Om du vill se tidigare kvalitetsresultat och komponentstatistik kan du segmentera efter dag och lägga till något av följande i statistiktabellen:
    1. Kval. resultat (hist.)
    2. Uppl. av målsida (hist.)
    3. Annonsrelevans (hist.)
    4. Förv. CTR
  8. Klicka på Använd.

Prova nu