Jämföra och spåra dina annonsresultat över tid

Vill du ta reda på om en annons får fler klick på fredagar än på söndagar? Vill du kunna jämföra exponeringar av annonsgrupper per kvartal på ett enkelt sätt? I Google Ads finns det flera metoder att jämföra resultatet över tid. I denna artikel beskriver vi hur du jämför resultat för två datumintervall. Du får också veta hur du kan använda segment för att se detaljer om specifika dataset.

Budgets (Account Optimization)

Se fler videor om hur du förbättrar ditt kontos resultat.

Jämföra data från två tidsperioder

Anta att du vill veta hur det gick för dina kampanjer förra veckan jämfört med förrförra. Eller så kanske du vill se information om innevarande månad jämfört med samma månad förra året. Välj i så fall alternativet Jämför i datumväljaren.

Anvisningar

1. Klicka på nedåtpilen vid datumintervallet högst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på reglaget vid Jämför på rullgardinsmenyn.
  3. Välj om du vill jämföra Föregående period (standard), Föregående år eller ett Anpassat datumintervall.
  4. Om du väljer Anpassat kan du välja datumen du vill mäta ovanför kalendern.
  5. Klicka på Använd. Du ser resultat för båda datumintervallen i resultatdiagrammet.

Du ser nu den procentuella förändringen i resultatet i datatabellerna för dina kampanjer, annonsgrupper och sidor med annonser och tillägg. För att se alla jämförelsemätvärden kan du klicka på dubbelpilarna (< >) i kolumnrubrikerna. Då expanderas kolumnen till fyra kolumner med aktuellt datumintervall, föregående datumintervall, numerisk förändring mellan de två datumintervallen och procentuell förändring.

När du har valt ett datumintervall, antingen separat eller som en del av en jämförelse, används datumen i hela kontot tills du ändrar dem.

Se förklaringar till förändringarna

När du aktiverar Jämför kan du se förklaringarna till vissa av förändringarna i resultatet. Klicka på den procentuella förändringen eller Visa förklaringar för att öppna panelen Förklaringar, där du hittar information om vad som kan ha orsakat förändringen.

För att du ska kunna se förklaringar måste de två tidsperioderna du har valt infalla inom de senaste 90 dagarna och vara lika långa och sammanhängande. Läs mer om förklaringar

Segmentera data efter tid

När du använder segment kan du se informationen med större detaljnivå. Anta till exempel att du har använt datumväljaren för att titta på det totala resultatet för förra veckan och att du sedan också vill se resultatet uppdelat på veckodagar.

1. Klicka på segmentikonen Segmentera ovanför statistiktabellen.
  2. Välj Tid på rullgardinsmenyn. Då visas en undermeny med följande alternativ:

1. Veckodag (till exempel måndag, tisdag, onsdag)
    2. Dag (till exempel onsdagen den 21 december 2011)
    3. Vecka
    4. Månad
    5. Kvartal
    6. År
    7. Klockslag

Statistiktabellen delas upp i rader baserat på det datumintervall du väljer. Om du till exempel skapar ett segment för veckodag expanderas den enda raden med information till åtta rader – den ursprungliga raden plus en ny rad för varje veckodag.