Sammenlign og spor annonsenes resultater over tid

Er du nysgjerrig på om du oppnår flest klikk med annonsen din på fredager eller søndager? Vil du enkelt kunne sammenligne annonsegruppevisninger per kvartal? Med Google Ads kan du sammenligne resultater over tid på flere måter. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan sammenligne resultater fra to datoperioder. Du får også informasjon om hvordan du kan bruke segmenter for å se detaljert informasjon for bestemte datasett.

Veiledning

Tenk deg at du ønsker å finne ut hvilke resultater du oppnådde med kampanjene dine i forrige uke sammenlignet med uken før. Eller kanskje ønsker du å se data for inneværende måned sammenlignet med samme måned i fjor. Du kan se alt dette ved å bruke «Sammenlign datoer»-alternativet i datoperiodevelgeren.

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://adwords.google.no.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen.
  3. Klikk på nedoverpilen i datoperioden øverst til høyre på skjermen.
  4. Klikk på bryteren ved siden av «Sammenlign» for å åpne enda et datoperiodefelt.
  5. I det øverste feltet velger du datoperioden du ønsker å måle.
  6. Deretter velger du om du ønsker å sammenligne datoperioden med Forrige periode, Forrige år eller en Egendefinert datoperiode.
  7. Klikk på Bruk. Du får se resultater for begge datoperiodene i resultatdiagrammet.

For å kunne se beregningene for sammenligningen i statistikktabellen din, må du klikke på dobbeltpilene (< >) som nå vises i hver av kolonneoverskriftene. Da utvides kolonnen til fire kolonner: den nåværende datoperioden, den forrige datoperioden, den numeriske endringen fra den ene datoperioden til den andre og den prosentvise endringen.

Når du har valgt en datoperiode – enten for seg selv eller som en del av en sammenligning – gjelder datoene for hele kontoen (til du endrer dem).

Med «Sammenlign med»-funksjonen kan du sammenligne resultatene for to datoperioder, men ikke flere. Hvis du for eksempel ønsker å se resultatene per dag i løpet av den siste måneden, er det bedre å bruke segmenter, som vi beskriver i det følgende.

Segmentér dataene dine etter tid

Med segmenter kan du få en mer detaljert visning av dataene dine. Tenk deg for eksempel at du har brukt datoperiodevelgeren for å se de samlede resultatene for forrige uke, og at du nå ønsker å se resultatene for denne uken fordelt på de enkelte dagene.

1. Klikk på segmentikonet Segment over statistikktabellen.
  2. Velg Tid på rullegardinmenyen. Det vises en undermeny med følgende alternativer:

1. Ukedag (f.eks. mandag, tirsdag, onsdag)
    2. Dag (f.eks. ons. 21. desember 2011)
    3. Uke
    4. Måned
    5. Kvartal
    6. År
    7. Time på dagen

Dette fører til at statistikktabellen din deles inn i rader basert på datoperioden du har valgt. Hvis du for eksempel oppretter et Ukedag-segment, gjøres den enkeltstående dataraden om til åtte datarader: den opprinnelige raden pluss én ny rad for hver ukedag.