Mainosten kehityksen vertaaminen ja seuraaminen

Haluatko tietää, klikataanko mainostasi useammin perjantaisin kuin sunnuntaisin? Tai vertailla mainosryhmän impressioita helposti vuosineljänneksittäin? Google Ads tarjoaa useita tapoja vertailla mainosten kehitystä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vertailet kahden ajanjakson kehitystä. Siinä neuvotaan myös, miten voit käyttää segmenttejä tietojoukkojen yksityiskohtaiseen tarkasteluun.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Kahden ajanjakson kehityksen vertaaminen

Oletetaan, että haluat tietää, miten kampanjasi menestyivät viime viikolla verrattuna edeltävään viikkoon. Ehkä haluat vastaavasti tarkastella nykyisen kuukauden tietoja verrattuna edellisen vuoden saman kuukauden tietoihin. Voit tarkastella tällaisia tietoja käyttämällä avattavassa ajanjaksovalikossa olevaa Ajanjaksojen vertailu ‑vaihtoehtoa.

1. Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa ajanjakson alanuolta näytön oikeassa yläkulmassa.
    Date range box
  4. Varmista, että Ajanjaksojen vertailu on käytössä.
  5. Valitse valikon yläosasta ajanjakso, jonka tietoja haluat vertailla. Valitse sitten Ajanjaksojen vertailu ‑kohdan alla olevasta osiosta, haluatko verrata edellistä jaksoa vai samaa jaksoa viime vuonna vai luoda muokatun vertailun. (Jos valitset Muokattu, sinua pyydetään antamaan tietty ajanjakso.)
    Custom date range
  6. Klikkaa Käytä. Näet molempien ajanjaksojen tulokset tehokkuuskaaviossa.

Jos haluat tarkastella vertailutietoja tilastotaulukossa, klikkaa kunkin sarakeotsikon yhteydessä näkyvää +‑merkkiä. Näin sarake laajenee ja siinä näkyy neljä saraketta: nykyinen ajanjakso, edellinen ajanjakso, numeerinen muutos kahden ajanjakson välillä ja prosentuaalinen muutos.
Expanded columns

Kun olet valinnut ajanjakson, joko erillisenä tai vertailun osana, kyseiset päivämäärät ovat voimassa tililläsi (kunnes muutat niitä).

Ajanjaksojen vertailu ‑toiminnon avulla voit verrata korkeintaan kahden ajanjakson välistä tehokkuutta. Jos esimerkiksi haluat tarkastella päiväkohtaista tehokkuutta viimeksi kuluneen kuukauden aikana, sinun kannattaa käyttää segmenttejä alla kuvatulla tavalla.

Segmentoi tiedot ajan mukaan

Segmentit voivat tarjota yksityiskohtaisemman näkymän tietoihisi. Oletetaan, että esimerkiksi käytit ajanjaksoruutua ja valitsit Viime viikko ‑vaihtoehdon edellisen viikon kokonaistehokkuuden tarkastelua varten. Tämän jälkeen päätit, että halusit nähdä viikon tiedot päiväkohtaisesti. Tähän kannattaa käyttää segmenttejä.

Viikonpäivä-segmentin luomisen jälkeen yksittäinen tietorivi muuttuu kahdeksaksi tietoriviksi: alkuperäinen rivi sekä yksi uusi rivi kutakin viikonpäivää kohden.

Day of week segments

Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella olevaa Ryhmittele‑painiketta ja valitse avattavasta valikosta Aika. Tämä jakaa tilastotaulukkosi riveihin valitsemasi ajanjakson mukaan.

Vaihtoehtoja ovat:

• viikonpäivä (esim. maanantai, tiistai, keskiviikko)
  • päivä (esim. keskiviikko 21.12.2011)
  • viikko
  • kuukausi
  • vuosineljännes
  • vuosi
  • kellonaika.

Tehokkuuden tarkasteleminen ajan mukaan raportin muokkaustyökalun avulla

Raportin muokkaustyökalun avulla voit ryhmitellä mainosryhmän, kampanjan tai koko tilin dataa ajanjakson perusteella. Haluat ehkä seurata esimerkiksi mainosryhmän kehitystä tunneittain, jotta näet, miten se toimii eri kellonaikoina päivän mittaan. Näiden tietojen avulla voit ajoittaa mainoksesi näkymään tiettyinä kellonaikoina, jolloin ne saavat todennäköisimmin eniten näyttökertoja ja klikkauksia.

Voit esimerkiksi luoda raportin, jossa verrataan tammikuussa saatuja kaikkia klikkauksia eri mainosryhmissä, tai selvittää, onko jonkin tietyn kampanjan klikkausprosentti parempi kymmeneltä aamulla kuin kahdelta iltapäivällä. Päätät itse, miten tarkastelet tietoja.

Näin voit tarkastella tehokkuutta ajan mukaan raportin muokkaustyökalun avulla:

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Raportit-välilehteä.
  3. Klikkaa + Raportti ‑painiketta ja klikkaa sitten avattavasta valikosta Taulukko.
  4. Valitse ajanjakso näyttöalueen yläpuolella olevalla päivämäärän valitsimella.
  5. Vedä sivupalkista seuraavat osiot näyttöalueelle:

• arvioitava kohde, kuten Mainosryhmä
    • muuttuja, kuten Klikkausprosentti
    • aikayksikkö, kuten Viikonpäivä.
  6. Voit muokata tietoja edelleen käyttämällä suodattimia.

• Voit esimerkiksi suodattaa mainosryhmiä, jos haluat nähdä yksittäisen mainosryhmän, tai suodattaa viikonpäiviä, jos haluat nähdä vain arkipäiviä koskevat tiedot.
  7. Tallenna raportti lopuksi myöhempää käyttöä varten klikkaamalla Tallenna nimellä. Voit myös ladata raportin klikkaamalla latauspainiketta Lataa.

Lue lisää raportin muokkaustyökalusta.

Vinkki

Voit katsoa kehitystä myös maantieteellisen sijainnin mukaan ja tutustua Ulottuvuudet‑välilehdellä oleviin kattavuus- ja näyttötiheystietoihin.