Mainosten kehityksen vertaaminen ja seuraaminen

Haluatko tietää, klikataanko mainostasi useammin perjantaisin kuin sunnuntaisin? Tai vertailla mainosryhmän impressioita helposti vuosineljänneksittäin? Google Ads tarjoaa useita tapoja vertailla mainosten kehitystä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vertailet kahden ajanjakson kehitystä. Siinä neuvotaan myös, miten voit käyttää segmenttejä tietojoukkojen yksityiskohtaiseen tarkasteluun.

Ohjeet

Oletetaan, että haluat tietää, miten kampanjasi menestyivät viime viikolla verrattuna edeltävään viikkoon. Vastaavasti saatat ehkä haluta tarkastella nykyisen kuukauden tietoja verrattuna edellisen vuoden saman kuukauden tietoihin. Voit katsoa näitä tietoja käyttämällä ajanjaksojen valitsimen Vertaa kohteeseen ‑toimintoa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi osoitteessa https://ads.google.com.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa ajanjakson alanuolta näytön oikeassa yläkulmassa.
  4. Ota Vertaa kohteeseen ‑toiminto käyttöön, niin saat näkyviin toisen ajanjaksokentän.
  5. Valitse ylemmästä kentästä ajanjakso, jota haluat arvioida.
  6. Valitse seuraavaksi, haluatko verrata edelliseen jaksoon, edelliseen vuoteen vai muokattuun ajanjaksoon.
  7. Valitse Käytä. Näet molempien ajanjaksojen tulokset tehokkuuskaaviossa.

Jos haluat tarkastella vertailutietoja tilastotaulukossa, klikkaa sarakkeen otsikkoriviin ilmestynyttä tuplanuolta (< >). Tällöin sarake laajentuu näyttämään neljä saraketta: nykyinen ajanjakso, edellinen ajanjakso, numeerinen muutos näiden kahden ajanjakson välillä ja prosentuaalinen muutos.

Kun olet valinnut ajanjakson, joko erillisenä tai vertailun osana, kyseiset päivämäärät ovat voimassa tililläsi (kunnes muutat niitä).

Vertaa kohteeseen ‑ominaisuuden avulla voit verrata kehitystä kahden ajanjakson välillä, mutta sitä ei voi käyttää useamman kuin kahden ajanjakson vertailuun. Jos esimerkiksi haluat vertailla päiväkohtaista kehitystä viimeisen kuukauden aikana, on parempi käyttää segmenttejä alla kuvatulla tavalla.

Tietojen segmentoiminen ajan mukaan

Segmentit voivat tarjota yksityiskohtaisemman näkymän dataasi. Oletetaan, että katsoit edellisen viikon kokonaiskehityksen ajanjaksonvalitsimen avulla. Tämän jälkeen päätit, että halusit nähdä viikon tiedot ryhmiteltyinä päivien mukaan.

1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta segmenttikuvaketta Segment.
  2. Valitset avattavasta valikosta Aika. Näkyviin tulee alivalikko, joka sisältää nämä vaihtoehdot:

1. viikonpäivä (esimerkiksi maanantai, tiistai, keskiviikko)
    2. päivä (esimerkiksi keskiviikko 21.12.2011)
    3. viikko
    4. kuukausi
    5. vuosineljännes
    6. vuosi
    7. kellonaika.

Tämän jälkeen tilastotaulukkosi jakautuu riveihin valitsemasi ajanjakson perusteella. Esimerkiksi yksittäinen datarivi muuttuu Viikonpäivä-segmentin luomisen jälkeen kahdeksaksi datariviksi: alkuperäinen rivi sekä yksi uusi rivi kutakin viikonpäivää kohden.