Mainosten kehityksen vertaaminen ja seuraaminen

Haluatko tietää, klikataanko mainostasi useammin perjantaisin kuin sunnuntaisin? Tai vertailla mainosryhmän impressioita helposti vuosineljänneksittäin? Google Ads tarjoaa useita tapoja vertailla mainosten kehitystä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vertailet kahden ajanjakson kehitystä. Siinä neuvotaan myös, miten voit käyttää segmenttejä datajoukkojen yksityiskohtaiseen tarkasteluun.

Budgets (Account Optimization)

Katso lisää videoita siitä, miten voit tehostaa tiliä.

Datan vertaaminen kahdelta ajanjaksolta

Oletetaan, että haluat tietää, miten kampanjasi menestyivät viime viikolla verrattuna edeltävään viikkoon. Ehkä haluat vastaavasti tarkastella nykyisen kuukauden tietoja verrattuna edellisen vuoden saman kuukauden tietoihin. Voit katsoa näitä tietoja käyttämällä ajanjaksojen valitsimen Vertaa ‑toimintoa.

Ohjeet

1. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta ajanjakson vierestä alanuolta.
  2. Ota Vertaa-toiminto käyttöön avattavasta valikosta.
  3. Valitse vertailukohteeksi Edellinen jakso (oletus), Edellinen vuosi tai Oma ajanjakso.
  4. Jos valitset Oma, voit valita haluamasi päivämäärät kalenterista.
  5. Klikkaa Käytä. Näet molempien ajanjaksojen tulokset kehityskaaviossa.

Näet nyt kehityksessä tapahtuneen prosentuaalisen muutoksen kampanjoidesi, mainosryhmiesi ja Mainokset ja laajennukset ‑sivun datataulukoista. Näet täydelliset vertailutiedot klikkaamalla kaksoisnuolia (< >), jotka ovat tulleet näkyviin jokaisen sarakkeen otsikkoon. Tällöin sarake laajentuu näyttämään neljä saraketta: nykyinen ajanjakso, edellinen ajanjakso, numeerinen muutos näiden kahden ajanjakson välillä ja prosentuaalinen muutos.

Kun olet valinnut ajanjakson joko erillisenä tai vertailun osana, kyseiset päivämäärät ovat voimassa tililläsi (kunnes muutat niitä).

Muutosten selitysten katsominen

Kun otat käyttöön Vertaa‑toiminnon, näet myös selitykset joihinkin kehityksen muutoksiin. Klikkaa muutosprosenttia tai Näytä selitykset ‑kohtaa, niin näkyviin tulee Selitykset-paneeli, josta löydät tietoja siitä, mikä on saattanut aiheuttaa muutoksen.

Varmista, että valitsemasi kaksi ajanjaksoa ovat 90 viime päivän ajalta, keskenään samanpituiset ja peräkkäiset, jotta näet selitykset. Lue lisää selityksistä

Tietojen segmentoiminen ajan mukaan

Segmentit voivat tarjota yksityiskohtaisemman näkymän dataasi. Oletetaan, että katsoit edellisen viikon kokonaiskehityksen ajanjaksonvalitsimen avulla. Tämän jälkeen päätit, että halusit nähdä viikon tiedot ryhmiteltyinä päivien mukaan.

1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta segmenttikuvaketta Segmentti.
  2. Valitset avattavasta valikosta Aika. Näkyviin tulee alivalikko, joka sisältää nämä vaihtoehdot:

1. viikonpäivä (esimerkiksi maanantai, tiistai, keskiviikko)
    2. päivä (esimerkiksi keskiviikko 21.12.2011)
    3. viikko
    4. kuukausi
    5. vuosineljännes
    6. vuosi
    7. kellonaika.

Tämän jälkeen tilastotaulukkosi jakautuu riveihin valitsemasi ajanjakson perusteella. Esimerkiksi yksittäinen datarivi muuttuu Viikonpäivä-segmentin luomisen jälkeen kahdeksaksi datariviksi: alkuperäinen rivi sekä yksi uusi rivi kutakin viikonpäivää kohden.