Uw gegevens verkennen op het tabblad Campagnes

Dit artikel is van toepassing op het oude AdWords. Bepaal eerst welke versie van Google Ads u gebruikt.

• Het tabblad Campagnes is de eerste plaats waar u informatie vindt over de prestaties van uw advertenties.
  • U kunt campagnestatistieken bijhouden of specifieke gegevens van advertentiegroepen, advertenties of zoekwoorden bekijken.
  • U kunt de manier waarop uw gegevens worden weergegeven, aanpassen.

Open uw Google Ads-account en klik boven aan het scherm op het tabblad Campagnes. De pagina 'Alle campagnes' wordt nu weergegeven, samen met een reeks subtabbladen. Op elk van deze subtabbladen worden uw gegevens op een andere manier getoond. Afhankelijk van wat u precies wilt weten, gebruikt u sommige tabbladen daarom waarschijnlijk vaker dan andere.

Als u bijvoorbeeld wilt weten hoe bepaalde advertenties presteren, gebruikt u het subtabblad Advertenties, waar u de prestaties van de verschillende advertenties met elkaar kunt vergelijken. Als u instellingen wilt aanpassen die van invloed zijn op een hele campagne, zoals budget, biedopties of targeting op locatie of apparaat, moet u op het subtabblad Instellingen zijn.

De Rapporteditor

De Rapporteditor is een analysetool waarmee u uw gegevens overzichtelijk kunt weergeven in multidimensionale tabellen en diagrammen.

• Een eenvoudige interface met functionaliteit voor slepen en neerzetten: U kunt snel multidimensionale tabellen en diagrammen samenstellen en bewerken, zodat u uw gegevens niet meer hoeft te downloaden als u een gedetailleerdere analyse wilt uitvoeren.
  • Analyse op basis van meerdere segmenten: U kunt uw gegevens tot op specifieker detailniveau segmenteren en analyseren in uw tabellen en diagrammen.
  • Custom diagrammen: U kunt de patronen en trends in uw gegevens snel visualiseren.
  • Geavanceerde filter- en sorteermethoden: U kunt filteren op gesegmenteerde statistieken (zoals mobiele klikken) en sorteren op meerdere kolommen.

Informatie over hoe u uw gegevens kunt verkennen met de Rapporteditor

Hieronder ziet u een overzicht van wat u op elk subtabblad kunt vinden:

1. Campagnes

Het subtabblad Campagnes is een uitstekend beginpunt als u de prestaties van uw campagnes wilt analyseren. Zoals bij de meeste subtabbladen kunt u de manier waarop uw gegevens worden weergegeven, aanpassen. Dit betekent dat u aan de tabel kolommen kunt toevoegen met gegevens die voor u van belang zijn. Mogelijk wilt u het succes van uw campagnes eerst vergelijken aan de hand van het aantal klikken, het aantal vertoningen en de klikfrequentie. Als u specifiekere informatie wilt, kunt u op de afzonderlijke campagnes klikken voor meer details.

Nu proberen

2. Advertentiegroepen

Het subtabblad Advertentiegroepen biedt u meer inzicht in hoe uw afzonderlijke advertentiegroepen presteren. Deze informatie kunt u gebruiken om te bepalen wat voor uw advertentiegroepen het beste werkt. Op basis hiervan kunt u vervolgens uw bestaande campagnes verfijnen en nieuwe campagnes plannen.

Nu proberen

3. Instellingen

Op het subtabblad Instellingen kunt u instellingen aanpassen die invloed hebben op een campagne als geheel. Beschikbare instellingen zijn onder meer: budget-, netwerk- en biedopties, taal, targeting op locatie, apparaattargeting, einddatum van de campagne en advertentieplanning.

Nu proberen

4. Advertenties

Het subtabblad Advertenties biedt informatie over elke afzonderlijke advertentie in uw accountn. Vergelijk advertenties, bekijk welke het succesvolst zijn, en gebruik die gegevens om nog betere advertenties te maken. Bovendien kunt u advertenties die niet zo goed presteren, direct bewerken, onderbreken of verwijderen.

Nu proberen

5. Zoekwoorden

Het subtabblad Zoekwoorden biedt uitgebreide beheermogelijkheden voor zoekwoorden. U kunt de zoekwoorden bekijken die u voor al uw campagnes heeft geselecteerd, maar u kunt er ook voor kiezen alleen de zoekwoorden voor een bepaalde advertentiegroep weer te geven. Bovendien kunt u informatie over de prestaties en kwaliteit van uw zoekwoorden bekijken. Op basis hiervan kunt u vervolgens besluiten meer zoekwoorden op te geven of bepaalde zoekwoorden te bewerken, te onderbreken of te verwijderen.

Nu proberen

6. Advertentie-extensies

Met advertentie-extensies kunnen gebruikers eenvoudig meer informatie vinden over uw bedrijf en uw producten doordat er aanvullende informatie wordt verstrekt, zoals een adres en een telefoonnummer, extra paginalinks of productafbeeldingen. Als u ervoor heeft gekozen advertentie-extensies te gebruiken om de impact van uw campagne te maximaliseren, kunt u op het subtabblad Advertentie-extensies bijhouden hoe effectief uw extensies zijn.

Nu proberen

7. Dimensies

Op het subtabblad Dimensies kunt u gegevens voor een advertentiegroep, een campagne of zelfs uw gehele account indelen op basis van de dimensie die u interesseert. U kunt het tabblad Dimensies gebruiken om statistieken weer te geven die betrekking hebben op andere Google Ads-tabbladen. Zo kunt u bijvoorbeeld al uw statistieken per maand, per uur of per geografische regio in een rapport weergeven, of een rapport uitvoeren om het totale aantal klikken te vergelijken dat u in januari in verschillende advertentiegroepen heeft ontvangen. U kunt zelfs zien uit welke locaties uw klikken afkomstig zijn.

Nu proberen

8. Display Netwerk

Op het subtabblad Display Netwerk kunt u uw displaycampagnes beheren en prestatiegegevens weergeven over uw advertenties in het Display Netwerk. Beheer uw displaycampagnes door targetingmethoden (zoals zoekwoorden, plaatsingen, onderwerpen, interessecategorieën, remarketinglijsten, geslacht en leeftijd) toe te voegen of te bewerken. Bekijk gedetailleerde informatie over hoe uw advertentiegroepen presteren, gebruik gegevens om het beheren van biedingen te optimaliseren, en verwijder targetingmethoden die slecht presteren. U kunt uw targetingmethoden bekijken voor één campagne of voor alle campagnes die zijn getarget op 'Alleen in het Display Netwerk' of 'Zoeknetwerk met Display Select'

Nu proberen