Tietoja mainonnan kohdistamisesta maantieteellisiin sijainteihin

Voit kohdistaa mainontasi maantieteellisiin sijainteihin, jotka ovat liiketoimintasi kannalta osuvia ja joissa on tuotteistasi tai palveluistasi kiinnostuneita asiakkaita. Voit määrittää, näytetäänkö mainokset asiakkaiden fyysisen olinpaikan, asiakkaita kiinnostavan sijainnin vai molempien mukaan. Aluekohdistuksen avulla voit näyttää osuvampia mainoksia ja tehostaa siten kampanjaasi.

Sijainti, jossa käyttäjät ovat parhaillaan tai jossa he käyvät säännöllisesti (fyysinen sijainti)

Google Ads ‑järjestelmä määrittää useiden tekijöiden avulla käyttäjän fyysisen sijainnin ja sen, näytetäänkö mainoksesi hänelle. Käyttäjän fyysinen sijainti määritetään mahdollisuuksien mukaan hänen tietokoneensa tai mobiililaitteensa sijainnin perusteella tai jollakin muulla tavalla.

• IP-osoite:

Sijainti perustuu yleensä tietokoneen Internet Protocol (IP) -osoitteeseen. Osoite on yksilöivä numero, jonka internetpalvelun tarjoajat määrittävät jokaiselle internetiin yhteydessä olevalle tietokoneelle.

Jos laitteesta on luotu yhteys Wi-Fi-verkkoon, fyysinen sijainti voidaan tunnistaa Wi-Fi-verkon IP-osoitteen perusteella. Jos mobiililaite on yhdistetty mobiilioperaattorin välityspalvelimeen, laitteen sijainti voidaan päätellä operaattorin IP-osoitteesta.

• Laitteen sijainti:

Käyttäjän sijaintiasetuksista riippuen hänen tarkka sijaintinsa voidaan tunnistaa mainosten kohdistamista varten jollakin alla olevista tavoista.

• GPS: tarkkuus vaihtelee GPS-signaalin ja yhteyden mukaan
    • Wi-Fi: tarkkuus on sama kuin tavallisen Wi-Fi-reitittimen käyttöalue
    • Bluetooth: jos Bluetooth ja/tai Bluetooth-haku on otettu käyttöön, julkisesti lähetetty Bluetooth-signaali voi osoittaa laitteen tarkan sijainnin
    • Googlen tukiasematunnuksen (tukiasemamaston) sijaintitietokanta: Tätä käytetään, jos Wi-Fi tai GPS eivät ole käytettävissä. Tarkkuus riippuu alueella sijaitsevien tukiasemien määrästä ja käytettävissä olevista tiedoista. Kaikki laitteet eivät tue sijainnin määrittämistä tukiasematunnuksen perusteella.
Sijainnit, joita kohtaan käyttäjät ovat osoittaneet kiinnostusta (kiinnostava sijainti)

Jos Google Ads ‑järjestelmä havaitsee, että käyttäjä on kiinnostunut tietyistä maantieteellisistä alueista, hänelle saatetaan näyttää kyseiseen alueeseen (eli kiinnostavaan sijaintiin) tai kyseisen alueen lähialueisiin kohdistettuja mainoksia.

Tunnistamme käyttäjiä kiinnostavia sijainteja esimerkiksi seuraavien tietojen perusteella:

• hauissa käytetyt termit, jotka ilmaisevat sijainnin
  • aikaisemmat haut, jotka sisältävät käyttäjää kiinnostavan sijainnin
  • henkilön aikaisemmat fyysiset sijainnit
  • verkkosivuston sisältö ja konteksti, jossa mainos näytetään. Huomaa, että tietyn sijainnin mainitseminen sivulla ei riitä todisteeksi käyttäjän kiinnostuksesta.
  • haut Google Mapsissa tai Google Maps for Mobilessa
  • Google-haun tuloksia varten asetettu oma sijainti.

Google Display ‑verkostossa saatamme päätellä sivuun tai sivustoon liittyvän sijainnin, jos sitä voidaan hyödyntää mainostesi kohdistamisessa. Tietyn sijainnin mainitseminen sivulla ei aina riitä todisteeksi käyttäjän kiinnostuksesta kyseiseen sijainti Kemin uutisia lukeva henkilö ei välttämättä ole kiinnostunut Kemin kukkakaupoista. Vastaavasti saatamme poimia kiinnostavan sijainnin, vaikkei kyseistä paikkaa ole mainittu sivulla. Sijainti saatetaan päätellä myös siinä tapauksessa, että koko sivuston konteksti voisi kiinnostaa käyttäjää.

Kiinnostavaan sijaintiin ei vaikuta käyttäjän maa eikä se, missä Google-haun verkkotunnuksessa käyttäjä tekee haun. Jos esimerkiksi Pariisissa oleva käyttäjä tekee haun sanoilla Los Angeles taksi verkkotunnuksessa google.fr (Ranska), tunnistamme silti Los Angelesin käyttäjää kiinnostavaksi sijainniksi.

Sijainnin lisäasetukset

Google Adsissa oletusarvoinen sijainnin lisäasetus käyttää sekä fyysistä sijaintia että kiinnostavaa sijaintia sen määrittämiseen, missä mainokset voivat näkyä. Voit päivittää sijainnin lisäasetukset milloin tahansa.

Lähialueet

Kun kohdistat mainonnan tiettyyn alueeseen, saatamme näyttää mainoksiasi myös lähialueilla, joihin ei alhaisen väkiluvun tai riittämättömien maantieteellisten tietojen vuoksi yleensä voida kohdistaa mainontaa. Näin saatetaan tehdä myös siinä tapauksessa, että kyseisen tason kohdistusta ei ole saatavilla. Jos valitset kohdistusalueeksi esimerkiksi Tampereen, mainoksiasi saatetaan näyttää myös Tampereen lähikunnissa.