Om målretning mod geografiske steder

Målret dine annoncer mod personer, der befinder sig på – eller som har vist interesse for – geografiske steder, der er relevante for din virksomhed. Du kan vælge, om du vil have din annonce vist ud fra en persons fysiske placering, steder af interesse eller begge dele. Geografisk målretning kan være med til at sikre, at dine annoncer er relevante for de personer, der ser dem, hvilket igen kan medvirke til at give din kampagnes værdi et boost.

Steder, hvor brugerne har bopæl eller jævnligt befinder sig (fysisk placering)

Google Ads-systemet bruger en række forskellige faktorer til at afgøre, hvor en person befinder sig fysisk, og om din annonce skal vises for den pågældende person. Hvis det er muligt, fastslår vi brugerens fysiske placering ud fra, hvor vedkommendes computer eller mobilenhed befinder sig, men vi benytter også andre metoder.

• IP-adresse:

Steder spores som regel ud fra IP-adresser. En IP-adresse er et unikt nummer, som internetudbyderne tildeler hver enkelt computer, der har forbindelse til internettet.

Hvis en enhed har forbindelse til et Wi-Fi-netværk, kan vi registrere Wi-Fi-netværkets IP-adresse for at fastslå, hvor det befinder sig fysisk. Hvis en mobilenhed har forbindelse til en mobiludbyders proxyserver, kan vi bruge udbyderens IP-adresse til at fastslå, hvor enheden befinder sig fysisk.

• Enhedsplacering:

Hvis brugeren har tilladt det i sine stedmuligheder, kan vi anvende det nøjagtige sted til annoncering ud fra disse steddatakilder:

• GPS: Nøjagtigheden varierer afhængigt af GPS-signal og forbindelse.
    • Wi-Fi: Nøjagtigheden bør være næsten den samme som adgangsrækkevidden for en typisk Wi-Fi-router.
    • Bluetooth: Hvis Bluetooth og/eller Bluetooth-scanning er aktiveret på en enhed, kan et offentligt udsendt Bluetooth-signal give en præcis indikation af, hvor brugeren befinder sig.
    • Googles placeringsdatabase til mobiltelefon-id (mobilmast): Anvendes ved fravær af Wi-Fi og GPS. Nøjagtigheden afhænger af, hvor mange mobilmaster der befinder sig inden for området og af tilgængelige data – og visse enheder understøtter ikke lokalisering via mobiltelefon-id.
Steder, som dine brugere har vist interesse for (steder af interesse)

Hvis Google Ads-systemet registrerer geografiske områder, som en person har vist interesse for, viser vi muligvis annoncer, der er målrettet mod dette område eller omkringliggende områder (også kaldet "sted af interesse").

Her er nogle af de måder, hvorpå vi kan registrere et sted af interesse:

• Termer anvendt i søgninger, der angiver et sted.
  • Tidligere søgninger, der angiver et sted af interesse.
  • Tidligere fysiske placeringer for en person.
  • Indholdet og konteksten på et website, hvor der vises en annonce. Husk, at omtalen af et sted på en side ikke altid betyder, at det er et sted af interesse.
  • Søgninger på Google Maps eller Google Maps til mobilenheder.
  • Hvis nogen angiver et tilpasset sted for Google-søgeresultaterne.

På Google Displaynetværket udleder vi muligvis et sted, der er knyttet til en side eller et website, når vi mener, det vil være nyttigt til målretning af dine annoncer. Selvom et sted nævnes på en side, indikerer det ikke nødvendigvis interesse i stedet. En person, der læser nyheder om Randers, er f.eks. ikke automatisk interesseret i annoncer for blomsterhandlere i Randers. På samme måde kan Google udlede en interesse for et sted, hvis konteksten på hele websitet indikerer en interesse for det pågældende sted. Dette gælder også selv om stedet ikke nævnes specifikt på en side.

Steder af interesse er ikke begrænset til brugerens land eller til det Google-søgedomæne, som brugeren søger på. Hvis en bruger i København eksempelvis søger efter taxa Göteborggoogle.dk (Danmark), registrerer vi Göteborg som et sted, vedkommende viser interesse for.

Avancerede stedmuligheder

Som oftest bruger avancerede stedmuligheder i Google Ads både den fysiske placering (hvor en bruger befinder sig eller jævnligt befinder sig) og/eller sted af interesse for at afgøre, hvor annoncerne kan vises. Du kan til enhver tid opdatere dine avancerede stedmuligheder.

Relaterede områder

Når du målretter mod et område, viser vi måske også din annonce til kunder i nærheden, der normalt ikke ville kunne målrettes mod på grund af et lavt befolkningstal eller utilstrækkelige data om det geografiske område, eller fordi målretning på det niveau ikke er tilgængelig. Hvis du for eksempel målretter mod Odense, viser vi muligvis også dine annoncer til personer i forstæderne omkring Odense.

Husk!
Geografisk målretning er baseret på en række forskellige signaler, bl.a. brugernes indstillinger, enheder og adfærd på vores platform, og det er Googles bedste bud på visning af annoncer til brugere, som opfylder dine placeringsindstillinger. Da disse signaler varierer, er der ingen garanti for 100 % nøjagtighed i alle situationer.

Som altid bør du løbende tjekke og eventuelt justere dine overordnede effektivitetsmetrics for at sikre, at indstillingerne opfylder annonceringsmålene.