Slik bruker du dataene om gratis klikk

Enkelte annonser kan ha ekstra finesse i form av for eksempel en kort video eller et utvidbart bilde. Noen av interaksjonene kundene har med denne typen annonser, kan da være gratis. Disse kostnadsfrie interaksjonene blir ikke automatisk vist i statistikktabellene i kontoen din, og du må derfor tilpasse visningen av dataene dine hvis du ønsker å se dem.

Innsikten i hvordan kundene samhandler med annonsene dine, hjelper deg å fastslå hvilke formater og annonser som egner seg best til å fange og holde på kundenes oppmerksomhet. Samtidig får du en bedre forståelse av hva som får kundene til å følge med på annonsen din og klikke seg videre til nettstedet ditt. Denne kunnskapen gjør at du lettere kan gi annonsene en utforming som appellerer til kundene dine.

Slik finner du data om gratis klikk

Følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til https://ads.google.com og logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på rapporteringsikonet , og klikk deretter på Forhåndsdefinerte rapporter > Grunnleggende > Gratis interaksjoner.

Statistikktabellen inneholder kolonner for typer gratis interaksjoner, gratis interaksjoner og interaksjonsfrekvensen og antallet visninger for denne typen interaksjoner.

3. Rediger rapporten ved å klikke på Vis mynt-ikonet og Endre raden eller kolonnen-ikonet.
  4. Når statistikktabellen ser ut slik du ønsker, kan du laste ned dataene i en rapport. Bare klikk på nedlastingsknappen Download.
Prøv det

Slik fungerer gratis klikk og interaksjoner

Et klikk er også en «annonseinteraksjon». Hver gang en kunde plasserer markøren over annonsen din, samhandler vedkommende med annonsen. Dette gjelder uansett om kunden klikker på annonsen eller ikke. Hvis vedkommende klikker på bestemte deler av annonsen, og annonsen er interaktiv, er enkelte av disse interaksjonene gratis. Interaksjonen kalles i slike tilfeller et «gratis klikk».

Eksempel

Tenk deg at annonsen din er en utvidbar bildeannonse. Dette er et interaktivt format som legger opp til at kundene skal klikke for å utvide bildet i annonsen, og du blir derfor ikke belastet for disse klikkene.

Avhengig av hvilket annonseformat du bruker, blir du belastet når kundene fullfører en annonseinteraksjon som kobler dem til virksomheten eller tjenesten din, eller utfører den primære interaksjonen som er målet med annonsen.

Eksempel

1. Når kundene klikker på overskriften i en standard tekstannonse, kommer de til landingssiden for annonsen din. Dette er et vanlig klikk som du belastes for.
  2. Hvis en kunde klikker på annonsen din for å spille av videoen den inneholder, blir du ikke belastet umiddelbart. Du belastes først når brukeren har sett et visst minimum av videoen.

Linker til beslektet innhold