Sånn kan du bruke data om gratis klikk

Enkelte annonser kan ha litt ekstra finesse i form av en kort video eller et bilde som kan utvides. Noen av interaksjonene kundene har med denne typen annonser, kan da være gratis. Disse kostnadsfrie interaksjonene blir ikke automatisk vist i statistikktabellene i kontoen din, og du må derfor tilpasse visningen av dataene dine hvis du ønsker å se dem.

Når du vet hvilke interaksjoner kundene har med annonsene dine, kan du enklere fastslå hvilke formater og annonser som egner seg best til å fange og holde på kundenes oppmerksomhet. Samtidig får du en bedre forståelse av hva som får kundene til å følge med på annonsen din og klikke seg videre til nettstedet ditt. Med utgangspunkt i denne kunnskapen kan du finstemme annonsene og bruke en stil som appellerer til kundene.

Slik finner du data om kostnadsfrie klikk

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Følg denne fremgangsmåten for å finne dataene dine om kostnadsfrie klikk:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Klikk på Se alle under «Forhåndsdefinerte rapporter (dimensjoner)», og velg Kostnadsfrie klikk under «Annet».

I statistikktabellen finnes kolonner for type gratisinteraksjon, kampanjer, annonsegrupper, gratisinteraksjoner, frekvens for gratisinteraksjoner og antallet visninger.

5. Rediger rapporten ved å bruke filterikonet Filter icon. Du kan også klikke på pilene ved siden av filterikonet for å tilpasse måten dataene om gratis klikk vises på.
  6. Når statistikktabellen er slik du ønsker, kan du laste ned dataene i en rapport. Klikk på nedlastingsknappen Download og så på ønsket filtype.
Prøv nå

Sånn fungerer gratis klikk og interaksjoner

Et klikk anses som en annonseinteraksjon. Hver gang en kunde holder markøren over annonsen din, har kunden en interaksjon med annonsen, uansett om hen klikker på den eller ikke. Hvis vedkommende klikker på bestemte deler av annonsen, og annonsen er interaktiv, er enkelte av disse interaksjonene gratis. Interaksjonen kalles i slike tilfeller for et «gratis klikk».

Eksempel: Tenk deg at annonsen din er en utvidbar bildeannonse. Dette er et interaktivt annonseformat hvor hensikten er at kunden skal klikke på annonsen for å få se bildet i annonsen, og du blir derfor ikke belastet for slike klikk.

Avhengig av hvilket annonseformat du bruker, blir du belastet når kundene utfører en annonseinteraksjon som setter dem i kontakt med bedriften eller tjenesten din, eller utfører den interaksjonen som er hovedmålet med annonsen.

Eksempel:

1. Når kundene klikker på overskriften i en standard tekstannonse, kommer de til landingssiden for annonsen. Dette er et standard klikk som du belastes for.
  2. Hvis en kunde klikker på annonsen for å spille av videoen i den, blir du ikke belastet umiddelbart. Du belastes først når brukeren har sett en viss lengde av videoen.

Linker til relatert innhold