Maksuttomiin klikkauksiin liittyvän datan käyttäminen

Joissakin mainoksissa voi olla ylimääräisiä tehokeinoja, kuten lyhyt video tai laajennettava kuva. Jos olet luonut tällaisia mainoksia, osa mainoksen aikaansaamista asiakasinteraktioista voi olla maksuttomia. Nämä ilmaiset vuorovaikutukset eivät näy automaattisesti tilisi tilastotaulukoissa, mutta voit tuoda ne näkyviin räätälöimällä tietonäkymääsi.

Kun tiedät, millä tavoin mainoksesi saavat asiakkaat aktivoitumaan, pystyt paremmin analysoimaan, mitkä mainosmuodot ja mainostesi osat kiinnittävät asiakkaan huomion. Tämä voi auttaa ymmärtämään, mikä saa asiakkaan keskittymään mainokseesi ja klikkaamaan sitä päästäkseen sivustollesi. Näiden tietojen perusteella voit tarkentaa mainostesi tyyliä siihen suuntaan, jonka asiakkaasi kokevat mielenkiintoisimmaksi.

Näin löydät maksuttomiin klikkauksiin liittyvän datan

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin löydät maksuttomia klikkauksia koskevan datan:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‑valikkoa.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Klikkaa "Ennalta määritetyt raportit (ulottuvuudet)" ‑kohdasta Näytä kaikki ja valitse sitten Muu-kohdasta Maksuttomat klikkaukset.

Tilastotaulukossa on sarakkeet maksuttomalle interaktiotyypille, kampanjoille, mainosryhmille, maksuttomille interaktioille, maksuttomien interaktioiden prosentille ja impressioille.

5. Muokkaa raporttia käyttämällä suodatinkuvaketta Filter icon. Voit räätälöidä ilmaisiin klikkauksiin liittyvän datan näkymistä tarkemmin myös klikkaamalla suodatinkuvakkeen vieressä olevia nuolia.
  6. Kun olet tyytyväinen tilastotaulukkoon, voit ladata raporttidatan. Klikkaa latauspainiketta Download ja valitse sen jälkeen haluamasi tiedostotyyppi.
Kokeile

Näin maksuttomat klikkaukset ja interaktiot toimivat

Klikkaus katsotaan mainoksen aikaansaamaksi toiminnaksi. Kun asiakas vie kohdistimen mainoksen päälle, mainos on saanut asiakkaan aktivoitumaan – riippumatta siitä, klikkaako hän mainosta. Jos asiakas klikkaa mainoksen tiettyjä kohtia ja mainos on interaktiivinen, osa näistä interaktioista on maksuttomia. Näissä tapauksissa interaktio katsotaan "maksuttomaksi klikkaukseksi".

Esimerkki: Jos mainoksesi on laajentuva kuvamainos, sinua ei veloiteta, jos asiakas klikkaa mainosta laajentaakseen siinä olevan kuvan, sillä tämä kuuluu kyseisen mainosmuodon vuorovaikutteiseen luonteeseen.

Mainosmuodosta riippuen sinua veloitetaan silloin, kun asiakas toteuttaa mainosinteraktion, jonka myötä asiakas yhdistetään yritykseesi tai palveluusi, tai sen keskeisen asiakasinteraktion, jota varten mainoksesi on tarkoitettu.

Esimerkki:

1. Jos asiakas klikkaa vakiotyyppisen tekstimainoksen otsikkoa, hän siirtyy mainoksesi laskeutumissivulle. Tämä on vakiotyyppinen klikkaus, ja sinua veloitetaan siitä.
  2. Jos asiakas taas klikkaa mainostasi käynnistääkseen Google Ads videoille ‑mainossisällön toiston, sinua ei veloiteta heti. Sinua kuitenkin veloitetaan, jos asiakas jatkaa videon katsomista tietyn vähimmäisajan verran.