Brug af data om gratis klik

Nogle annoncer har noget ekstra at byde på, f.eks. en kort video eller et billede, der kan udvides. Hvis du har oprettet den slags annoncer, kan nogle af de mulige kundeinteraktioner med de pågældende annoncer være gratis. Disse gratis interaktioner vises ikke automatisk i din kontos statistiktabeller, men du kan tilpasse visningen af dine data for at se dem.

Hvis du ved, hvordan kunderne interagerer med dine annoncer, vil du bedre kunne forstå, hvilke formater der fanger deres opmærksomhed, og hvilke dele af dine annoncer der holder kundernes opmærksomhed fangen. Dette kan desuden hjælpe dig med at finde frem til, hvad der får kunderne til at bevare fokus på din annonce, og hvad det er, der får dem til at klikke videre til dit website. Du kan bruge disse oplysninger til at justere dine annoncer til en stil, som dine kunder synes bedst om.

Sådan finder du dine data om gratis klik

Følg denne vejledning:

1. Log ind på din Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klik på rapporteringsikonet og derefter på Foruddefinerede rapporter > Grundlæggende > Gratis interaktioner.

Din statistiktabel indeholder kolonner for typen af gratis interaktioner, gratis interaktioner og frekvensen af gratis interaktioner og eksponeringer.

3. Rediger rapporten ved hjælp af ikonet Vis sidepanel og ikonet Rediger række eller kolonne.
  4. Når din statistiktabel ser ud, som du vil have den, kan du downloade dataene i en rapport. Klik blot på downloadknappen Download.
Prøv det nu

Forstå, hvordan gratis klik og interaktioner fungerer

Et klik er også en "annonceinteraktion". Hver gang kunderne placerer deres markør over din annonce, interagerer de med annoncen, uanset om de klikker på annoncen eller ej. Hvis de klikker på bestemte dele af annoncen, og annoncen er interaktiv, er nogle af disse interaktioner gratis. I disse tilfælde betragtes interaktionen som et "gratis klik".

Eksempel

Hvis din annonce er en billedannonce, der kan udvides, bliver du ikke debiteret, hvis en kunde klikker på din annonce for at udvide billedet i annoncen, da det er annonceformatets interaktive natur.

Afhængigt af annonceformatet bliver du debiteret, hvis kunderne gennemfører en annonceinteraktion, der forbinder dem med din virksomhed eller tjeneste eller med den nøglekundeinteraktion, som annoncen er beregnet til.

Eksempel

1. Et klik på overskriften på en standardtekstannonce fører kunden til din annonces landingsside. Dette er et standardklik, som du debiteres for.
  2. Hvis en kunde klikker på din annonce for at aktivere dit Google Ads til video-annonceindhold, bliver du ikke debiteret med det samme. Men du bliver debiteret, hvis brugeren fortsætter med at se videoen i et minimumstidsrum.