Prestaties bijhouden op het tabblad Homepage

Dit artikel is van toepassing op de vorige versie van AdWords. Bepaal eerst welke versie van AdWords u gebruikt.

Zoals u wellicht weet, kunt u op het tabblad Homepage in AdWords een groot deel van uw accountinformatie vinden. Zodra u vertrouwd bent met het tabblad, kunt bepaalde modules op de pagina wijzigen, zodat u uw prestaties beter kunt bijhouden.

Uw modules kiezen of verwijderen

Wanneer u inlogt, kunt u zo veel of weinig modules weergeven als u maar wilt. Dit zijn de vakken met informatie over uw account. Volg deze stappen om de modules te kiezen die belangrijk voor u zijn:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Als het tabblad Homepage niet wordt weergegeven wanneer u inlogt, klikt u op het tabblad Homepage.
  3. Klik op de link Modules aanpassen in de linkerbovenhoek.
  4. Onder 'Modules selecteren' worden de modules weergegeven die u kunt selecteren. In de kolom Weergeven? kunt u het selectievakje naast elke module wel of niet aanvinken om te bepalen welke modules worden weergegeven wanneer u inlogt.
  5. Klik op Opslaan.
Probeer het uit

Vooraf ingestelde modules aanpassen

We hebben enkele vooraf ingestelde modules voor u gemaakt op basis van wat veel adverteerders graag willen zien. Er wordt bijvoorbeeld een prestatiediagram weergegeven met de klikken die u in de loop van de tijd heeft ontvangen.

Het kan echter zijn dat de vertoningen interessanter voor u zijn dan de klikken. Of misschien wilt u zowel uw kosten als uw klikken in de prestatiegrafiek zien die hier wordt weergegeven.  In dat geval kunt u de vooraf ingestelde modules aanpassen. Dit doet u als volgt:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Als het tabblad Homepage niet wordt weergegeven wanneer u inlogt, klikt u op het tabblad Homepage.
  3. Klik op de link Modules aanpassen in de linkerbovenhoek.
  4. Onder 'Modules selecteren' worden alle vooraf ingestelde modules weergegeven. Kies in het dropdownmenu welk gebied u wilt aanpassen. Als u bijvoorbeeld 'Alle campagnes' kiest, betekent dit dat uw wijziging van invloed is op de onderstaande modules voor al uw campagnes, zoals de prestatiegrafiek.
  5. Kies in het volgende dropdownmenu een waarde (statistiek) waarop u wilt filteren. Als u bijvoorbeeld Kosten kiest, worden in de prestatiegrafiek uw kosten in de loop van de tijd in plaats van de klikken weergegeven.
  6. Vervolgens kiest u nog een statistiek om te vergelijken met de eerste waarde. Als u bijvoorbeeld Kosten kiest voor de eerste waarde en in het tweede dropdownmenu Klikken kiest, worden zowel de kosten als de klikken voor een bepaalde periode weergegeven in uw prestatiegrafiek.
  7. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan boven de vooraf ingestelde modules.
Probeer het uit

Een aangepaste module maken

Wilt u zien welke advertenties altijd meer dan 100 vertoningen genereren? Of welke advertenties minder dan 50 klikken hebben ontvangen? U kunt aangepaste modules maken die telkens wanneer u inlogt, specifieke informatie tonen. Dit doet u als volgt:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. U ziet verschillende subtabbladen: Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties, Zoekwoorden, Netwerken, Doelgroepen, Advertentie-extensies en Dimensies. Als bepaalde tabbladen die u wel graag wilt zien, niet worden weergegeven, klikt u op de knop voor het dropdownmenu aan het eind van de tabbladen om meer tabbladen toe te voegen.
  4. Klik op een tabblad (een categorie) waarvoor u een aangepaste module wilt maken. Als u bijvoorbeeld een aangepaste module voor zoekwoorden wilt maken, klikt u op Zoekwoorden. Klik vervolgens in de grijze balk onder de tabbladen op het dropdownmenu Filter.
  5. Hier kunt u een bestaande module verwijderen (door naast een vermelde module op Verwijderen te klikken) of een nieuwe module maken door op Filter maken te klikken.
  6. Nadat u op Filter maken heeft geklikt, wordt er een dropdownmenu weergegeven waarin u verschillende gebieden kunt kiezen waarop u kunt filteren. Stel dat u filters voor zoekwoorden wilt maken. In dat geval kunt u filteren op klikken, vertoningen of de kwaliteitsscore.
  7. Nadat u een keuze heeft gemaakt, wordt er een tweede dropdownmenu weergegeven waarin u uw keuze verder kunt afbakenen. De beschikbare opties zijn afhankelijk van de selecties die u in het vorige dropdownmenu heeft gemaakt. Als u bijvoorbeeld kiest voor klikken, kunt u kiezen of het aantal klikken gelijk moet zijn aan of groter of kleiner moet zijn dan een bepaald aantal.
  8. Geef in het lege veld de hoeveelheid op waarop u wilt filteren.
  9. Als u nog verder wilt filteren, klikt u op de link +Nog een toevoegen. Vervolgens volgt u dezelfde stappen om een categorie en een filtertype te selecteren en om een waarde op te geven.
  10. Klik op Opslaan, geef uw filter een naam en klik op de knop Toepassen. Vervolgens kunt u dit nieuwe filter toevoegen aan het tabblad Homepage door op het tabblad Homepage te klikken.
  11. Klik in de linkerbovenhoek op de link Modules aanpassen.
  12. Zoek de naam van het nieuwe filter in de lijst met modules en vink het selectievakje in de kolom Weergeven? aan.
  13. Klik op Opslaan. Deze nieuwe aangepaste module wordt nu weergegeven op het tabblad Homepage.