Eri kampanjatyyppien tulosten tutkiminen

Useiden erilaisten kampanjoiden tulosten seuranta voi olla haastavaa. Seuraavien ominaisuuksien avulla voit tehdä kampanjoiden välisestä raportoinnista yksinkertaisempaa ja helpottaa raporttien välillä siirtymistä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit tutkia raportointidataa kampanjatyypin mukaan ja luoda sarakkeita, jotta saat haluamasi datan nopeammin käyttöösi.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Raportointidatan katsominen kampanjatyypin mukaan

Voit säästää aikaa suodattamalla tietoja kampanjatyypin, kuten Shopping-kampanjoiden tai Display-verkoston kampanjoiden, mukaan. Voit valita vain tililläsi olevia kampanjatyyppejä.

Näin suodatat datan kampanjatyypin mukaan:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Valitse yläreunan Näkymät-palkista kampanjatyyppi, jonka haluat nähdä raporteissa.
Hyvä huomata: Jos muokkaat sivulla näkyviä sarakkeita, Google Ads muistaa valinnat kampanjan kontekstin perusteella. Tämä voi säästää aikaa, koska näet heti ne kyseisen kampanjatyypin sarakkeet, joita haluat yleensä katsella. Oletetaan esimerkiksi, että menet aina Display-kampanjoita katsoessasi Mainosryhmät-välilehdelle ja valitset "Keskim. CPM" ‑sarakkeen. Kun valitset myöhemmin jonkin Display-kampanjan tai suodatat kampanjatyyppinäkymään Display-kampanjat, sarakkeissa on mukana "Keskim. CPM" ‑sarake.

Kampanjoiden välisten tulosten tutkiminen Interaktiot-sarakkeiden avulla

Kun katsot erityyppisiä kampanjoita samanaikaisesti, voit arvioida niiden tuloksia helposti kolmen useita kampanjoita kattavan raportointisarakkeen avulla. Näissä sarakkeissa on raportointidataa kunkin kampanjatyypin kannalta olennaisista mittareista. Niistä voit nähdä, kuinka hyvin saavutat mainontatavoitteesi mainostesi avulla. Esimerkiksi Interaktiot-sarakkeesta näet muun muassa Hakukampanjan klikkausten määrän ja Videokampanjan katselukertojen määrän.

Sarakkeet ovat seuraavat:

• Vuorovaikutukset: Vuorovaikutus on pääasiallinen mainosmuotoon liittyvä käyttäjätoiminto, kuten esimerkiksi teksti- tai Shopping-mainoksen klikkaus tai videomainoksen katselukerta. Interaktiot-sarakkeeseen lasketaan erilaiset käyttäjien tekemät valinnat mainosmuodosta riippuen. Mainosmuodosta riippumatta tämä sarake kertoo, kuinka hyvin mainoksesi vastaavat mainontatavoitteitasi.
    Mainosmuoto Laskettava interaktio Esimerkkejä kampanjatyypeistä
    Tekstimainokset Klikkaukset Haku, Shopping – yksi tuote, Maksimitulokset
    Kuvamainokset Klikkaukset Display, Maksimitulokset
    Automaattisesti luodut videomainokset Klikkaukset ja aktivoitumiset Display
    TrueView-videomainokset Videon katselukerrat Video, Maksimitulokset
    Sovelluskampanjan videomainokset Aktivoitumiset Sovelluskampanjat
    TrueView for Action ‑mainokset Aktivoitumiset Video, Maksimitulokset
  • Interaktioprosentti: Tämä kertoo, kuinka usein mainos on saanut käyttäjät aktivoitumaan. Interaktioprosentti lasketaan jakamalla interaktioiden määrä mainoksen impressioiden määrällä. Tämän avulla voit selvittää, kuinka tehokasta mainontasi on. Jos sinulla on esimerkiksi 10 interaktiota ja 1 000 impressiota, interaktioprosentti on 1.
  • Keskimääräinen hinta: Keskimääräinen yhdestä interaktiosta maksamasi summa. Summa on mainostesi yhteishinta jaettuna interaktioiden kokonaismäärällä. Jos mainoksesi saa esimerkiksi kaksi interaktiota, joista yhden hinta on 0,30 € ja toisen 0,40 €, interaktion keskimääräinen hinta on 0,35 €.

Esimerkki

Sinulla on käynnissä Video- ja Hakukampanja. Mainostat molemmilla kampanjoilla samaa tuotetta ja haluat mitata kampanjoiden kokonaistuloksia. Vaikka klikkaukset ovatkin hyvä tapa mitata Hakukampanjan tuloksia, ne eivät toimi yhtä hyvin Videokampanjassa, jonka pääasiallinen käyttäjän tekemä valinta on videon katselukerta tai käyttäjän aktivoituminen. Interaktiot-sarake mittaa kunkin kampanjan kannalta merkityksellisintä käyttäjän tekemää valintaa. Kampanjoiden kokonaistulokset voi siis tarkistaa yhdellä silmäyksellä, eikä raporttiin tarvitse sisällyttää erikseen Klikkaukset- ja Videoiden katselukerrat ‑sarakkeita.