Sobre les llistes de paraules clau negatives

Si hi ha termes de cerca que generen impressions o clics no desitjats en diverses campanyes, podeu crear una llista de paraules clau negatives que inclogui aquests termes i, a continuació, aplicar la llista a les campanyes rellevants. D'aquesta manera, no caldrà que afegiu manualment les mateixes paraules clau negatives a cada campanya i, a més, podreu gestionar millor els canvis que feu en el futur en les paraules clau negatives de les campanyes. En aquest article s'explica com funcionen les llistes de paraules clau negatives.

Abans de començar

Si no sabeu com funcionen les paraules clau negatives, podeu obtenir més informació a l'article Sobre les paraules clau negatives.

Com funciona

Quan creeu una llista de paraules clau negatives, eviteu que els anuncis es difonguin amb determinats termes que són irrellevants per a la vostra marca. Aquesta llista facilita que els anuncis arribin al vostre públic objectiu, de manera que s'obtenen més conversions. Per exemple, teniu una botiga d'articles esportius i veneu roba d'esport. En aquest cas, podeu crear una llista de paraules clau negatives que inclogui termes com ara "pantalons de vestir" o "bruses".

Tipus de paraules clau negatives

Paraules clau negatives del nivell de compte

Quan creeu una llista de paraules clau negatives del nivell de compte, la llista s'aplica automàticament a tot l'inventari de cerca i de compres dels tipus de campanya rellevants. Això us permet crear una única llista global del nivell de compte que aplica les paraules clau negatives a tot l'inventari rellevant del compte.

Podeu crear una sola llista de paraules clau negatives del nivell de compte a la configuració del compte de Google Ads. A "Configuració del compte", teniu la secció "Paraules clau negatives". Quan feu clic en aquesta secció, podeu començar a crear la llista de paraules clau negatives.

Podeu crear la llista definint els termes de cerca que es consideren negatius per a la vostra marca. Llavors podeu introduir-los tots alhora al compte de Google Ads, a la secció "Paraules clau negatives" de "Configuració del compte". També podeu especificar si voleu excloure'ls segons la concordança ampla, exacta o de frase. Es poden excloure un màxim de 1.000 paraules clau negatives per cada compte. Més informació sobre les paraules clau negatives del nivell de compte

Llistes de paraules clau negatives del nivell de campanya

Per crear una llista de paraules clau negatives, penseu en les paraules que no voleu que activin els vostres anuncis. Utilitzeu l'informe de termes de cerca per obtenir idees. Podeu organitzar les paraules per temes; per exemple, basant-vos en els diferents productes o serveis que oferiu. Cada llista admet fins a 5.000 paraules clau negatives i podeu crear fins a 20 llistes de paraules clau negatives al compte.

Quan hàgiu creat una llista de paraules clau negatives, podeu aplicar-la a diverses campanyes alhora. Més endavant, si heu d'afegir una nova paraula clau negativa a aquestes mateixes campanyes, només cal que l'afegiu a la llista de paraules clau negatives i els canvis s'aplicaran a totes les campanyes que comparteixin la llista.

Exemple

Suposem que publiqueu 3 campanyes diferents per als creuers, vols i hotels que oferiu a Hawaii i a Alaska, però no a Mèxic, i voleu que aquests anuncis no es mostrin als usuaris que busquin creuers, vols i hotels a Mèxic. El procés és el següent:

• Creeu una llista de paraules clau negatives anomenada "Destinacions de viatge excloses".
  • Afegiu-hi paraules clau negatives com ara "Creuers Riviera Maya", "Hotels de Cancún" i "Vols a Mèxic". Recordeu incloure diferents variants de les paraules clau relacionades amb Mèxic, com ara regions i ciutats concretes.
  • Apliqueu la llista a les 3 campanyes.

Recordeu:

Les paraules clau negatives funcionen de manera diferent a les campanyes de vídeo o de display que a les campanyes de cerca. En funció de les altres paraules clau o dels altres mètodes de segmentació del grup d'anuncis, pot ser que algunes pàgines en què es mostri l'anunci continguin ocasionalment termes exclosos. En el cas dels anuncis de display i de vídeo, podeu tenir un màxim de 1.000 paraules clau negatives al nivell de compte.