Finstem søkeordene du bruker i Søkenettverket

Det er på tide å identifisere og finstemme søkeordene du oppnår dårlige resultater med. Når du ser at et søkeord ikke bidrar til at du når annonseringsmålene dine, kan du endre samsvartypen for søkeordet eller prøve å øke kvalitetspoengene ved å gjøre søkeordet mer relevant. Du kan også slette dupliserte søkeord i kontoen din. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du identifiserer søkeord som fungerer dårlig, og hvordan du kan løse problemet.

Før du begynner

Når du vet hvordan du finner data om søkeordene dine, kan du finstemme dem. Det kan være lurt å finne og så fjerne dupliserte søkeord.

Gjør søkeordene dine mer relevante

Påse at søkeordene er relevante for produktet eller tjenesten du tilbyr. Med dette i boks øker du sjansene for at potensielle kunder klikker på annonsen din når de søker med bestemte termer. Dette kan i sin tur gi deg bedre klikkfrekvens (CTR) og flere kvalitetspoeng. Vi kan oppsummere ovennevnte slik: Hvis bedriften din driver med voksing av gulv, vil du sannsynligvis ikke at annonsen din skal bli vist når noen søker etter voksing av øyenbryn. Her følger noen forslag til hvordan du kan gjøre søkeordene mer relevante:

• Du kan erstatte søkeord som består av ett ord, med termer eller uttrykk. Bruk søkeord som består av to til tre ord som du tror at potensielle kunder kan komme til å bruke for å beskrive produktet eller tjenesten du tilbyr. I enkelte tilfeller betyr dette at du må erstatte generiske søkeord med mer spesifikke søkeord.
    Generelt søkeord Spesifikt søkeord
    voksing voks til tregulv
    gulv voksing av gulv
    rengjøring profesjonell gulvrengjøring
  • Sørg for at søkeordene dine er relevante for annonsene i annonsegruppene dine. Tenk deg at annonsene i annonsegruppen omhandler voksing av furugulv. Det kan da være lurt at søkeordene i denne annonsegruppen omfatter termen furu. Hvis du bruker innsetting av søkeord, kan du dynamisk oppdatere annonseteksten din med et av søkeordene dine som samsvarer med søketermene den aktuelle kunden søker etter.
  • Gruppér søkeordene etter temaer basert på produktet eller tjenesten du tilbyr. Kontrollér også at annonsene handler om søkeordtemaene dine. På denne måten kan vi vise mer relevante annonser når potensielle kunder søker etter bestemte produkter eller tjenester. Ta gjerne utgangspunkt i hvordan nettstedet til bedriften din er utformet, når du skal gruppere søkeordene.

Se hvilke søketermer som utløste visning av annonsene

Når du har generert klikk og visninger med søkeordene dine, kan du lese gjennom søketermrapporten for å se hva de som ble vist annonsene dine, faktisk søkte etter. Finn ut mer om søketermrapporten.

Her er noen tips om hvordan du kan nyttiggjøre deg informasjonen i rapporten:

• Se optimaliseringsmuligheter. Annonsene dine kan bli utløst av søk etter termer du kanskje ikke har tenkt på. Du bør i så fall oppdatere eksisterende annonsetekst og innhold på landingssiden eller legge til ny tekst eller nytt innhold, så du kan fange opp flere av disse søkene.
  • Få forslag til negative søkeord. Hvis visning av annonsene utløses av søketermer du ikke vil forbindes med, kan du legge til disse termene som negative søkeord.

Bruk filtre for å finstemme søkeordene dine

Med filtre kan du raskt sortere data om resultatene du oppnår med søkeordene dine, og identifisere lite lønnsomme søkeord. Du kan filtrere data om søkeord etter status for å se hvilke søkeord som har et lavt søkevolum, eller for å se hvilke søkeord som ikke fører til visning av annonsene dine, fordi de ikke ble godkjent. Når du finner søkeord med et lavt søkevolum, kan du endre dem til mer generelle varianter i et forsøk på å øke trafikken. Du kan også følge retningslinjene våre for annonsering for å korrigere eventuelle forhold som fører til at søkeord ikke blir godkjent. Her følger noen filtre du kan bruke for å identifisere søkeord med dårlige resul:

• Med Kvalitetspoeng-filtret kan du se hvilke søkeord som har få kvalitetspoeng. Du kan for eksempel velge å se søkeord med færre enn tre kvalitetspoeng. Du kan så heve søkeordenes kvalitetspoeng ved å gjøre endringer i søkeordene – for eksempel ved å sikre større relevans mellom søkeordene og henholdsvis annonsene og landingssidene.
  • Filtrer søkeordene etter klikkfrekvens (CTR) for å se hvilke søkeord som fører til mange visninger, men få klikk. Du kan for eksempel filtrere ut søkeord som har en klikkfrekvens på under 1 %, og så endre aspekter ved disse søkeordene for at de skal bli mer relevante.
  • Filtrer søkeordene for å se hvilke av dem som ligger lavere enn anslaget for førstesidebud. Ut fra anslaget for førstesidebud kan du så øke kostnad per klikk (CPC)-budene for søkeord som ikke viser annonser på den første siden med Google-søkeresultater. Prøv automatiserte regler for å øke søkeordbudene dine automatisk når de er lavere enn anslaget for førstesidebud.

Gode fremgangsmåter: avmerkingssymbol Anbefalte fremgangsmåter

Les Google-veiledningen for gode fremgangsmåter for å finne ut hvordan du kan administrere søkeordene dine i Google Ads på en effektiv måte. Vi ser blant annet på hvordan du kan

• administrere samsvartyper for å oppnå økt vekst og kontroll
  • oppnå økt rekkevidde med eksisterende søkeord
  • finstemme trafikken din ved hjelp av negative søkeord

Velg de rette søkeordene: Googles anbefalte fremgangsmåter