Hakuverkoston avainsanojen tehostaminen

On aika tunnistaa huonoja tuloksia tuottavat avainsanat ja saada ne toimimaan paremmin. Tämä onnistuu, kun parannat avainsanojesi osuvuutta ja saat niille siten paremmat laatupisteet, poistat päällekkäiset avainsanat ja muutat sellaisten avainsanojen vastaavuustyyppiä, jotka eivät tällä hetkellä auta sinua saavuttamaan mainontatavoitteitasi. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka löydät tehottomat avainsanat ja korjaat ne.

Ennen kuin aloitat

Kun tiedät, miten löydät avainsanoihin liittyvää dataa, voit aloittaa avainsanojen tehostamisen. Pääset alkuun etsimällä ja poistamalla päällekkäisiä avainsanoja.

Avainsanojen osuvuuden parantaminen

Sinun kannattaa varmistaa, että avainsanat liittyvät tarjoamaasi tuotteeseen tai palveluun. Tällöin asiakkaat todennäköisemmin klikkaavat mainosta, kun he tekevät hakuja tietyillä termeillä. Tämä puolestaan voi parantaa klikkausprosenttia (CTR) ja laatupisteitä. Jos yrityksesi esimerkiksi tarjoaa lattioiden vahauspalveluja, et varmaankaan halua, että mainoksesi näkyy ihmisille, jotka etsivät hiusvahaa. Voit parantaa avainsanojesi osuvuutta esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

• Korvaa yhdestä sanasta muodostuvat avainsanat termeillä tai lausekkeilla. Käytä kahdesta tai kolmesta sanasta koostuvia avainsanoja, joita potentiaaliset asiakkaat todennäköisesti käyttäisivät kuvaillessaan tuotettasi tai palveluasi. Joissain tapauksissa tämä tarkoittaa sitä, että liian yleisiä avainsanoja kannattaa tarkentaa.
    Yleinen avainsana Tarkka avainsana
    vahaaminen puulattian vahaaminen
    lattiat lattioiden vahauspalvelut
    puhdistaminen lattioiden puhdistuspalvelut
  • Varmista, että avainsanat liittyvät mainosryhmissä oleviin mainoksiin. Oletetaan, että mainosryhmässäsi olevat mainokset koskevat mäntypuulattioiden vahauspalveluja. Tällöin voi olla hyvä, että kyseisen mainosryhmän avainsanat sisältävät termin mänty. Voit kokeilla avainsanan lisäystä, joka päivittää mainostekstin dynaamisesti lisäämällä siihen jonkin avainsanoistasi, joka vastaa asiakkaan käyttämää hakutermiä.
  • Ryhmittele avainsanat teemoittain tuotteen tai palvelun mukaan. Varmista myös, että mainoksesi liittyvät avainsanojesi teemoihin. Tällä tavalla voimme kohdistaa potentiaalisille asiakkaille osuvampia mainoksia silloin, kun he etsivät tiettyä tuotetta tai palvelua. Voit saada avainsanojen ryhmittelemistä koskevia ideoita myös katsomalla yrityksesi verkkosivuston ulkoasua.

Mainokset käynnistäneiden hakutermien selvittäminen

Kun avainsanat ovat keränneet impressioita ja klikkauksia, katso hakutermiraportista, mitä mainoksesi nähneet käyttäjät ovat todellisuudessa hakeneet. Lue lisää hakutermiraportista.

Seuraavassa on muutama raportissa olevien tietojen käyttämistä koskeva vinkki:

• Katso optimointimahdollisuudet. Termit, joita et ole aiemmin tullut ajatelleeksi, saattavat käynnistää mainoksesi. Harkitse mainostekstin ja laskeutumissivun sisällön lisäämistä tai päivittämistä näillä termeillä tehtyjen hakujen lisäämiseksi.
  • Hae ideoita negatiivisiin avainsanoihin. Jos mainoksesi näkyvät hakutermeillä, joilla et halua niiden näkyvän, lisää kyseiset termit negatiivisiksi avainsanoiksi.

Avainsanojen parantaminen suodattimien avulla

Suodattimien avulla voit lajitella avainsanojen tulosdataa ja tunnistaa huonoja tuloksia tuottavat avainsanat nopeasti. Voit suodattaa avainsanadatan tilan mukaan. Näin näet vain vähän hakutuloksia saavat avainsanat tai mahdollisesti avainsanat, jotka eivät saa mainoksia näkymään, koska ne on hylätty. Sitten voit vaihtaa vähän hakuja saavan avainsanan sen yleisempään muunnelmaan liikenteen lisäämiseksi. Voit myös korjata mahdolliset hylätyt avainsanat mainostuskäytäntöjemme mukaisesti. Voit käyttää tehottomien avainsanojen selvittämiseen myös seuraavia suodattimia:

• Laatupisteet-suodattimen avulla voit selvittää, millä avainsanoilla on matalat laatupisteet. Voit esimerkiksi katsoa avainsanoja, joiden laatupisteet ovat alle 3. Sitten voit tehdä muutoksia avainsanoihin, jotta niiden laatupisteet paranisivat. Voit esimerkiksi muuttaa mainoksia tai laskeutumissivuja siten, että ne liittyvät entistä paremmin avainsanoihin.
  • Suodattamalla avainsanat klikkausprosentin mukaan voit selvittää, mitkä avainsanat saavat paljon impressioita mutta vähän klikkauksia. Voit esimerkiksi suodattaa avainsanat, joiden klikkausprosentti on alle 1, ja muuttaa kyseisiä avainsanoja siten, että ne liittyvät entistä paremmin mainoksiin.
  • Suodattamalla avainsanat voit nähdä, mitkä niistä alittavat ensimmäisen sivun hintatarjousarvion. Tämän jälkeen voit kasvattaa niiden avainsanojen klikkauskohtaisia hintatarjouksia, jotka eivät ensimmäisen sivun hintatarjousarvion mukaan saa mainoksia näkymään Google-hakutulosten ensimmäisellä sivulla. Kokeile avainsanan hintatarjousten korottamista automaattisesti automaattisten sääntöjen avulla silloin, kun ne alittavat ensimmäisen sivun hintatarjousarvion.

Parhaat käytännöt: Valintamerkkikuvake Parhaat käytännöt

Googlen parhaiden käytäntöjen oppaasta saat tietoa siitä, kuinka voit hoitaa avainsanojasi tehokkaasti Google Adsissa. Oppaassa käsitellään esimerkiksi seuraavia aiheita:

• Vastaavuustyyppien avulla lisää kasvua ja hallittavuutta
  • Laajenna olemassa olevien avainsanojesi kattavuutta
  • Liikenteen rajaaminen negatiivisilla avainsanoilla

Googlen parhaat käytännöt oikeiden avainsanojen valintaan