Millorar les paraules clau per a la Xarxa de Cerca

És hora d'identificar les paraules clau que no funcionen gaire bé i aconseguir millorar-ne el rendiment. És recomanable que milloreu la rellevància de les paraules clau per incrementar-ne el nivell de qualitat, que modifiqueu el tipus de concordança de les que no us ajuden a assolir els objectius publicitaris o bé que suprimiu les paraules clau duplicades del vostre compte. En aquest article s'explica com es localitzen les paraules clau que no funcionen bé i com es poden corregir.

Abans de començar

Per poder millorar les paraules clau, abans heu de saber com se cerquen les dades de les paraules clau. Una bona manera de començar és cercar i treure paraules clau duplicades.

Millorar la rellevància de les paraules clau

Cal que us assegureu que les paraules clau siguin rellevants per al producte o servei que oferiu. Això augmenta la probabilitat que els usuaris facin clic a l'anunci quan cerquin termes específics, cosa que millora el percentatge de clics (CTR) i el nivell de qualitat. Reflexioneu-hi: si obriu un negoci d'encerat de parquets, probablement no voldreu que l'anunci es mostri a persones que cerquen centres de depilació amb cera. Per millorar la rellevància de les paraules clau, seguiu aquests consells:

• Proveu de substituir una paraula clau d'una sola paraula per termes o frases. Utilitzeu paraules clau formades per dues o tres paraules que els clients potencials probablement faran servir per descriure el vostre producte o servei. En alguns casos, això vol dir que heu de fer més específiques les paraules clau que són massa generals.
    Paraula clau general Paraula clau concreta
    cera neteja de parquets de fusta
    parquets serveis d'encerat de parquets
    neteja serveis de neteja de parquets
  • Assegureu-vos que les paraules clau siguin rellevants per als anuncis dels grups d'anuncis. Suposem que els anuncis del vostre grup d'anuncis estan relacionats amb els serveis que oferiu específicament per encerar parquets de fusta de pi. És recomanable que les paraules clau d'aquest grup d'anuncis incloguin el terme fusta de pi. Proveu d'utilitzar la inserció de paraules clau per actualitzar dinàmicament el text de l'anunci a fi d'incloure-hi una de les paraules clau que concordin amb els termes de cerca d'un client.
  • Agrupeu les paraules clau per temes en funció del producte o servei. I assegureu-vos que els anuncis facin referència als temes de les paraules clau. D'aquesta manera, es mostren anuncis més rellevants a clients potencials quan cerquen un producte o servei específics. També podeu fixar-vos en el disseny del lloc web de l'empresa per tenir una idea de com podeu agrupar les paraules clau.

Consultar els termes de cerca que han activat els anuncis

Un cop les vostres paraules clau hagin recollit les impressions i els clics, consulteu l'informe de termes de cerca per saber què han cercat les persones que han vist els vostres anuncis. Obteniu més informació sobre l'informe de termes de cerca.

A continuació es proporcionen uns quants consells per utilitzar la informació de l'informe:

• Consulteu les oportunitats d'optimització. És possible que els vostres anuncis s'activin gràcies a termes que no se us havien acudit. Us recomanem que afegiu text als anuncis i contingut a la pàgina de destinació o que els actualitzeu per atreure més cerques com aquestes.
  • Obteniu idees de paraules clau negatives. Si els anuncis s'activen per a termes de cerca que no voleu, afegiu-los com a paraules clau negatives.

Utilitzar filtres per millorar les paraules clau

Els filtres són una manera ràpida d'ordenar les dades de rendiment de les paraules clau i d'identificar les paraules clau que tenen un rendiment baix. Podeu filtrar les dades de les paraules clau per Estat amb l'objectiu de veure quines paraules clau tenen un volum de cerques baix o, potser, les que no mostren els anuncis perquè s'han rebutjat. A continuació, podeu canviar la paraula clau que tingui un volum de cerques baix per una variant més general que pugui augmentar el trànsit. També podeu consultar les nostres polítiques de publicitat per corregir les paraules clau rebutjades. Tot seguit us detallem altres filtres que podeu utilitzar per comprovar les paraules clau que no funcionen gaire bé:

• Proveu d'utilitzar el filtre Nivell de qualitat per saber quines paraules clau tenen un nivell de qualitat baix. Per exemple, podeu decidir que voleu veure les paraules clau que tenen un nivell de qualitat inferior a 3. A continuació, podeu fer canvis a les paraules clau (per exemple, perquè els anuncis o les pàgines de destinació siguin més rellevants) a fi de millorar-ne els nivells de qualitat.
  • Filtreu les paraules clau per ràtio de clics d'entrada (CTR) per saber quines generen moltes impressions, però pocs clics. Per exemple, podeu filtrar les paraules clau que tinguin una CTR inferior a l'1% i, tot seguit, fer-hi canvis perquè siguin més rellevants per als anuncis.
  • Filtreu les paraules clau per veure quines es troben per sota de l'estimació d'oferta per a la primera pàgina i utilitzeu els resultats per incrementar les ofertes de cost per clic (CPC) per a les paraules clau que no mostrin anuncis a la primera pàgina dels resultats de cerca. Proveu d'utilitzar les regles automàtiques per incrementar automàticament les ofertes de paraula clau si es troben per sota de l'estimació d'oferta per a la primera pàgina.

Pràctiques recomanades: icona de marca de verificació Pràctiques recomanades

Llegiu les pràctiques recomanades de Google sobre com gestionar amb eficàcia les paraules clau dins de Google Ads. Aquests són alguns dels temes que inclouen:

• Gestionar els tipus de concordança per millorar el control del compte i aconseguir més trànsit.
  • Ampliar l'abast de les paraules clau existents.
  • Definir millor el trànsit amb paraules clau negatives

Triar les paraules clau adequades: pràctiques recomanades de Google