Hakuverkoston avainsanojen kehityksen mittaaminen

Tarkista avainsanojesi kehitys säännöllisesti, niin näet, mitkä niistä auttavat sinua saavuttamaan mainontatavoitteesi Google-hakuverkostoon kohdistetuissa kampanjoissa. Voit tutkia avainsanan kehitystä tietyllä ajanjaksolla lataamalla sinua kiinnostavan ajanjakson kehitystiedot tai voit muokata Google Adsin tilastotaulukkoa ja seurata avainsanojesi kehitystä vastaavuustyyppien mukaan. Voit myös tarkistaa avainsanan laatupisteet tekemällä avainsanadiagnoosin.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Avainsanan kehityksen katseleminen ja lataaminen

Opastettu esittely: Raportit

Klikkaamalla alla olevaa Näytä ohjeet -painiketta siirryt tilillesi ja näet opastetun esittelyn tärkeimmistä tehokkuustiedoista. Voit myös tutustua alla oleviin ohjeisiin.

Näytä ohjeet
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Avainsanat-välilehteä. Varmista, että tilastotaulukkosi sisältää ajanjakson, sarakkeet, suodattimet ja segmentit, jotka haluat sisällyttää raporttiisi. Taulukon tietoihin valitut segmentit näkyvät raportissa sarakkeina. Lue täältä ohjeita omien näkymien luomisesta tiedoille.
  4. Click the Download button Latauskuvake.
  5. Lataa ja ajoita raportti -paneeli tulee näkyviin tilastotaulukon yläpuolelle.
  6. Anna raportille nimi ja valitse muototyyppi.
  7. Valitse Luo.

Huomioitavaa

Koska raporttien luominen edellyttää hyvin suuren tietomäärän kokoamista, päivän kokonaistiedot ovat saatavilla vasta seuraavana päivänä kello 15.00 Tyynenmeren aikaa (PT).

Tiettyjen segmenttien, sarakkeiden tai suodattimien käyttäminen avainsanatilastojen seuraamisessa

Muokkaamalla tilastotaulukkoasi voit tarkastella seuraavia avainsanatietoja:

• Segmentit: Jaa tiedot riveihin valitsemiesi vaihtoehtojen (kuten päivämäärä, klikkaustyyppi tai laite) mukaan.
  • Sarakkeet: Lisää tietynlaisia tietoja tilastotaulukkoon.
  • Suodattimet: Hae tilastotietoja, joita haluat tarkastella.

Hakutermien hakutyypin tehokkuuden tarkasteleminen segmenttien avulla

Voit tarkastella avainsanatietoja hakutermien hakutyypin mukaan ryhmiteltyinä. Tällä tarkoitetaan laajan haun, ilmaushaun ja tarkan haun hakutermejä, jotka ovat käynnistäneet avainsanasi. Näin pystyt vertailemaan mainoksesi käynnistäneiden hakutermien tilastotietoja, kuten klikkauksia, näyttökertoja, klikkausprosentteja tai konversioprosentteja. Ryhmittelyvaihtoehtojen avulla tunnistat, mitkä avainsanat ovat tehokkaimpia tietyllä hakutermin hakutyypillä.

Voit ryhmitellä tietosi hakutermien hakutyypin mukaan klikkaamalla tilastotaulukon yläpuolella olevaa Ryhmittele-painiketta ja klikkaamalla avattavasta valikosta kohtaa Hakutermien hakutyyppi.

Avainsanojen laadun seuraaminen sarakkeiden avulla

Laatupisteet mittaavat sitä, miten osuvia mainokset, avainsanat ja laskeutumissivu ovat asiakkaalle. Kullekin avainsanalle määritetään laatupisteet asteikolla 1–10. Alhaisin pistemäärä on 1 ja korkein 10.

Jos pistemäärä on alhainen, kannattaa tarkistaa, mitä avainsanan laatupisteiden osatekijää on parannettava. Laatupisteet koostuvat kolmesta osatekijästä: mainoksen relevanssi, odotettu klikkausprosentti ja laskeutumissivukokemus

Voit ottaa Laatupisteet-sarakkeen käyttöön siirtymällä Avainsanat-välilehdelle, klikkaamalla tilastotaulukon yläpuolella olevaa Sarakkeet-painiketta ja valitsemalla Muokkaa sarakkeita. Klikkaa Laatupisteet-osion Laatupisteet-kohdan vieressä olevaa Lisää-linkkiä. Mainoksen relevanssi, Odotettu klikkausprosentti ja Käyttökokemus laskeutumissivusta ovat tilasarakkeita, joista ilmenee tämänpäiväinen tila. Voit myös lisätä historiallisia sarakkeita, jotka kuvastavat aiempia tilastotietoja.

Customize columns

Ensimmäisen sivun, sivun yläosan ja ylimmän sijainnin hintatarjousarvioiden katseleminen sarakkeiden avulla

Ensimmäisen sivun hintatarjousarvio, sivun yläosan hintatarjousarvio ja ylimmän sijainnin hintatarjousarvio kertovat arvion keskimääräisistä klikkauskohtaisista hintatarjouksista, joilla mainoksesi yltää Google-hakutulosten ensimmäiselle sivulle, sivun yläosaan tai parhaaseen sijaintiin, kun hakutermi vastaa täydellisesti avainsanaasi. Arviot perustuvat avainsanan laatupisteisiin ja nykyiseen mainostajien väliseen kilpailuun kyseisestä avainsanasta. Jos mainoksen sijainnin hintatarjousarviot ovat erittäin korkeita, se saattaa tarkoittaa, että avainsanan laatupisteet ovat heikot.

Voit tarkastella mainoksen sijainnin hintatarjousarvioita siirtymällä Avainsanat-välilehdelle, klikkaamalla tilastotaulukon yläpuolella olevaa Sarakkeet-painiketta ja valitsemalla Muokkaa sarakkeita. Klikkaa Attribuutit-osiossa kohdan 1. sivun hintatarjousarvio, Arv. sivun yläosan hintatarjous tai Ylimmän sijainnin hintatarjousarvio vieressä olevaa Lisää-linkkiä.

Hintatarjousmuutosten hakuverkoston liikenteeseen kohdistuvien mahdollisten vaikutusten tarkasteleminen sarakkeiden avulla

Hintatarjoussimulaattorin sarakkeissa on arviot siitä, miten avainsanan hintatarjouksen +/–50 prosentin ja +300 prosentin muutokset sekä arvioidun sivun yläosan hintatarjouksen saavuttaminen saattavat vaikuttaa hakuverkoston viikoittaisiin klikkauksiin ja hintoihin.

Voit tarkastella arvioita siirtymällä Avainsanat-välilehdelle, klikkaamalla tilastotaulukon yläpuolella olevaa Sarakkeet-painiketta ja valitsemalla Muokkaa sarakkeita. Klikkaa Hintatarjoussimulaattori-osiossa sinua kiinnostavien sarakkeiden vieressä olevaa Lisää-linkkiä tai valitse Lisää kaikki sarakkeet.

Avainsanan hakutyypin tarkasteleminen sarakkeiden avulla

Avainsanan hakutyypit ovat avainsanan hakuvaihtoehtoja (laaja, ilmaus, tarkka), joiden avulla määritämme, mitkä Google-haut voivat saada mainoksesi näkymään. Saatat saada joidenkin hakutyyppien avulla enemmän mainoksen näyttökertoja, klikkauksia ja konversioita, kun taas toisilla saat vähemmän näyttökertoja ja tarkemman kohdistuksen.

Voit seurata tietyn avainsanan hakutyypin tehokkuutta siirtymällä Avainsanat-välilehdelle, klikkaamalla tilastotaulukon yläpuolella olevaa Sarakkeet-painiketta ja valitsemalla Muokkaa sarakkeita. Klikkaa Attribuutit-osiossa Hakutyyppi-kohdan vieressä olevaa Lisää-linkkiä.

Avainsanatietojen lajitteleminen suodattimien avulla

Suodattimien avulla voit hakea tietynlaisia tietoja, jotta voit arvioida avainsanojesi tehokkuuden helposti. Suodattamalla tietoja voit selvittää, mitkä avainsanat käynnistävät mainoksia – tai ehkä haluat nähdä, millä avainsanoilla on hyvä sijoitetun pääoman tuottoprosentti.

Voit luoda suodattimen siirtymällä Avainsanat-välilehdelle, klikkaamalla Suodatin-painiketta ja valitsemalla Luo suodatin. Valitse suodatinpaneelin avattavasta valikosta haluamasi suodatin.

Avainsanojen diagnosoiminen

Jos haluat nähdä esittelyn avainsanasi laatupisteistä tai selvittää, näyttääkö avainsanasi mainoksia, voit diagnosoida avainsanasi helposti. Noudata alla olevia ohjeita sen mukaan, haluatko diagnosoida yksittäisen avainsanan vai useita avainsanoja kerralla.

Yksittäisten avainsanojen diagnosoiminen:

1. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  2. Klikkaa Avainsanat-välilehteä.
  3. Siirrä hiiren osoitin avainsanan tilan vieressä olevan puhekuplan päälle, niin näet, näyttääkö avainsana mainoksia sekä avainsanan laatupisteet. Jos avainsana ei näytä mainoksia, kerromme syyn ja autamme ratkaisemaan ongelman. Näet myös laatupisteiden erittelyn. Siihen kuuluvat avainsanan relevanssi, laskeutumissivukokemus ja laskeutumissivun latausaika.

Sen sijaan, että veisit hiiren kunkin avainsanan puhekuplan päälle, voit myös ottaa käyttöön Laatupisteet‑sarakkeet, siirtyä Avainsanat‑välilehdelle, klikata tilastotaulukon yläpuolella olevaa Sarakkeet‑painiketta ja valita sitten Muokkaa sarakkeita. Klikkaa Laatupisteet-osion Laatupisteet‑kohdan vieressä olevaa Lisää‑linkkiä. Mainoksen relevanssi, Odotettu klikkausprosentti ja Käyttökokemus laskeutumissivusta ovat tilasarakkeita, joista ilmenee tämänpäiväinen tila. Voit myös lisätä historiallisia sarakkeita, jotka kuvastavat aiempia tilastotietoja.

See your keyword performance

Usean avainsanan diagnosoiminen kerralla:

1. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  2. Klikkaa Avainsanat-välilehteä.
  3. Klikkaa avattavaa Tiedot-valikkoa.
  4. Valitse Diagnosoi avainsanat.Diagnose your keywords
  5. Näet Diagnosoi avainsanat -paneelin, jossa voit muokata diagnoosia siten, että saat vastaukset tarkkoihin mainoksesi näkymistä koskeviin kysymyksiin. Voit esimerkiksi testata, näkevätkö tiettyjä Google-verkkotunnuksia käyttävät, Googlea tietyllä kielellä käyttävät tai tietyissä maissa olevat käyttäjät mainoksesi. Valitse testattavat attribuutit.Test your keywords
  6. Klikkaa Suorita testi.
  7. Kun saat diagnoosin tulokset, Tila-sarakkeen tiedot muuttuvat. Jos haluat nähdä tietyn avainsanan tulokset, vie hiiri Tila-sarakkeessa olevan puhekuplan päälle. Tyhjennä diagnoosi klikkaamalla taulukon yläpuolella olevaa Sulje-linkkiä.Keyword performance data

Huomioitavaa

Diagnoosin tulokset ovat sovellettavissa ainoastaan diagnoosin tekoajankohtana ja saattavat vanhentua nopeasti. Viimeisin diagnoosi osoitetaan tilastotaulukon yläpuolella näkyvällä aikaleimalla ("Diagnoosi valmis - -"). Tee uusi avainsanadiagnoosi, kun haluat nähdä tuoreimpia tietoja.