Hakuverkoston avainsanojen kehityksen mittaaminen

Tarkista avainsanojesi kehitys säännöllisesti, niin näet, mitkä niistä auttavat sinua saavuttamaan mainontatavoitteesi Google-hakuverkostoon kohdistetuissa kampanjoissa. Voit tutkia avainsanojen tehokkuutta tietyllä ajanjaksolla ja ladata haluamasi tiedot tai muokata Google Adsin tilastotaulukkoa ja seurata avainsanojen kehitystä vastaavuustyyppien mukaan. Voit myös tarkistaa avainsanojen laatupisteet tekemällä avainsanadiagnoosin.

Näin näet avainsanojen kehityksen ja lataat tiedot

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi
  2. Klikkaa sivuvalikosta Avainsanat siirtyäksesi avainsanasivulle ja klikkaa sitten kolmen pisteen kuvaketta .
  3. Klikkaa Lataa-painiketta download icon.
  4. Valitse jokin luettelon vaihtoehdoista.

Huomioitavaa

Varmista, että tilastotaulukkosi sisältää ajanjakson, sarakkeet, suodattimet ja segmentit, jotka haluat sisällyttää raporttiisi. Taulukon tietoihin valitut segmentit näkyvät raportissa sarakkeina. Lue lisätietoja muokatun näkymän luomisesta tiedoille.

Koska raporttien luominen edellyttää hyvin suuren tietomäärän kokoamista, päivän kokonaistiedot ovat saatavilla vasta seuraavana päivänä kello 15.00 Tyynenmeren aikaa (PT).

Laatupisteiden seuraaminen

Laatupisteet mittaavat sitä, miten osuvia mainokset, avainsanat ja laskeutumissivu ovat asiakkaalle. Kullekin avainsanalle määritetään laatupisteet asteikolla 1–10. Matalin pistearvo on 1 ja korkein 10.

Ota Laatupisteet-sarake käyttöön seuraavasti:

1. Valitse sivuvalikosta Avainsanat
  2. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta Sarakkeet-kuvaketta.
  3. Valitse Muokkaa sarakkeita
  4. Klikkaa Laatupisteet
  5. Valitse, mitä laatupisteiden attribuutteja haluat seurata.
  6. Klikkaa Käytä

Avainsanojen diagnosointi

1. Valitse sivuvalikosta Kampanjat
  2. Valitse Avainsanat
  3. Vie hiiri avainsanan tilan vieressä olevan ohjekuplan päälle nähdäksesi, näyttääkö avainsanasi mainoksia. Näet myös avainsanan laatupisteet.

Useiden avainsanojen diagnosointi kerralla

1. Klikkaa navigointipaneelista kampanjan nimeä tai tyyppiä.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Avainsanat.
  3. Klikkaa sivun yläosasta Haun avainsanat ‑välilehteä.
  4. Klikkaa ylimmän kaavion alapuolelta kolmen pisteen kuvaketta 3 dot icon.
  5. Valitse Diagnosoi avainsanat, joka tuo näkyviin Suorita nyt ‑vaihtoehdon. Klikkaa Suorita nyt.
  6. Valitse näkyviin tulevista valintaikkunoista diagnostiikka-asetukset ja klikkaa Suorita nyt.
  7. Odota hetki, että diagnoosi valmistuu ja raportti latautuu.

Kun diagnosointi käynnistyy, näytön alareunaan ilmestyy viesti. Toinen viesti ilmoittaa, että diagnosointi on päättynyt.

8. Kun diagnoosi on valmis, löydät raportin kopion selaimesi latauskansiosta.

Diagnoosiraportti löytyy myös Raportit-kohdasta.

Huomioitavaa

Jos avainsana ei näytä mainoksia, kerromme syyn ja autamme ratkaisemaan ongelman. Näet myös laatupisteiden erittelyn. Siihen kuuluvat avainsanan osuvuus, laskeutumissivukokemus ja laskeutumissivun latausaika.