Näyttötilan (aiemmin "perheluokitus") määritelmä

Näyttötila on kaikille mainoksille annettu luokitus, joka kertoo, mille yleisöille mainos ja verkkosivusto sopivat. "Tiukasti rajoitettujen" ja "osittain rajoitettujen" mainosten näkymisajankohtaa ja ‑paikkaa rajoitetaan eri tavoin.

Kun luot mainoksen tai muokkaat sitä, Google tarkastaa sen varmistaakseen, että mainos on mainostuskäytäntöjen mukainen. Mainoksen tarkastuksen yhteydessä sille määritetään näyttötila, joka riippuu mainoksen ja verkkosivuston sisällöstä.

Rajoitettuja näyttötiloja on kaksi: tiukasti rajoitettu ja osittain rajoitettu. Jos mainoksen näyttötila ei ole kumpikaan näistä, sen sisältö on käytäntöjen mukaan sallittua. Muista, että mainokseen saatetaan silti soveltaa näyttörajoituksia paikallisten lakivaatimusten mukaisesti.

Mainokselle määritetty näyttötila vaikuttaa siihen, missä yhteyksissä ja missä maissa mainos voi näkyä. Esimerkiksi tiukasti rajoitetut mainokset eivät näy lainkaan tietyissä maissa, ja muualla ne voivat näkyä vain sellaisilla hauilla, joiden sisältö luokitellaan seksuaaliseksi. Lue lisää seksuaalista sisältöä koskevasta käytännöstä.

Näet mainoksen hyväksymistilan Kampanjat-sivun Mainokset-välilehdellä olevasta Tila-sarakkeesta. Kaikille yleisöille sopivien mainosten kohdalla lukee Hyväksytty, kun taas muilla näyttötiloilla on tarkemmat tunnisteet: Hyväksytty (tiukasti rajoitettu) ja Hyväksytty (osittain rajoitettu).

Aiheeseen liittyvä linkki