Aktivera, pausa och ta bort kampanjer

Du kan starta, pausa och ta bort dina kampanjer. Om du pausar eller tar bort en kampanj visas inte kampanjens annonser.

I denna artikel beskriver vi hur du aktiverar, pausar och tar bort kampanjer.

Viktigt att tänka på

Om du tar bort en kampanj stoppas den permanent och det går inte att återuppta den. Du kan inte skapa nya enheter eller redigera borttagna enheter i en borttagen kampanj.

När du återupptar en pausad kampanj kanske kampanjen inte startar om du också har pausat kampanjens annonsgrupper, sökord eller annonser. I så fall måste du återuppta de pausade annonsgrupperna, sökorden och annonserna separat.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Pausa och aktivera en kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Bredvid varje kampanjnamn visas en statusikon i form av en färgad prick som anger kampanjens status. Klicka på statusikonen om du vill ändra kampanjens status. Klicka sedan på något av följande:

• Aktivera om du vill återuppta kampanjen.
    • Paus om du vill pausa kampanjen.

Ta bort eller uppdatera flera kampanjer samtidigt

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Markera rutan för varje kampanj du vill uppdatera.
  5. Klicka på Redigera. Klicka sedan på något av följande:

• Aktivera om du vill återuppta kampanjen.
    • Paus om du vill pausa kampanjen.
    • Ta bort om du vill stoppa kampanjen permanent.