Opplevelsen av landingssiden

Opplevelsen av landingssiden er en Google Ads-beregning som måler hvor enkelt det er for brukerne å finne det de leter etter på nettstedet ditt, når de har klikket på annonsen din. Landingssiden er nettadressen brukerne kommer til når de klikker på annonsen din, og Google Ads analyserer denne siden med en kombinasjon av automatiske systemer og menneskelig evaluering. Opplevelsen av landingssiden påvirker annonserangeringen din, og dermed også CPC-en din og plasseringen din i annonseauksjonen. Det kan hende at annonsene dine vises sjeldnere (eller aldri) hvis de peker til et nettsted der brukeropplevelsen er dårlig.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan forbedre opplevelsen av landingssiden din. Hvis du vil ha spesifikk veiledning i hvordan du optimaliserer nettstedet ditt for mobil, kan du lese artiklene om prinsipper for utforming av mobilnettsteder og hvordan du utvikler et effektivt mobilnettsted.

Før du begynner

Opplevelsen av landingssiden skiller seg fra brudd på retningslinjene for nettstedet. Hvis nettstedet ditt ikke samsvarer med retningslinjene for Google Ads, vurderes ikke opplevelsen av landingssiden din i det hele tatt, og annonsene dine kjøres heller ikke.

Veiledning

Du kan forbedre opplevelsen av landingssiden ved å gjennomgå noen av eller alle disse trinnene:

1. Tilby relevant, nyttig og originalt innhold
    • Sørg for at landingssiden er relevant for annonseteksten og søkeordet.

• Vær spesifikk når brukeren ser etter noe spesielt: Hvis noen klikker på en annonse for en sportsbil, bør de ikke ende opp på en generell side med alle slags bilmodeller og -merker.
      • Vær generell når brukeren ønsker alternativer: Hvis noen vil sammenligne digitalkameraer, ønsker de sannsynligvis ikke å bli sendt til en side for en spesifikk modell.
    • Tilby nyttig informasjon på landingssiden om det du annonserer for.
    • Prøv å tilby nyttige funksjoner eller innhold som er unikt for nettstedet ditt.
  2. Vær åpen og skap tillit på nettstedet ditt
    • Del informasjon om bedriften åpent, og definer tydelig hva virksomheten går ut på.
    • Forklar produktene eller tjenestene dine før du ber besøkende om å fylle ut skjemaer.
    • Gjør det enkelt for besøkende å finne kontaktinformasjonen din.
    • Hvis du ber om personopplysninger fra kundene, må du gjøre det klart hvorfor du ber om dem, og hva du kommer til å gjøre med dem.
    • Skill sponsede linker, for eksempel annonser, fra resten av innholdet på nettstedet.
  3. Gjør det enkelt å navigere både på mobilenheter og datamaskiner
    • Sørg for at siden er godt organisert og utformet på en måte som gjør at folk slipper å lete etter informasjon.
    • Sørg for at produktet som omtales i annonsen din, kan bestilles raskt og enkelt.
    • Ikke irriter kundene med forgrunnsvinduer eller andre funksjoner som forstyrrer navigeringen på nettstedet ditt.
    • Hjelp kundene slik at de raskt finner det de er ute etter, ved å prioritere innholdet på den synlige delen av nettsiden.
  4. Reduser innlastingstiden for landingssiden din
    • Sørg for at landingssiden lastes inn raskt når noen klikker på annonsen din, uavhengig av om de bruker en datamaskin eller en mobilenhet.
    • Vurder å endre landingssiden din til en Accelerated Mobile Page (AMP).
  5. Sørg for at nettstedet ditt er raskt nok

Slik kontrollerer du opplevelsen av landingssiden din

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Gå til Søkeord-fanen.
  3. Søkeord-fanen plasserer du markøren over snakkebobleikonet ved siden av statusen for et hvilket som helst søkeord. Du får se en av tre rangeringer: over gjennomsnittet, gjennomsnittlig eller under gjennomsnittet.

Kvalitetspoengene dine omfatter et mål på opplevelsen av landingssiden, så du kan få en indikasjon på hvor godt du gjør det, ved å se på kvalitetspoengene i tillegg.

Hva skjer når jeg har gjort forbedringer?

Landingssider og nettsteder gjennomgås og evalueres regelmessig av Google Ads-systemet. Hvis du gjør vesentlige endringer for å forbedre opplevelsen av landingssiden, kan det føre til høyere annonsekvalitet (og annonserangering) over tid. Du merker kanskje ingenting til å begynne med, men i løpet av noen dager eller uker kan det hende du oppnår resultater.

Mobil

Google Ads-systemet besøker også landingssiden din for å vurdere mobilnettstedet ditt (slik det vises på mobilenheter med fullverdige nettlesere, f.eks. Android-enheter og iPhone).

Hvis du har en separat, mobiloptimalisert versjon av nettstedet ditt, anbefaler vi at du konfigurerer serveren din for å vise det mobiloptimaliserte nettstedet hvis Google Ads-mobilbrukeragenten oppdages når nettstedet gjennomsøkes. Vi bruker for øyeblikket to overskrifter for HTTP-brukeragenten for å identifisere mobiltelefonbesøk i Google Ads:

• Android: Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.0; SM-G920A) AppleWebKit (KHTML som f.eks. Gecko) Chrome Mobile Safari (kompatibelt; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)
  • iPhone: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 9_1 som f.eks. Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML som f.eks. Gecko) Version/9.0 Mobile/13B143 Safari/601.1 (kompatibelt; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)

Google Ads-systemet vurderer som standard annonserte landingssider for å evaluere opplevelsen av landingssiden. Hvis du ikke ønsker at enkelte av landingssidene dine skal bli evaluert, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å hindre at disse sidene blir gjennomgått av Google Ads-systemet.

Tips: Evaluer landingssidene dine med «Landingssider»-siden

«Landingssider»-siden inneholder to beregninger som kan hjelpe deg med å identifisere hvilke landingssider som kan gi en bedre opplevelse på mobilenheter:

• Klikkfrekvens for mobilvennlige sider: Denne vurderingen viser hvor mobilvennlige sidene dine er, basert på Googles test for mobilvennlighet.
  • Klikkfrekvens for gyldige AMP-sider: Hvis sidene dine er AMP-sider, angir denne vurderingen hvor ofte sidene dine lastes som gyldige AMP-sider når folk klikker på annonsene dine. Denne vurderingen er basert på valideringstesten for AMP-sider.

«Landingssider»-siden er tilgjengelig i den nye utgaven av Google Ads. Finn ut mer om hvordan du vurderer landingssidene dine.

Mer informasjon

Slik unngår du at landingssidene dine evalueres

Viktig: Hvis du bare blokkerer evalueringen av én av nettsidene dine, kan dette få alvorlige følger:

• Annonsene vises ikke: Du kan få en betydelig lavere annonserangering, ettersom vi ikke har like mye informasjon for å fastslå opplevelsen av landingssiden og hvor relevant den er. Det kan hende at annonsene dine blir vist langt sjeldnere (eller aldri), og det kan hende du må øke de høyeste budene for kostnad per klikk. Selv med høyere bud er det imidlertid usannsynlig at annonsene dine blir vist særlig ofte. Det kan også hende at de ikke blir vist i det hele tatt.
  • Annonsene blir ikke godkjent: Hvis du begrenser adgangen til den endelige nettadressen for annonsens landingsside, kan det hende at annonsene dine ikke lenger er godkjent i henhold til retningslinjene våre. Da blir de ikke vist i det hele tatt. Les gjennom Googles retningslinjer for nettredaktører, og sjekk at sidene dine fortsatt kan gjennomsøkes, slik at annonsekvaliteten kan kontrolleres.

Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke begrenser systemets automatiske evaluering av landingssidene dine. Du har imidlertid mulighet til å redigere robots.txt-filen på nettstedet ditt, slik du ser nedenfor, hvis du ønsker å unngå evaluering.

• Du kan blokkere alle AdsBot-gjennomganger ved å sørge for at «AdsBot-Google» ikke er tillatt
  • Hvis du vil hindre Google Ads i å gjennomsøke hele nettstedet ditt, må du legge til følgende i robots.txt-filen:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /

• Hvis du vil hindre Google Ads i å gjennomsøke mobilnettstedet ditt, må du legge til følgende i robots.txt-filen:

User-agent: AdsBot-Google-Mobile
    Disallow: /

Visse deler av nettstedet ditt fungerer kanskje ikke som aktive landingssider for annonsene dine, og du har kanskje en grunn til å hindre Google Ads-systemet tilgang. For å hindre Google Ads-systemet i å gå til visse deler av nettstedet ditt (f.eks. inn i katalogen «/shopping_cart/») legger du til følgende i robots.txt-filen din:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /shopping_cart/

Husk at nettadressene som ikke gjelder mobil, fortsatt gjennomsøkes.

Disse instruksjonene gjelder bare AdsBot. Det finnes andre roboter eid av Google som brukes for å vurdere nettsteder (f.eks. googlebot). Generelle unntak og jokertegn (f.eks. User-agent: *) i robots.txt-filer ignoreres av systemet for å unngå lavere annonserangering og økt CPC for annonsører som ikke begrenser Google Ads-besøk på sidene sine.

Slik påvirker brudd på retningslinjene opplevelsen av landingssiden

Statusen «Under gjennomsnittet» for opplevelsen av landingssiden skiller seg fra brudd på retningslinjene.

Hvis en landingsside ikke samsvarer med retningslinjene for annonsering, får alle tilknyttede annonser statusen «Ikke godkjent» og utestenges fra auksjonen. Hvis en annonse ikke er godkjent fordi landingssiden bryter med retningslinjene, vises statusen «Ikke aktuelt» for opplevelsen av landingssiden.