Om landingssideoplevelsen

Landingssideoplevelse er Google Ads' mål for, hvor velfungerende dit website er med hensyn til at sikre, at dem, der klikker på dine annoncer, finder det, de søger. Din landingsside er den webadresse, folk "lander på", når de har klikket på din annonce, og Google Ads analyserer landingssideoplevelsen via en kombination af automatiserede systemer og personlig evaluering. Brugeroplevelsen har betydning for din annoncerangering og dermed også for din pris pr. klik (CPC, cost-per-click) og din placering i annonceauktionen. Dine annoncer vises muligvis ikke så ofte (eller slet ikke), hvis de fører brugerne videre til websites med en dårlig brugeroplevelse.

I denne artikel forklarer vi, hvordan du kan forbedre din landingssideoplevelse. Se Principper for design af mobilwebsites og Opret et effektivt mobilwebsite for at få konkrete oplysninger om, hvordan du optimerer dit website til mobilenheder.

Før du begynder

Landingssideoplevelsen er ikke den samme, som hvis websitet overtræder politikkerne. Hvis dit website overtræder Google Ads-politikkerne, modtager du slet ingen bedømmelse af landingssideoplevelsen, og dine annoncer kører ikke.

Vejledning

Du kan forbedre din landingssideoplevelse ved at udføre et eller flere af følgende trin:

1. Tilbyd relevant, nyttigt og originalt indhold
    • Sørg for, at landingssiden er direkte relevant for din annoncetekst og dit søgeord.

• Vær specifik, når brugeren ønsker noget bestemt: Hvis en person klikker på en annonce for en sportsvogn, bør de ikke ende på en generel side med "alle bilmærker og -modeller"
      • Vær generel, når brugeren ønsker muligheder: Hvis en person gerne vil sammenligne digitalkameraer, bør vedkommende ikke lande på en side med en bestemt model
    • Sørg for, at landingssiden indeholder nyttige oplysninger om det, du annoncerer for.
    • Bestræb dig på at tilbyde nyttige funktioner eller nyttigt indhold, der ikke findes på andre websites.
  2. Understøt gennemsigtighed, og skab troværdighed på dit website
    • Del oplysninger om virksomheden åbent, og gør det tydeligt, hvad virksomheden gør
    • Beskriv dine produkter eller tjenester, før du beder de besøgende om at udfylde formularer
    • Gør det nemt for de besøgende at finde dine kontaktoplysninger
    • Hvis du anmoder om personlige oplysninger fra kunderne, skal du gøre det klart, hvorfor du beder om dem, og hvad du vil bruge dem til
    • Adskil sponsorerede links, f.eks. annoncer, fra resten af indholdet på dit website
  3. Gør det nemt at navigere på både mobil og computer
    • Organiser og design din side godt, så folk ikke behøver at gå på jagt efter oplysninger.
    • Sørg for, at folk nemt og hurtigt kan bestille det produkt, der er nævnt i din annonce.
    • Lad være med at gøre det besværligt for kunderne at navigere på websitet på grund af generende pop op-vinduer eller andre funktioner.
    • Hjælp kunderne med hurtigt at finde det, som de søger, ved at prioritere det indhold, som er synligt over skillelinjen.
  4. Minimer indlæsningstiden på din landingsside
    • Sørg for, at din landingsside indlæses hurtigt, når nogen klikker på din annonce, uanset om det er på en computer eller en mobilenhed.
    • Overvej at omdanne din landingsside til en Accelerated Mobile Page (AMP).
  5. Sørg for, at dit website er hurtigt

Sådan tjekker du din landingssideoplevelse

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Gå til fanen Søgeord.
  3. Hold markøren over taleboblen ud for statussen for et søgeord på fanen Søgeord. Du kan nu se en af ​​tre rangeringer: over middel, middel eller under middel.

Dit kvalitetsresultat omfatter en måling af landingssideoplevelsen, så du kan også få en fornemmelse af, hvor godt du klarer dig på dette område, når du tjekker dit kvalitetsresultat.

Hvad sker der, efter at jeg har foretaget forbedringer?

Google Ads-systemet besøger og evaluerer landingssider og websites med jævne mellemrum. Hvis du har foretaget væsentlige ændringer for at forbedre landingssideoplevelsen, kan det med tiden give en højere annoncekvalitet (og højere annoncerangering). Du vil måske ikke opleve en øjeblikkelig effekt, men det kan give resultater i løbet af nogle dage eller uger.

Mobil

Google Ads-systemet besøger også din landingsside for at evaluere dit mobilwebsite, som det vises på mobilenheder med komplette browsere, f.eks. Android-enheder og iPhones.

Hvis du har en specifik version af dit website, der er optimeret til brug på mobil, anbefaler vi, at du konfigurerer din server til at vise det mobiloptimerede website, når den registrerer, at Google Ads' brugeragent til mobil gennemsøger dit website. I øjeblikket bruger vi disse to versioner af overskriften "HTTP User-Agent" til at identificere mobilbesøg fra Google Ads:

• Android: Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.0; SM-G920A) AppleWebKit (KHTML, like Gecko) Chrome Mobile Safari (compatible; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)
  • iPhone: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 9_1 like Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, like Gecko) Version/9.0 Mobile/13B143 Safari/601.1 (compatible; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)

Som standard gennemgår Google Ads-systemet annoncerede landingssider for at vurdere landingssideoplevelsen. Hvis du ikke ønsker, at visse af dine landingssider bliver gennemgået, kan du følge nedenstående trin for at begrænse Google Ads-systemets adgang til at besøge disse sider.

Tip! Evaluer dine landingssider med siden "Landingssider"

Siden "Landingssider" indeholder to metrics, der kan hjælpe dig med at identificere, hvilke af dine landingssider der kunne give en bedre oplevelse på mobilenheder:

• Klikrate for mobilvenlige sider: Denne bedømmelse angiver, hvor mobilvenlige dine sider er ifølge Googles test af mobilvenlighed.
  • Klikrate for gyldige AMP-sider: Hvis dine sider er AMP-sider, angiver denne bedømmelse, hvor ofte dine sider indlæses som gyldige AMP-sider, når brugere klikker på dine annoncer. Denne bedømmelse er baseret på AMP-validatortesten.

Siden "Landingssider" findes i den nye Google Ads-oplevelse. Få flere oplysninger om, hvordan du evaluerer dine landingssider.

Få flere oplysninger

Sådan udelukker du dine landingssider fra gennemgang

Vigtigt! Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du blokerer for gennemgangen af blot en af dine websider:

• Der vises ikke annoncer: Det kan medføre et mærkbart fald i annoncerangeringen, fordi vi ikke får så mange oplysninger til at vurdere landingssideoplevelsen og landingssidens relevans. Det betyder, at dine annoncer muligvis vises meget mere sjældent (eller slet ikke), og at du muligvis er nødt til at hæve din maksimale budpris pr. klik betragteligt. Men selv med højere bud er det usandsynligt, at dine annoncer vises særlig ofte, og måske vises de slet ikke.
  • Annoncerne afvises: Hvis du begrænser adgangen til den endelige webadresse for din annonces landingsside, kan dine annoncer afvises i henhold til vores politik, og de vises slet ikke. I Googles retningslinjer for webmastere kan du se, hvordan du gør det muligt for vores webcrawlere at kontrollere annoncekvaliteten.

Selvom vi på det kraftigste anbefaler, at du ikke begrænser systemets automatiske gennemgang af dine landingssider, kan du forhindre en gennemgang ved at redigere filen robots.txt for dit website som vist nedenfor.

• Hvis du vil blokere alle AdsBot-gennemsøgninger, skal du forbyde (disallow) "AdsBot-Google"
  • Hvis du vil forhindre, at Google Ads gennemsøger hele dit website, skal du tilføje følgende i din robots.txt-fil:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /

• Hvis du vil forhindre, at Google Ads gennemsøger dit mobilwebsite, skal du tilføje følgende i din robots.txt-fil:

User-agent: AdsBot-Google-Mobile
    Disallow: /

Visse dele af dit website fungerer muligvis ikke som aktive landingssider for dine annoncer, og du kan have reelle grunde til at forhindre Google Ads-systemet i at få adgang til dem. Hvis du vil forhindre, at Google Ads-systemet får adgang til bestemte dele af dit website (det kunne f.eks. være inde i mappen "/shopping_cart/"), skal du tilføje følgende i din robots.txt-fil:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /shopping_cart/

Husk, at dine webadresser, der ikke er til mobil, gennemsøges stadig.

Denne vejledning gælder kun for AdsBot. Google har andre bots, der også gennemgår websites (f.eks. googlebot). Systemet ignorerer generelle undtagelser og jokertegn (f.eks. User-agent: *) i robots.txt-filer for ikke at forringe annoncerangeringen og øge CPC for annoncører, som ikke har til hensigt at begrænse Google Ads-besøg på deres sider.

Sådan påvirker overtrædelser af politikkerne landingssideoplevelsen

En landingssideoplevelse på "under middel" betyder ikke, at websitet overtræder politikkerne.

Hvis en landingsside ikke overholder vores annonceringspolitikker, afvises alle tilknyttede annoncer, og de deltager ikke i auktionen. Hvis en annonce afvises, fordi landingssiden overtræder politikken, får landingssideoplevelsen statussen "Ikke relevant".