Inzicht in de ervaring op de bestemmingspagina

Ervaring op de bestemmingspagina is de maatstaf die Google Ads gebruikt om vast te stellen hoe goed uw website mensen biedt wat ze zoeken wanneer ze op uw advertentie klikken. Uw bestemmingspagina is de URL die wordt geopend nadat mensen op uw advertentie hebben geklikt. Google Ads analyseert deze pagina via een combinatie van geautomatiseerde systemen en menselijke beoordeling. De gebruikerservaring die u op deze pagina biedt, beïnvloedt uw advertentierangschikking en daarmee uw CPC en uw positie in de advertentieveiling. Mogelijk worden uw advertenties minder vaak (of helemaal niet) weergegeven als ze verwijzen naar websites die een slechte gebruikerservaring bieden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de ervaring op de bestemmingspagina kunt verbeteren. Voor specifieke instructies over hoe u uw website kunt optimaliseren voor mobiele apparaten, leest u Principles of mobile site design (Ontwerpprincipes voor een mobiele site) en Een effectieve mobiele site maken.

Voordat u begint

De ervaring op de bestemmingspagina is niet hetzelfde als schending van het beleid. Als uw site het Google Ads-beleid schendt, ontvangt u helemaal geen beoordeling voor de ervaring op bestemmingspagina en worden uw advertenties niet weergegeven.

Instructies

U kunt de ervaring op de bestemmingspagina verbeteren met een of meer van de volgende stappen:

1. Bied relevante, nuttige en originele content
    • Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina rechtstreeks aansluit op uw advertentietekst en zoekwoord.

• Wees specifiek wanneer de gebruiker een bepaald product of een bepaalde service wil: als iemand op een advertentie voor een sportwagen klikt, moet hij niet terechtkomen op een algemene pagina met 'alle automodellen en -merken'.
      • Wees algemeen wanneer de gebruiker opties wil: als iemand digitale camera's met elkaar wil vergelijken, wil hij waarschijnlijk niet terechtkomen op de pagina van een specifiek model.
    • Geef op uw bestemmingspagina nuttige informatie over datgene waarvoor u adverteert.
    • Bied nuttige functies en content die op geen enkele andere site te vinden zijn.
  2. Bevorder de transparantie en betrouwbaarheid van uw site
    • Deel openlijk informatie over uw bedrijf en geef duidelijk aan wat uw bedrijf doet.
    • Geef uitleg over uw producten of diensten voordat u uw bezoekers vraagt een formulier in te vullen.
    • Zorg ervoor dat bezoekers uw contactgegevens gemakkelijk kunnen vinden.
    • Als u klanten om persoonlijke gegevens vraagt, geef dan duidelijk aan waarom u om deze gegevens vraagt en wat u ermee wilt doen.
    • Onderscheid gesponsorde links, zoals advertenties, van de rest van de content van uw website.
  3. Zorg ervoor dat mobiele navigatie en navigatie via de desktop gemakkelijk zijn
    • Organiseer en ontwerp uw pagina goed, zodat potentiële klanten niet nodeloos hoeven te zoeken om de gewenste informatie te vinden.
    • Zorg ervoor dat bezoekers snel en gemakkelijk het product kunnen bestellen dat in uw advertentie wordt vermeld.
    • Val potentiële klanten niet lastig met pop-ups of andere functies die de navigatie op uw site verstoren.
    • Help klanten snel te vinden wat ze zoeken door de belangrijkste content boven de vouw te plaatsen.
  4. Verminder de laadtijd van uw bestemmingspagina
    • Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina snel wordt geladen wanneer iemand op uw advertentie klikt, of dat nu vanaf een computer of vanaf een mobiel apparaat is.
    • Overweeg om van uw bestemmingspagina een Accelerated Mobile Page (AMP) te maken.
  5. Maak uw site snel

De ervaring op de bestemmingspagina controleren

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder 'Vorige'. Meer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Ga naar het tabblad Zoekwoorden.
  3. Plaats op het tabblad Zoekwoorden de muisaanwijzer op de spraakballon naast de status van een zoekwoord. U ziet vervolgens een van de drie posities: 'hoger dan gemiddeld', 'gemiddeld' of 'lager dan gemiddeld'.

Uw kwaliteitsscore wordt beïnvloed door een meting van de ervaring op uw bestemmingspagina. U kunt dus ook aan de hand van deze score een beter beeld krijgen van uw prestaties.

Wat gebeurt er nadat ik verbeteringen heb aangebracht?

Bestemmingspagina's en websites worden regelmatig door het Google Ads-systeem bezocht en beoordeeld. Als u belangrijke wijzigingen aanbrengt om de ervaring op de bestemmingspagina te verbeteren, kan dit mettertijd leiden tot een betere advertentiekwaliteit (en een hogere advertentierangschikking). Wellicht is er geen onmiddellijke impact, maar mogelijk ziet u binnen enkele dagen of weken resultaten.

Mobiel

Uw bestemmingspagina wordt ook door het Google Ads-systeem bezocht om uw mobiele site te evalueren (zoals die wordt gezien door mobiele apparaten met volledige browsers, bijvoorbeeld Android-apparaten en iPhones).

Als u een afzonderlijke versie van uw site heeft die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, raden we u aan uw server te configureren voor weergave van deze siteversie wanneer wordt gedetecteerd dat de site wordt gecrawld door de mobiele user-agent van Google Ads. Momenteel gebruiken we twee HTTP-user-agent-kopteksten om Google Ads-bezoeken vanaf mobiele apparaten te identificeren:

• Android: Mozilla/5.0 (Linux, Android 5.0, SM-G920A) AppleWebKit (KHTML, zoals Gecko) Chrome Mobile Safari (compatibel; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)
  • iPhone: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 9_1 zoals Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, zoals Gecko) Versie/9.0 Mobile/13B143 Safari/601.1 (compatibel; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)

Het Google Ads-systeem beoordeelt standaard geadverteerde bestemmingspagina's om de ervaring op de bestemmingspagina te bepalen. Als u niet wilt dat sommige van uw bestemmingspagina's worden beoordeeld, volgt u de volgende stappen om ervoor te zorgen dat het Google Ads-systeem die pagina's niet kan bezoeken.

Tip: Evalueer uw bestemmingspagina's met de pagina Bestemmingspagina's

De pagina Bestemmingspagina's bevat twee statistieken waarmee u kunt bepalen welke bestemmingspagina's mogelijk een betere gebruikerservaring bieden op mobiele apparaten:

• Mobielvriendelijke klikfrequentie: Dit percentage geeft aan in welke mate uw pagina's geschikt zijn voor mobiele apparaten op basis van de mobielvriendelijke test van Google.
  • Geldige AMP-klikfrequentie: Als uw pagina's AMP-pagina's zijn, geeft dit percentage aan hoe vaak uw pagina's worden geladen als geldige AMP-pagina's wanneer gebruikers op uw advertenties klikken. Dit percentage is gebaseerd op de AMP Validator-test.

De pagina Bestemmingspagina's is beschikbaar in het nieuwe, verbeterde Google Ads. Meer informatie over hoe u uw bestemmingspagina's kunt evalueren.

Meer informatie

Bestemmingspagina's uitsluiten van beoordeling

Belangrijk: Als u de beoordeling van ook maar één van uw webpagina's blokkeert, kan dit al vergaande gevolgen hebben:

• Advertenties worden niet weergegeven: Uw advertentierangschikking kan aanzienlijk worden verlaagd, omdat we niet over de benodigde informatie beschikken om de ervaring op en relevantie van uw bestemmingspagina te bepalen. Uw advertenties worden mogelijk minder vaak (of helemaal niet) weergegeven, tenzij u uw maximumbod op basis van kosten per klik aanzienlijk verhoogt. Ook met hogere biedingen is het echter niet waarschijnlijk dat uw advertenties vaak worden weergegeven. Het is zelfs mogelijk dat ze helemaal niet worden weergegeven.
  • Advertenties worden afgekeurd: Als u de toegang tot de uiteindelijke URL van de bestemmingspagina van uw advertentie beperkt, kunnen uw advertenties worden afgekeurd in overeenstemming met ons beleid en worden ze helemaal niet meer weergegeven. Lees de richtlijnen voor webmasters van Google voor informatie over hoe u uw pagina's toegankelijk maakt voor beoordeling van de advertentiekwaliteit.

Als u wilt voorkomen dat uw bestemmingspagina's automatisch door ons systeem worden beoordeeld, kunt u het bestand robots.txt op uw site aanpassen zoals hieronder aangegeven. We raden u echter ten zeerste af dit te doen.

• Als u alle crawls van AdsBot wilt blokkeren, staat u 'AdsBot-Google' niet toe.
  • Als u wilt voorkomen dat uw hele site door het Google Ads-systeem wordt gecrawld, voegt u het volgende toe aan uw robots.txt-bestand:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /

• Als u wilt voorkomen dat uw mobiele site door Google Ads wordt gecrawld, voegt u het volgende toe aan uw robots.txt-bestand:

User-agent: AdsBot-Google-Mobile
    Disallow: /

Bepaalde delen van uw site functioneren mogelijk niet als actieve bestemmingspagina's voor uw advertenties en u kunt specifieke redenen hebben waarom u wilt voorkomen dat het Google Ads-systeem toegang tot deze pagina's krijgt. Als u wilt voorkomen dat het Google Ads-systeem bepaalde delen van uw site bezoekt (zoals de map '/shopping_cart/'), voegt u het volgende toe aan uw robots.txt-bestand:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /shopping_cart/

Houd er rekening mee dat uw niet-mobiele URL's nog steeds worden gecrawld.

Deze instructies zijn alleen van toepassing op AdsBot. Er zijn ook andere bots van Google die websites beoordelen (zoals googlebot). Het systeem negeert algemene uitsluitingen en jokertekens (zoals User-agent: *) in robots.txt-bestanden om te voorkomen dat adverteerders die bezoeken van Google Ads aan hun pagina's niet willen beperken, worden geconfronteerd met een lagere advertentierangschikking en hogere CPC-biedingen.

Het effect van beleidsschendingen op de ervaring op de bestemmingspagina

Een ervaring op de bestemmingspagina die 'lager dan gemiddeld' is, is iets anders dan een beleidsschending.

Als een bestemmingspagina niet voldoet aan ons advertentiebeleid, worden de bijbehorende advertenties afgekeurd en nemen de advertenties niet deel aan de veiling. Als een advertentie wordt afgekeurd omdat de bestemmingspagina het beleid schendt, wordt 'Niet van toepassing' weergegeven als status voor de ervaring op bestemmingspagina.