Forbedre annonsekvaliteten

Annonsene som gir de beste resultatene i Google Ads, er vanligvis de som brukere syns er mest relevante. Tenk over hvordan du surfer og søker på nettet: Du har en tendens til å overse ting du ikke er interessert i, og fokusere på temaene som er relevante for deg. Hvis du i et gitt øyeblikk har veldig lyst på sjokoladetrøfler, vil du sannsynligvis overse annonser for trøffelsopp (med mindre du også har lyst på dem)!

Hvis du vet hva kundene leter etter, kan du fokusere på å gjøre kampanjene, søkeordene, annonsene og destinasjonssidene dine mer relevante for dem, slik at kundene blir mer tilbøyelige til å klikke på annonsene dine.

Nedenfor har vi tatt med flere ting du kan gjøre for at annonsene dine skal bli mer relevante for kundene.

1. Opprett svært spesifikke annonsegrupper

Hver enkelt annonsegruppe i kampanjen din bør fokusere på ett produkt eller én tjeneste, slik at annonsene fremstår som mer relevante for kundene. Sjokoladeelskende kunder er mer tilbøyelige til å klikke på en annonse om sjokoladetrøfler enn en generell annonse om mat. Høy relevans fører vanligvis til annonser med høyere kvalitet, og det å være spesifikk er én måte å bli mer relevant på.

Eksempel

Hvis du for eksempel har et konditori som selger flere typer kaker, kan du vurdere å opprette annonsegrupper for hver av disse ulike kakene, for eksempel én annonsegruppe for sesongbetonte kaker og en annen annonsegruppe for bursdagskaker.

2. Vær nøye med å velge riktige søkeord

Ta med spesifikke søkeord som har direkte sammenheng med det bestemte temaet i annonsegruppen eller på destinasjonssiden. Det er ofte mer effektivt å bruke søkeord som består av to eller tre ord, i stedet for bare ett enkelt ord.

Eksempel

Hvis du selger småkaker som gaver, kan du for eksempel vurdere å bruke søkeordene «gaveinnpakkede småkaker» eller «gavekurv med småkaker». Generelle søkeord som «småkaker» eller «gaver» vil sannsynligvis ikke være effektive, fordi de er altfor generelle.

Trenger du hjelp til å komme på flere søkeord? Prøv å bruke Søkeordplanleggeren for å komme på flere søkeord du kanskje vil legge til i listen din.

3. Ta med søkeord i annonseteksten

Ta med søkeordene i annonseteksten (helst i annonseoverskriften) for å vise folk at annonsen din er direkte relevant for søket. Når folk ser søkeordene sine i annonseteksten din, tolker de det som at annonsen din sannsynligvis er relevant for det de leter etter.

Eksempel

Hvis du prøver å selge gaveinnpakkede småkaker, og du bruker søkeordet «gaveinnpakkede småkaker», bør også annonseteksten inneholde «gaveinnpakkede småkaker».

4. Lag enkle, fristende annonser

Hva skiller ditt produkt eller din tjeneste fra konkurrentene? Uthev disse viktige forskjellene i annonsen din. Tilbyr du gratis frakt? Har du enkelte varer på salg? Sørg for å markedsføre unike egenskaper eller tilbud.

5. Bruk sterkt handlingsfremmende uttrykk

Annonseteksten bør inneholde et tydelig handlingsfremmende uttrykk. Et handlingsfremmende uttrykk oppfordrer brukere til å klikke på annonsen din, og hjelper dem med å forstå hva de kan gjøre når de kommer til destinasjonssiden din. Her er noen eksempler på handlingsfremmende ord: kjøp, selg, bestill, bla gjennom, finn, registrer deg, prøv, få et tilbud.

6. Test flere annonser

Eksperimentér med ulike tilbud og handlingsfremmende uttrykk for å se hva som er mest effektivt for annonseringsmålene dine. Systemet vårt roterer annonser automatisk innenfor en annonsegruppe og viser annonsene som gir best resultater oftere. Over tid kan du legge merke til at enkelte annonser gir bedre resultater enn andre, noe som viser hvilken annonsetekst som er mest effektiv.

7. Gjennomgå kampanjeresultatene regelmessig

Test og juster kampanjene dine for å oppnå resultatene du ønsker. Gjennomgå annonseresultatene for å finne ut hva som er de beste fremgangsmåtene for å oppnå målene dine. Når du følger med på annonsene over tid, kommer du kanskje til å se endringer i klikkfrekvensen eller konverteringsfrekvensen. Hvis du for eksempel finner ut at kundene ikke reagerer på et bestemt handlingsfremmende uttrykk i annonseteksten, kan du slette annonsen og prøve noe annet. Det handler om å eksperimentere!