Utvärdera annonsresultatet i söknätverket

Du har skapat din annons och den visas nu. Nästa steg är att ta reda på hur framgångsrik den är. Spårningsstatistik som klick och exponeringar är ett utmärkt sätt att börja. Du bör också fundera på vad du vill åstadkomma med kampanjen, så att du kan fokusera på det som kan hjälpa dig att nå dina mål.

Om du inte har spårat dina resultat tidigare kan du börja med att klicka på Alla kampanjer på navigeringsmenyn till vänster i ditt Google Ads-konto. Klicka på Annonser och tillägg eller Sökord på sidmenyn till vänster för att se statistiktabeller med en komplett och anpassningsbar vy över all data. Du kan välja att visa informationen i en enkel och överskådlig vy, eller visa fler detaljer så att du kan se vilka faktorer som ligger bakom kampanjresultatet.

Rapportredigeraren

Med det här analysverktyget kan du visa informationen i flerdimensionella tabeller och diagram.

• Med det lättanvända dra-och-släpp-gränssnittet kan du snabbt skapa och manipulera flerdimensionella tabeller och diagram, så att du inte behöver ladda ned informationen online när du vill göra djupgående analyser.
  • Med flersegmentsanalys kan du analysera informationen på ännu större detaljnivå i tabellerna och diagrammen.
  • Med anpassade diagram kan du snabbt visualisera mönster och trender i informationen.
  • Med avancerad filtrering och sortering kan du filtrera informationen efter segmenterade mätvärden (till exempel klick från mobila enheter) och sortera efter flera kolumner samtidigt.

Läs om hur du analyserar data med Rapportredigeraren.

Klick, exponeringar och klickfrekvens

För att enkelt få spårningsdata om dina annonser som visas i söknätverket föreslår vi att du övervakar klick på och exponeringar av dina annonser och sökord. Statistiken visas i kolumner i statistiktabellen i ditt konto. Om du inte ser dem, klicka på ikonen Kolumner Kolumner, välj Ändra kolumner och välj kolumnerna du vill aktivera.

Det är också bra att hålla ett öga på följande information om dina annonser och sökord:

Annonsresultat
  • Tillstånd: I kolumnen längst till vänster i statistiktabellen på sidan Annonser och tillägg visas symboler som anger om dina annonser, annonsgrupper eller kampanjer är aktiva eller pausade.
  • Annonsens relevans: Lägg till kolumnen Annonsens relevans från sidan Sökord. Då visas en sökordsstatus som anger hur väl sökordet matchar dina annonser. Om det är under genomsnittet kan det betyda att du bör uppdatera annonstexten så att den matchar dina sökord bättre, eller dela upp annonsgruppen i flera mindre annonsgrupper så att annonserna matchar dina sökord bättre.

Lägg inte för mycket tid på att analysera dina annonser på detaljnivå. Använd i stället följande rekommendationer för att få ett bra annonsresultat:

• Ange annonsväxlingsinställningen till Optimera.
  • Ha minst tre annonser i varje annonsgrupp.
  • Aktivera minst tre annonstillägg.
Sökordsresultat
  • Tillstånd: I kolumnen längst till vänster i statistiktabellen på sidan Annonser och tillägg visas symboler som anger om dina annonser, annonsgrupper eller kampanjer är aktiva eller pausade.
  • Sökordsstatus: Kolumnen Status i statistiktabellen på sidan Sökord ange om vart och ett av dina sökord är kvalificerat att köras. Håll muspekaren över statusen för ett sökord om du vill se en sammanfattning av statusen. Eller klicka på rullgardinsknappen Information om sökord och välj Diagnostisera sökord om du vill se statusen för flera sökord samtidigt.
  • Kvalitetsresultat: Med den här kolumnen kan du bevaka sökordens kvalitetsresultat.  Kolumnen visas inte som standard i statistiktabellerna i nya konton. Aktivera den genom att klicka på Sökord på sidmenyn till vänster, klicka på ikonen Kolumner Kolumner och välja Ändra kolumner i rullgardinsmenyn. Klicka sedan på Kvalitetsresultat och markera rutan vid Kvalitetsresultat.
  • Söktermer: Du kan se vilka söktermer som ledde till trafik till dina annonser på sidan Sökord. Klicka på Söktermer högst upp på sidan och klicka sedan på Söktermer på rullgardinsmenyn som visas. Med den här informationen kan du se vilka sökord som är mest framgångsrika, och hitta nya sökord att lägga till i ditt konto. Om du ser att irrelevanta sökord leder till att din annons visas kan du lägga till dem som negativa sökord så att annonsen inte visas för de sökorden.
Spåra statistik baserat på dina kampanjmål

Det är viktigt att tänka på dina kampanjmål när du tittar på kontostatistiken. Beroende på vad du vill uppnå är viss statistik relevant och till hjälp, medan annan inte är det. Välj ett mål på listan nedan om du vill se fler förslag på vad du kan spåra:

Spåra statistik om mobilannonser på smartphones

Klicka på segmentikonen Segment och välj Enhet för att se kampanjinformationen segmenterad per enhet. På så sätt kan du jämföra statistik som klick, exponeringar eller konverteringar för datorer respektive smartphones. Genom att segmentera informationen kan du avgöra vilka kampanjer, annonsgrupper, annonser eller sökord som ger bäst resultat för en viss enhetstyp, i synnerhet när det gäller kampanjer för både datorer och mobila enheter.

Tips

Du kan se hur det går för dina målsidor i hela ditt konto eller för särskilda kampanjer och annonsgrupper. Klicka på rapportikonen uppe till höger och välj Fördefinierade rapporter (tidigare Dimensioner). Välj Grundläggande och sedan Slutlig webbadress.