Evaluering av annonseresultatet i søkenettverket

Du har opprettet annonsen din, og den kjører. Neste trinn er å finne ut hvor godt den fungerer. Sporing av statistikk som klikk og visninger er en fin måte å starte på. Det er også viktig å tenke over hva du prøver å oppnå med kampanjen din, slik at du kan fokusere på statistikken som faktisk hjelper deg med å oppnå målene dine.

Hvis du ikke har brukt resultatsporing før, kan du komme i gang ved å klikke på Alle kampanjer i navigasjonsmenyen til venstre i Google Ads-kontoen din. Klikk på Annonser og utvidelser eller Søkeord på sidemenyen til venstre for å åpne statistikktabeller der du kan se alle dataene og tilpasse visningen. Du kan bruke enkel rapportering eller grave dypere for å få mer detaljert innsikt i hvor vellykkede kampanjene er.

Rapportredigereren

Med rapportredigereren kan du analysere data ved hjelp av flerdimensjonale tabeller og diagrammer.

• I det enkle dra-og-slipp-grensesnittet kan du raskt bygge og redigere flerdimensjonale tabeller og diagrammer. Dermed reduseres behovet for å laste ned data for mer inngående analyse.
  • Med analyse av flere segmenter kan du dele opp data med større detaljrikdom i tabeller og diagrammer.
  • Med tilpassede diagrammer kan du raskt visualisere mønstre og trender i dataene dine.
  • Med avansert filtrering og sortering kan du filtrere på segmenterte beregninger (f.eks. mobilklikk) og sortere etter flere kolonner.

Finn ut hvordan du utforsker data med Rapportredigereren.

Klikk, visninger og klikkfrekvens

For å hjelpe deg med å bli komfortabel med å spore data for annonsene dine som kjører på søkenettverket, foreslår vi at du overvåker klikk og visninger av annonsene og søkeordene dine. Denne statistikken er oppført i kolonner statistikktabellen i kontoen din. Hvis du ikke ser dem, klikker du på Kolonner-ikonet Kolonner, velger Endre kolonner, og deretter velger du kolonnene du vil aktivere.

Det kan også være lurt å følge med på følgende informasjon om annonsene og søkeordene dine:

Annonseresultater
  • Tilstand: I kolonnen til venstre i statistikktabellen på Annonser og utvidelser-siden er det symboler som viser om annonsene, annonsegruppene eller kampanjene dine kjører eller er satt på pause.
  • Annonserelevans: Legg til «Annonserelevans»-kolonnen fra Søkeord-siden. Du får se en søkeordstatus som måler hvor godt søkeordet samsvarer med annonsene dine. Hvis den er under gjennomsnittet, kan det bety at du kan oppdatere annonseteksten slik at den samsvarer bedre med søkeordene dine, eller at du kan dele annonsegruppen din i flere annonsegrupper, der annonsene kan samsvare bedre med søkeordene dine.

For å få totalt sett gode annonseresultater trenger du ikke å bruke for mye tid på å analysere annonsene dine på et detaljert nivå. Du kan i stedet følge disse anbefalte fremgangsmåtene:

• Angi innstillingene for annonserotasjon til Optimaliser.
  • Ha minst tre annonser i annonsegruppene dine.
  • Aktivér minst tre annonseutvidelser.
Søkeordresultater
  • Tilstand: I kolonnen til venstre i statistikktabellen på Annonser og utvidelser-siden er det symboler som viser om annonsene, annonsegruppene eller kampanjene dine kjører eller er satt på pause.
  • Søkeordstatus: I «Status»-kolonnen i statistikktabellen på Søkeord-siden kan du se om søkeordene dine er kvalifisert for kjøring. Hold markøren over statusen til et søkeord for å se et sammendrag av statusen til søkeordet. Du kan også klikke på Søkeorddetaljer-rullegardinknappen og velge Diagnostiser søkeord for å se flere søkeordstatuser samtidig.
  • Kvalitetspoeng: Med denne kolonnen kan du overvåke kvalitetspoengene for søkeordene dine.  Kolonnen er ikke synlig som standard i statistikktabeller i nye kontoer, men du kan få den til å vises ved å klikke på Søkeord i sidemenyen til venstre, klikke på Kolonner-ikonet Kolonner, og deretter velge Endre kolonner fra rullegardinmenyen. Klikk deretter på Kvalitetspoeng, og merk av ved siden av «Kvalitetspoeng».
  • Søketermer: Du kan se de faktiske søketermene som ledet trafikk til annonsene dine på Søkeord-siden. Klikk på Søketermer øverst på siden, og klikk deretter på Søketermer i rullegardinmenyen som vises. Du kan bruke denne informasjonen til å identifisere hvilke søkeord som er de mest vellykkede, og finne nye søkeord som skal legges til i kontoen. Hvis du oppdager at annonsen din utløses av søkeord som ikke er relevante, kan du legge til disse som negative søkeord for å forhindre at annonsen din vises for disse søkeordene.
Sporing av statistikk basert på kampanjemålene dine

Det er viktig at du alltid har kampanjemålene dine i bakhodet når du ser på kontostatistikken. Avhengig av hva du ønsker å oppnå, kan noen deler av statistikken være relevante og nyttige for deg, mens andre deler kanskje ikke er så nyttige. Velg et mål fra listen nedenfor for å se flere forslag til hva du kan spore:

Sporing av statistikk for mobilannonser på avanserte mobilenheter

Klikk på Segment-ikonet Segment og velg Enhet for å se data i kampanjen segmentert etter enhet. Dermed har du mulighet til å sammenligne statistikk som klikk, visninger og konverteringer for datamaskiner og avanserte mobilenheter. Når du segmenterer dataene, kan det bli lettere å finne ut hvilke kampanjer, annonsegrupper, annonser eller søkeord som gir de beste resultatene for en bestemt enhetstype, spesielt i kampanjer som er målrettet både mot datamaskiner og mobilenheter.

Tips

Du kan se resultater for landingssidene dine i hele kontoen, eller for bestemte kampanjer og annonsegrupper. For å gjøre dette klikker du på rapporteringsikonet øverst til høyre og velger Forhåndsdefinerte rapporter (tidligere Dimensjoner). Velg Grunnleggende, og velg deretter Endelig nettadresse.