Hakuverkostomainosten tulosten arvioiminen

Olet luonut mainoksen, ja se on käytössä. Seuraava vaihe on selvittää, miten tehokas mainos on. Aloita seurantatilastoista, kuten klikkauksista ja näyttökerroista. Kannattaa myös miettiä, mitä kampanjalla on tarkoitus saavuttaa. Näin voit keskittyä tilastoihin, joista on apua tavoitteidesi saavuttamisessa.

Jos et ole seurannut tehokkuutta aiemmin, aloita klikkaamalla Google Ads ‑tilisi vasemman reunan navigointivalikosta Kaikki kampanjat. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta joko Mainokset ja laajennukset tai Avainsanat, niin kaikki datasi näkyy täydellisessä ja muokattavassa tilastotaulukkonäkymässä. Voit pitää raportoinnin yksinkertaisena tai hankkia tarkempia tietoja kampanjoidesi menestyksestä.

Selityksistä saat tietoa tilisi tuloksissa tapahtuneista merkittävistä muutoksista vain yhdellä klikkauksella. Näet selitykset viemällä hiiren minkä tahansa alleviivatun mittarin päälle ja klikkaamalla Näytä selitykset. Ominaisuuden saatavuus voi vaihdella useiden eri tekijöiden (kuten kampanjatyypin tai hintatarjousstrategian tyypin) mukaan. Lue lisää selityksistä

Raportin muokkaustyökalu

Raportin muokkaustyökalu on analyyttinen työkalu, jonka moniulotteisten taulukoiden ja kaavioiden avulla voit käsitellä dataasi monipuolisesti.

• Yksinkertaisen vedä ja pudota ‑käyttöliittymän avulla voit luoda ja muokata nopeasti moniulotteisia taulukoita ja kaavioita. Sinun ei siis välttämättä tarvitse ladata dataa, jos haluat analysoida sitä tarkemmin.
  • Usean segmentin analyysien avulla voit käsitellä taulukoidesi ja kaavioidesi dataa tarkasti.
  • Mukautettujen kaavioiden avulla voit nopeasti havainnollistaa tietojesi malleja ja trendejä.
  • Kehittyneiden suodatus- ja lajitteluominaisuuksien avulla voit suodattaa ryhmiteltyjä tietoja (kuten klikkauksia mobiililaitteista) ja lajitella tietoja useisiin sarakkeisiin.

Lue lisää datan tutkimisesta raportin muokkaustyökalun avulla.

Klikkaukset, impressiot ja klikkausprosentti

Jotta saat hyviä seurantatietoja hakuverkoston mainoksistasi, sinun kannattaa tarkkailla mainostesi ja avainsanojesi klikkauksia ja impressioita. Nämä tilastotiedot ovat tilin tilastotaulukon sarakkeissa. Jos et näe sarakkeita, klikkaa Sarakkeet-kuvaketta Sarakkeet, valitse Muokkaa sarakkeita ja valitse sitten käyttöönotettavat sarakkeet.

Myös seuraavia mainoksia ja avainsanoja koskevia tietoja kannattaa tarkkailla:

Mainoksen kehitys
  • Tila: Mainokset ja laajennukset ‑sivun tilastotaulukon vasemmassa laidassa olevan sarakkeen symboleista näet, ovatko mainoksesi, mainosryhmäsi tai kampanjasi käytössä vai keskeytetty.
  • Mainoksen relevanssi: Lisää Mainoksen relevanssi ‑sarake Avainsanat-sivulta. Tällöin näet avainsanan tilan, joka osoittaa, miten hyvin avainsanasi vastaa mainoksiasi. Jos tila on alle keskiarvon, sinun kannattaa ehkä päivittää mainostekstiäsi siten, että se vastaa paremmin avainsanojasi. Voit myös jakaa mainosryhmäsi useisiin mainosryhmiin, joiden mainokset voivat vastata paremmin avainsanojasi.

Jotta mainoksen kokonaistehokkuus olisi hyvä, älä tutki mainostesi yksityiskohtia liikaa. Toimi sen sijaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

• Aseta mainosten vuorotteluasetukseksi Optimoi.
  • Varmista, että mainosryhmissäsi on vähintään kolme mainosta.
  • Ota käyttöön vähintään kolme mainoslaajennusta.
Avainsanan kehitys
  • Tila: Mainokset ja laajennukset ‑sivun tilastotaulukon vasemmassa laidassa olevan sarakkeen symboleista näet, ovatko mainoksesi, mainosryhmäsi tai kampanjasi käytössä vai keskeytetty.
  • Avainsanan tila: Avainsanat‑sivun tilastotaulukon Tila-sarakkeesta näet, voiko avainsanojasi käyttää. Kun viet hiiren avainsanan tilan päälle, näet kyseisen avainsanan tilan yhteenvedon. Voit myös katsoa useiden avainsanojen tilatietoja kerralla klikkaamalla avattavaa Avainsanan tiedot ‑painiketta ja valitsemalla Diagnosoi avainsanat.
  • Laatupisteet: Tästä sarakkeesta voit seurata avainsanojesi laatupisteitä. Sarake ei ole oletuksena näkyvissä uusien tilien tilastotaulukoissa, mutta saat sen näkyviin klikkaamalla vasemmalla olevasta sivuvalikosta "Avainsanat", klikkaamalla Sarakkeet-kuvaketta Sarakkeet ja valitsemalla sitten avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita. Klikkaa sitten Laatupisteet ja valitse Laatupisteet-valintaruutu.
  • Hakutermit: Avainsanat-sivulta voit nähdä hakutermit, jotka ovat tuoneet liikennettä mainoksiisi. Klikkaa sivun yläosasta Hakutermit ja valitse sitten avattavasta valikosta Hakutermit. Näiden tietojen avulla saat selville, mitkä avainsanat ovat tehokkaimpia. Samalla voit löytää uusia avainsanoja tiliin lisättäviksi. Jos huomaat, että aiheeseen liittymättömät termit käynnistävät mainoksen, voit estää mainoksen näkymisen kyseisillä termeillä lisäämällä ne negatiivisiksi avainsanoiksi.
Tilastojen seuraaminen kampanjan tavoitteiden perusteella

On tärkeää pitää omat kampanjan tavoitteet mielessä, kun tarkastelet tilin tilastoja. Tavoitteesi mukaan jotkin tilastot ovat olennaisia ja hyödyllisiä, toiset taas eivät ehkä niin käyttökelpoisia. Valitse tavoite alla olevasta luettelosta, niin saat lisää seurantaehdotuksia:

Älypuhelimissa näkyvien mobiilimainosten tilastojen seuraaminen

Klikkaa ryhmittelykuvaketta Segmentti ja valitse Laite, niin näet kampanjasi datan laitteen mukaan ryhmiteltynä. Tällöin voit verrata tilastoja, kuten tietokoneilla ja älypuhelimilla tehtyjä klikkauksia, impressioita ja konversioita. Tietojen ryhmittely voi auttaa tunnistamaan, mitkä kampanjat, mainosryhmät, mainokset tai avainsanat ovat tehokkaimpia tietyn tyyppisessä laitteessa. Tästä on hyötyä erityisesti sekä tietokoneille että mobiililaitteille kohdistetuissa kampanjoissa.

Vinkki

Voit katsoa, miten laskeutumissivusi toimivat koko tilillä tai tietyissä kampanjoissa ja mainosryhmissä. Klikkaa oikeasta yläkulmasta raportointikuvaketta ja valitse Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet). Valitse sitten Perus ja Lopullinen URL.