Vurdering af annonceeffektivitet på Søgenetværket

Du har oprettet en annonce, og den bliver kørt. Det næste, du skal gøre, er at finde ud af, hvor effektiv den er. Det er en god idé at starte med at spore statistikker for eksempelvis antal klik og eksponeringer. Det er også vigtigt, at du gør dig klart, hvad det er, du vil opnå med din kampagne, så du kan fokusere på de statistikker, der kan hjælpe dig med at nå dine mål.

Hvis du ikke har prøvet at spore effektivitet før, skal du starte med at klikke på Alle kampagner på navigationsmenuen til venstre på din Google Ads-konto. Klik derefter på enten Annoncer og udvidelser eller Søgeord på sidemenuen til venstre for at få vist statistiktabellen, som giver dig et overblik over alle dine data i en visning, der kan tilpasses. Du kan enten få vist enkle rapporter eller vælge at få mere detaljeret indsigt i dine kampagners effektivitet.

Værktøjet til rapportredigering

Værktøjet til rapportredigering er et analyseværktøj, der giver dig mulighed for at interagere med dine data via tabeller og diagrammer i flere dimensioner.

• En enkel brugerflade med træk og slip giver dig mulighed for hurtigt at opbygge og redigere tabeller og diagrammer i flere dimensioner, så der ikke er behov for at downloade alle data for at foretage en dybdegående analyse.
  • Analyse i flere segmenter giver dig mulighed for at opdele dine data med større detaljeringsgrad i dine tabeller og diagrammer.
  • Tilpassede diagrammer giver dig mulighed for hurtigt at visualisere mønstre og tendenser i dine data.
  • Avanceret filtrering og sortering giver dig mulighed for at filtrere segmenterede metrics (f.eks. mobilklik) og sortere efter flere kolonner.

Få flere oplysninger om, hvordan du udforsker dine data med værktøjet til rapportredigering.

Antal klik, eksponeringer og klikrate

For at du kan blive fortrolig med sporing af data for de af dine annoncer, der bliver kørt på Søgenetværket, foreslår vi, at du overvåger antal klik og eksponeringer for dine annoncer og søgeord. Disse statistikker findes i kolonner i statistiktabellen på din konto. Hvis du ikke kan se dem, kan du klikke på ikonet Kolonner (Kolonner), vælge Rediger kolonner og derefter vælge de kolonner, du vil aktivere.

Vi anbefaler også, at du holder øje med følgende oplysninger om dine annoncer og søgeord:

Annonceeffektivitet
  • Status: I kolonnen længst til venstre i statistiktabellen på siden Annoncer og udvidelser kan du se symboler, der viser dig, om dine annoncer, annoncegrupper eller kampagner bliver vist eller er sat på pause.
  • Annoncerelevans: Tilføj kolonnen "Annoncerelevans" fra siden Søgeord. Du får vist en søgeordsstatus, som er et mål for, hvor tæt søgeordet er relateret til dine annoncer. Hvis statussen er under middel, betyder det muligvis, at du med fordel kan opdatere din annoncetekst, så den er tættere relateret til dine søgeord, eller opdele din annoncegruppe i flere annoncegrupper med annoncer, der er tættere relateret til dine søgeord.

Af hensyn til den overordnede annonceeffektivitet bør du ikke bruge for lang tid på at analysere dine annoncer på granuleret niveau. Følg i stedet disse optimale løsninger:

• Vælg "Optimer" som indstilling for annoncerotation
  • Sørg for, at der er mindst tre annoncer i dine annoncegrupper
  • Aktivér mindst tre annonceudvidelser
Søgeordseffektivitet
  • Status: I kolonnen længst til venstre i statistiktabellen på siden Annoncer og udvidelser kan du se symboler, der viser dig, om dine annoncer, annoncegrupper eller kampagner bliver vist eller er sat på pause.
  • Søgeordsstatus: I kolonnen "Status" i statistiktabellen på siden Søgeord kan du se, om hvert enkelt søgeord er kvalificeret til at køre. Hold markøren over et søgeords status for at se en oversigt over det pågældende søgeords status. Du kan også klikke på rullemenuknappen Søgeordsoplysninger og derefter vælge Diagnosticer søgeord for at få vist flere søgeordsstatusser på én gang.
  • Kvalitetsresultat: Denne kolonne hjælper dig med at overvåge dine søgeords kvalitetsresultat.  Kolonnen er som standard ikke synlig i statistiktabellen på nye konti, men du kan få den vist ved at klikke på Søgeord på sidemenuen til venstre, klikke på ikonet Kolonner (Kolonner) og vælge Rediger kolonner på rullemenuen. Klik derefter på Kvalitetsresultat, og markér afkrydsningsfeltet ud for "Kvalitetsresultat".
  • Søgetermer: Du kan se de konkrete søgetermer, der har genereret trafik til dine annoncer, på siden Søgeord. Klik på Søgetermer øverst på siden og derefter på Søgetermer på den rullemenu, der vises. Du kan bruge disse oplysninger til at finde frem til, hvilke søgeord der er mest effektive, og til at finde nye søgeord, som kan føjes til din konto. Hvis du kan se, at irrelevant termer udløser din annonce, kan du tilføje disse som negative søgeord for at forhindre, at din annonce vises ved disse termer.
Spor statistikker ud fra dine kampagnemål

Det er altid vigtigt, at du er opmærksom på dine kampagnemål, når du ser på kontostatistikkerne. Hvilke statistikker der er mest relevante og nyttige for dig, afhænger af, hvad du vil opnå. Vælg et mål på listen nedenfor for at få flere forslag til, hvad du kan spore:

Spor statistik for mobilannoncer på avancerede mobilenheder

Klik på ikonet Segmentér (Segment), og vælg Enhed for at få dataene for din kampagne segmenteret efter enhed. Derved får du mulighed for at sammenligne statistikker såsom antal klik, eksponeringer eller konverteringer for computere og avancerede mobilenheder. Ved at segmentere dine data kan du finde frem til de kampagner, annoncegrupper, annoncer eller søgeord, der er mest effektive for en bestemt type enhed – især hvis der er tale om kampagner, der er målrettet mod både computere og mobilenheder.

Tip!

Du kan vælge at se dine landingssiders effektivitet for hele din konto eller for bestemte kampagner og annoncegrupper. Det kan du gøre ved at klikke på rapporteringsikonet () øverst til højre og vælge Foruddefinerede rapporter (som tidligere blev kaldt "Dimensioner"). Vælg derefter Grundlæggende og Endelig webadresse.