Avaluar el rendiment dels anuncis a la Xarxa de Cerca

Un cop hàgiu creat l'anunci i ja estigui actiu, el pas següent és esbrinar-ne el rendiment. Una bona manera de començar és fer el seguiment d'estadístiques com ara els clics i les impressions. També és important que decidiu què voleu aconseguir amb la campanya, de manera que us pugueu centrar en les estadístiques que us ajudin a assolir els vostres objectius.

Si no teniu experiència en l'avaluació del rendiment, comenceu fent clic a Campanyes Campaigns Icon al menú de navegació del vostre compte de Google Ads. Obriu Recursos o Paraules clau de cerca a Públics, paraules clau i contingut per revisar taules d'estadístiques que us mostren una visualització completa i personalitzable de totes les vostres dades. Podeu generar un informe senzill o aprofundir per obtenir dades més detallades sobre l'eficiència de les vostres campanyes.

Les explicacions proporcionen estadístiques sobre els canvis importants que es produeixen en el rendiment del vostre compte amb un sol clic. Per veure les explicacions, passeu el cursor per sobre de qualsevol mètrica que estigui subratllada i feu clic a Mostra les explicacions. La disponibilitat de la funció pot variar segons diversos criteris, com ara el tipus de campanya o el tipus d'estratègia d'oferta. Obteniu més informació sobre les explicacions.

Editor d'informes

L'editor d'informes és una eina d'anàlisi que us permet interaccionar amb les vostres dades mitjançant gràfics i taules multidimensionals.

• Una senzilla interfície d'arrossegar i deixar anar us permet crear i manipular ràpidament gràfics i taules multidimensionals, amb la qual cosa es redueix la necessitat de baixar les dades per analitzar-les més a fons.
  • L'anàlisi de diversos segments ofereix diferents maneres de consultar i segmentar les dades amb una granularitat més precisa a les taules i als gràfics.
  • Els gràfics personalitzats us permeten veure ràpidament els patrons i les tendències que segueixen les dades.
  • Les opcions de filtre i d'ordenació avançades us permeten filtrar les dades per mètriques segmentades (com ara els clics des de mòbils) i ordenar-les en diferents columnes.

Descobriu com podeu explorar les dades amb l'editor d'informes.

Clics, impressions i ràtio de clics d'entrada

A fi que us familiaritzeu amb el seguiment de les dades dels anuncis que es publiquen a la Xarxa de Cerca, us suggerim que superviseu els clics i les impressions dels anuncis i de les paraules clau. Podeu trobar aquestes dades a les columnes de la taula d'estadístiques del compte. Si no les podeu revisar, feu clic a la icona Columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads, trieu Modifica les columnes i, tot seguit, seleccioneu les columnes que vulgueu activar.

És interessant que consulteu també la informació següent sobre els anuncis i les paraules clau:

Rendiment dels anuncis
  • Estat: la columna de l'extrem esquerre de la taula d'estadístiques que hi ha a la pàgina Recursos conté una sèrie de símbols que indiquen si els anuncis, els grups d'anuncis o les campanyes s'estan publicant o estan en pausa.
  • Rellevància de l'anunci: des de la pàgina Paraules clau de cerca, afegiu la columna "Rellevància de l'anunci". Trobareu un estat associat a les paraules clau, que mesura en quina proporció s'acosta una paraula clau als anuncis. Si està per sota de la mitjana, potser hauríeu d'actualitzar el text de l'anunci perquè tingui més relació amb les paraules clau, o també podeu dividir el grup d'anuncis en diversos grups perquè els anuncis respectius s'acostin més a les paraules clau corresponents.

Per garantir un bon rendiment global, no cal que dediqueu més temps del compte a analitzar els anuncis de manera detallada. N'hi ha prou amb seguir aquestes pràctiques recomanades:

• Establiu l'opció de configuració de rotació d'anuncis en Optimitza.
  • Creeu grups d'anuncis amb un mínim de tres anuncis.
  • Activeu almenys tres recursos d'anunci.
Rendiment de les paraules clau
  • Estat: la columna de l'extrem esquerre de la taula d'estadístiques que hi ha a la pàgina Recursos conté una sèrie de símbols que indiquen si els anuncis, els grups d'anuncis o les campanyes s'estan publicant o estan en pausa.
  • Estat de les paraules clau: la columna "Estat" de la taula d'estadístiques a la pàgina Paraules clau de cerca us mostra, una a una, si les vostres paraules clau són aptes per publicar-se. Passeu el cursor per sobre de l'estat d'una paraula clau per veure'n un resum de l'estat. També podeu fer clic al botó desplegable Detalls de la paraula clau i seleccionar Fes el diagnòstic de les paraules clau per veure l'estat de diverses paraules clau alhora.
  • Nivell de qualitat: aquesta columna ajuda a supervisar el nivell de qualitat de les paraules clau. De manera predeterminada, la columna no és visible a les taules d'estadístiques dels comptes nous, però podeu fer que es mostri fent clic a Paraules clau de cerca al menú de pàgines de l'esquerra, fent clic a la icona Columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads i triant Modifica les columnes al menú desplegable. Tot seguit, feu clic a Nivell de qualitat i marqueu la casella situada al costat de "Nivell de qualitat".
  • Termes de cerca: podeu revisar els termes de cerca reals que han generat trànsit als vostres anuncis a la pàgina Condicions de cerca. Feu clic a Termes de cerca a la part superior de la pàgina i, al menú desplegable que es mostra, feu clic a Termes de cerca. Podeu utilitzar aquesta informació per identificar les paraules clau més eficients i per trobar-ne de noves per afegir al compte. Si trobeu que hi ha termes irrellevants que estan activant la publicació de l'anunci, els podeu afegir com a paraules clau negatives per evitar que l'anunci es mostri amb aquests termes.
Seguiment de les estadístiques segons els objectius de la campanya

Quan analitzeu les estadístiques del compte, sempre és important tenir presents els objectius que heu fixat per a la campanya. En funció del que vulgueu aconseguir, algunes estadístiques poden ser rellevants i útils, mentre que altres pot ser que no ho siguin tant. Trieu un objectiu d'aquesta llista per revisar més suggeriments sobre les estadístiques de les quals podeu fer el seguiment:

Seguiment de les estadístiques d'anuncis per a mòbils mostrats en dispositius de gamma alta

Feu clic a la icona de segment Segment i seleccioneu Dispositiu per veure les dades de la campanya segmentades per dispositiu. Així podreu comparar estadístiques com ara clics, impressions o conversions per a ordinadors i dispositius mòbils de gamma alta. Si segmenteu les dades, podreu identificar les campanyes, els grups d'anuncis, els anuncis o les paraules clau que reporten el millor rendiment per a un tipus de dispositiu concret, especialment pel que fa a les campanyes combinades per a ordinadors i dispositius mòbils.

Consell

Podeu obtenir més informació sobre el rendiment de les pàgines de destinació, tant per al compte sencer com per a campanyes o grups d'anuncis en concret. Per fer-ho, obriu l'editor d'informes, cerqueu Informes predefinits (anteriorment, Dimensions) i feu clic a la targeta Pàgina de destinació bàsica.