Konto-, kampanj- och annonsgruppsresultat

Ditt Google Ads-konto har tre nivåer: konto, kampanj och annonsgrupp. Du kan använda de här nivåerna för att anpassa vyn över din Google Ads-resultatdata så att den är så allmän eller specifik som du vill.

På den här sidan

Hitta och använda din resultatdata

Innan du granskar din resultatdata i Google Ads behöver du veta hur du kan se rapporter i hela ditt konto och i dina kampanjer och annonsgrupper. Rapporterna hjälper dig att se vilka annonsgrupper, kampanjer och sökord som fungerar bäst så att du kan göra justeringar för att nå nya och relevanta målgrupper.

Navigera i kontot

Tips! Du kan gå till de tre nivåerna i Google Ads från den vänstra sidopanelen i ditt konto. När du vill hitta information bör du börja med den mest övergripande nivån Alla kampanjer under ikonen Kampanjer Campaigns Icon och sedan fortsätta vidare till lägre nivåer. Efter att du har valt en enskild kampanj ser du annonsgrupperna som ingår i den.

Ditt konto är kopplat till en unik e-postadress, ett lösenord och faktureringsuppgifter. För rapporteringsändamål kan du tänka dig ditt konto som en uppsättning kampanjer. Om du vill se resultatdata för hela kontot klickar du på Alla kampanjer under ikonen Kampanjer Campaigns Icon i den vänstra sidopanelen i ditt Google Ads-konto. Totalsummorna för alla rader visas längst ned i statistiktabellen.

Du kan även navigera i ditt konto med hjälp av kampanjtypsväljaren, Förklaringar eller rapportredigeraren. Läs om hur du tolkar din data.

Exempel

Anta att en chokladtillverkare vill öka sin onlineförsäljning.

Ägaren av kontot har skapat två kampanjer, en för att marknadsföra hela utbudet av chokladkakor och en för att marknadsföra erbjudanden på presentaskar. Kontoägaren har dessutom delat upp varje kampanj i inriktade och relevanta annonsgrupper. Kampanjen för chokladkakor innehåller tre annonsgrupper för olika smaker medan annonsgrupperna i presentaskkampanjen fokuserar på olika rabatterbjudanden.

Titta på strukturen i kontot:

Konto:

Chokladtillverkare

Kampanj 1:

Chokladkakor

Annonsgrupper:

Choklad med hallon

Choklad med kola

Choklad med ingefära

Kampanj 2:

Presentaskar
Alla hjärtans dag

Annonsgrupper:

30 % rabatt på presentaskar

Fri frakt på presentaskar

Lyxchoklad på Alla hjärtans dag

Kom ihåg när du skapar dina konton eller tittar på resultatdata att var och en av dina annonsgrupper kan innehålla flera annonser. På så vis kan chokladtillverkaren (och du) jämföra resultatet för olika annonselement och avgöra om en viss variant gav fler klick eller försäljningar än en annan.

Se resultatdata

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Du kan se din resultatdata från ditt Google Ads-konto. Så här ser du information om ditt konto, dina kampanjer eller dina annonsgrupper:

Se kontodata

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Gå till sidan Kampanjer och uppdatera rullgardinsmenyn för datum så att den motsvarar den data du vill se.
Obs! Standardvyn Kampanjer visar resultat från de senaste 30 dagarna.

Se kampanjdata

En enskild kampanj har en egen budget och egna inställningar som avgör var dina annonser visas, och består av en uppsättning annonsgrupper. I sidopanelen i ditt Google Ads-konto kan du se en lista över alla dina kampanjer under kampanjikonen Campaigns Icon. Du kan även se dem genom att klicka på fliken Kampanjer mitt på skärmen.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på kampanjen du vill se på sidan Kampanjer.
  4. Klicka på Lägg till filter för att se specifik filtrerad data om kampanjen.

Se annonsgruppsdata

Din annonsgrupp innehåller en uppsättning liknande annonser samt ord och fraser (sökord) som ska utlösa dina annonser. När du klickar på en kampanj visar Google Ads kampanjresultatet uppdelat mellan de enskilda annonsgrupperna. Du kan också granska annonsgruppsdata med hjälp av följande anvisningar.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Gå till sidan Annonsgrupper och uppdatera rullgardinsmenyn för datum så att den motsvarar den data du vill se.
    • Obs! Standardvyn Annonsgrupper visar resultat för de senaste 30 dagarna.

Granska övrig information

Du kan se övrig information om dina annonsgrupper, som målgruppens intressen och vanor, på sidan Annonsgrupper. Så här ser du ytterligare rapportinformation:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på kampanjen du vill se på sidan Annonsgrupper.
  5. Klicka på Mer information i den underordnade sidmenyn högst upp.

Tolka resultatdata

När du är bekant med strukturen i Google Ads-kontot kan du se och anpassa data i statistiktabellen och ladda ned rapporter för att bevaka resultatet av kampanjer, annonsgrupper, annonser eller sökord.

Kampanjtypsväljare

Med kampanjtypsväljaren kan du växla mellan rapportvyerna utifrån kampanjtyp, som Shopping eller Display-nätverket. Om du har fler än en kampanjtyp i ditt konto visas det här alternativet som en rullgardinsmeny i fältet Vyer högst upp. Du kan bara välja en viss kampanjtyp om den finns i ditt konto.

Förklaringar

Förklaringar visar information om betydande förändringar i kontoresultatet. Du kan se förklaringar genom att hålla muspekaren över mätvärden som är understrukna med en prickad, blå linje (exempel: $1,193.60) och klicka på Visa förklaringar. Tillgängligheten till funktionen kan variera beroende på olika faktorer, som typ av kampanj och budstrategi. Läs mer om förklaringar.

Rapportredigeraren

Med analysverktyget Rapportredigeraren kan du visa din data i flerdimensionella tabeller och diagram.

• Med det lättanvända dra och släpp-gränssnittet kan du snabbt skapa och manipulera flerdimensionella tabeller och diagram så att du inte behöver ladda ned informationen online när du vill göra djupgående analyser.
  • Med flersegmentsanalys kan du analysera informationen på ännu större detaljnivå i tabellerna och diagrammen.
  • Med anpassade diagram kan du snabbt visualisera mönster och trender i informationen.
  • Med avancerad filtrering och sortering kan du filtrera informationen efter segmenterade mätvärden (till exempel klick från mobila enheter) och sortera efter flera kolumner samtidigt.

Läs om hur du skapar anpassade rapporter i rapportredigeraren.

Ladda ned resultatdata

Efter att du har formaterat informationen som du vill ha den på sidan Kampanjer eller Annonsgrupper kan du följa stegen nedan för att ladda ned rapporten.

1. Klicka på nedladdningsknappen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center ovanför tabellen.
  2. Välj nedladdningstyp i rullgardinsmenyn. Du kan välja bland följande filtyper: Excel .csv, .csv, .tsv, .pdf, .xlsx, .xml och Google Kalkylark. Du kan även välja att öppna rapporten i rapportredigeraren, skicka ett e-postmeddelande eller schemalägga när rapporten ska skickas via e-post.
    • Obs! När du klickar på Fler alternativ kan du lägga till segment, komprimera filstorlekar och inkludera ytterligare data i rapporten.
  3. Efter att du har valt en filtyp på listan visas en avisering om att rapporten förbereds. När rapporten är klar visas en avisering om att rapporten laddas ned.